ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο πιστοποιεί το βιασμό Παλαιστινίου κρατουμένου από Ισραηλινούς στρατιώτες (Σκληρές εικόνες)

Βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα από το Ισραηλινό Ν12, πιστοποιεί το βιασμό κρατουμένου από Ισραηλινούς στρατιώτες. Το βίντεο είναι κατάλληλο προς θέαση, χωρίς να δείχνει την σκηνή

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Ν12 του Ισραήλ, έπεται της σύλληψης πολλών ισραηλινών στρατιωτών που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε κρατουμένους στη βάση-κολαστήριο Σντε Τεϊμάν των IDF. Η ΜΚΟ B’Tselem και ο ΟΗΕ έχουν καταγράψει δεκάδες ακόμα μαρτυρίες βιασμών και κακοποίησης κρατουμένων.

Πλάνα από στρατιώτες των IDF που φέρονται να επιτίθενται σεξουαλικά σε Παλαιστίνιο κρατούμενο στη βάση κράτησης Σντε Τεϊμάν μεταδόθηκαν την Τρίτη στο N12. Η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός του επιζώντα της βάναυσης κακοποίησης έχει πιστοποιηθεί από τις Ισραηλινές αρχές που απέδωσαν κατηγορίες.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον βιασμό κανενός και πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις κατά κρατουμένων», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Όσον αφορά τα σχόλια που γίνονται από άτομα της ισραηλινής κυβέρνησης ή διαδηλωτές για παρέμβαση στο σύστημα στρατιωτικής δικαιοσύνης, ο Μίλερ δήλωσε ότι πρέπει να διατηρηθεί το κράτος δικαίου.

Οι «ύποπτοι πράκτορες της Χαμάς» κρατούνται στο Σντε Τεϊμάν από τις 7 Οκτωβρίου και λόγω του καθεστώτος τους ως «παράνομων μαχητών», δεν έχουν δικαίωμα δικηγόρου ουσιαστικά κρατούνται παράνομα με επαναλαμβανόμενες εξαμηνιαίες επεκτάσεις. Οι κρατούμενοι αυτοί είτε επιστρέφονται στη Γάζα είτε μεταφέρονται σε εγκαταστάσεις της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών. Το Σντε Τεϊμάν φυλάσσεται τόσο από τη στρατιωτική αστυνομία όσο και από εφέδρους των IDF.

 

Το βίντεο αποδεικνύει τις καταγγελίες και την απόφαση να συλληφθούν οι δράστες

To βίντεο ακολουθεί τις αναφορές για στρατιώτες που κρατούνται επειδή βίασαν κρατούμενο, με το περιστατικό να συμβαίνει περίπου πριν από ένα μήνα, όταν ο κρατούμενος μεταφέρθηκε από τη φυλακή Οφέρ στη Σντε Τεϊμάν.

Μετά το περιστατικό, στις 30 Ιουλίου, ακροδεξιός όχλος έφτασαν στο κέντρο κράτησης και προσπάθησαν να καταλάβουν τη βάση και να απελευθερώσουν τους στρατιώτες που κρατούνταν για τον βιασμό του κρατούμενο. Το Κανάλι 12 ανέφερε ότι δύο δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Στις ταραχές συμμετείχαν και βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ζβί Σουκότ του Θρησκευτικού Σιωνισμού, ενώ την ίδια ημέρα η ακροδεξιά Otzma Yehudit ανακοίνωσε ότι βουλευτές της κατευθύνονταν προς το κολαστήριο.

Η ομάδα «Φύλαξη των Στρατιωτών» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επέκρινε τον δημοσιογράφο του Καναλιού 12 Γκι Πελέγκ , λέγοντας ότι διέρρευσε τα βίντεο από τις κάμερες των φυλακών που δείχνουν την επίθεση, τα οποία δείχνουν αποδείξης σεξουαλικής επίθεσης. Η ομάδα δήλωσε: «Η διαστρεβλωμένη παρουσίαση της πραγματικότητας αποτελεί σοβαρό τραυματισμό για τους στρατιώτες που άφησαν τα σπίτια τους και βγήκαν να πολεμήσουν για το κράτος του Ισραήλ».

Τι αναφέρει ο γιατρός που τον εξέτασε
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, το σοκ του Δρ Γιοέλ Ντοντσίν μετά την εξέτταση του θύματος υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των ισχυρισμών που προκύπτουν για τη διαβόητη εγκατάσταση-άντρο βασανιστηρίων. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας ισραηλινός δεσμοφύλακας θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», είπε σε απόλυτο σοκ.

Ο εν λόγω κρατούμενος βιάστηκε ομαδικά από Ισραηλινούς στρατιώτες τόσο πολύ που υπέστη σοβαρό πρωκτικό τραύμα, κάταγμα πλευρών και ρήξη εντέρου, που επέβαλε άμεση χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Την ώρα της πράξης, ο ένας στρατιώτης ήταν με τον στρατιωτικό σκύλο σε απόσταση αναπνοής από τον κρατούμενο, ώστε να εντείνει το μαρτύριό του.

«Αν το κράτος και τα μέλη της Κνεσέτ πιστεύουν ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορείς να κακομεταχειρίζεσαι τους κρατούμενους, θα πρέπει να τους σκοτώσουν οι ίδιοι, όπως έκαναν οι Ναζί, ή να κλείσουν τα νοσοκομεία», δήλωσε ο Δρ Ντοντσίν στη Haaretz. Ο κρατούμενος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN.

Η έκθεση του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια και τους βιασμούς κρατουμένων από ισραηλινούς στρατιώτες.

Πηγές: in.gr / Jerusalem Post / Haaretz 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση