ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Να αντιμετωπίζεται ο ακραίος μισογυνισμός ως μορφή τρομοκρατίας

Η κυβέρνηση αναθεωρεί τη στρατηγική για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με στόχο την καλύτερη διαχείριση της βίας κατά γυναικών/κοριτσιών

Η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει τον ακραίο μισογυνισμό ως μορφή τρομοκρατίας, όπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Sunday Telegraph.

Σύμφωνα με την Υβέτ Κούπερ, υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, η κυβέρνηση πρόκειται να αναθεωρήσει τη στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με στόχο την καλύτερη διαχείριση της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών, καθώς και την εξέταση νέων ιδεολογιών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι δάσκαλοι θα έχουν νομική υποχρέωση να αναφέρουν στους αρμόδιους φορείς, το κυβερνητικό πρόγραμμα κατά της τρομοκρατίας, οποιοδήποτε μαθητή υποψιάζονται για ακραίο μισογυνισμό.

Η Κούπερ δήλωσε στην Telegraph ότι «για πολύ καιρό οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν την αύξηση του εξτρεμισμού, τόσο διαδικτυακά όσο και στους δρόμους μας, και έχουμε δει τον αριθμό των νέων που ριζοσπαστικοποιούνται διαδικτυακά να αυξάνεται». Πρόσθεσε ότι οι «μισαλλόδοξες υποκινήσεις ζημιώνουν και καταστρέφουν τον ιστό των κοινοτήτων μας και της δημοκρατίας μας».

Η περίπτωση του Άντριου Τέιτ

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας προειδοποίησε ότι influencers όπως ο Άντριου Τέιτ θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιήσουν νέους άνδρες και αγόρια σε ακραίο μισογυνισμό, με τον ίδιο τρόπο που οι τρομοκράτες προσελκύουν τους οπαδούς τους. Η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας, Μάγκι Μπλάιθ, η εθνική επικεφαλής για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών, δήλωσε ότι η επιρροή των νέων αγοριών διαδικτυακά είναι «πολύ τρομακτική».

Επίσης, τόνισε ότι ο Νόμος για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο χρειάζεται να ενισχυθεί και ότι πρέπει να ληφθούν ταχύτερα μέτρα για την προστασία των παιδιών. Η Μπλάιθ ανέφερε ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί που επικεντρώνονται στη βία κατά γυναικών και κοριτσιών επικοινωνούν με τις ομάδες κατά της τρομοκρατίας για να εξετάσουν τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης νέων ανδρών.

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αστυνομικών Αρχηγών δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση σχετικά με τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών, προτάσσοντας την ως εθνική κρίση. Ο Τέιτ αναμένει τη δίκη του στη Ρουμανία για κατηγορίες βιασμού, trafficking και δημιουργίας εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, ενώ αρνείται τις κατηγορίες.

Πέρυσι, εργαζόμενοι κατά του εξτρεμισμού προειδοποίησαν για αύξηση των περιπτώσεων που αναφέρονται από σχολεία που ανησυχούν για την επιρροή του Τέιτ. Οι περιστάσεις περιλάμβαναν λεκτική παρενόχληση γυναικών δασκάλων ή άλλων μαθητών και εξάρσεις που αντηχούν τις απόψεις του επιρροή. Ένας εργαζόμενος στην πρώτη γραμμή που χειρίζεται περιπτώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Prevent δήλωσε στον Guardian: «Ο Τέιτ δεν ταιριάζει ακριβώς στον τομέα του Prevent, αλλά οι incels ταιριάζουν. Είναι παράλληλος με αυτούς και υπάρχει επικαλύπτοντας. Όταν είμαι στα σχολεία, τον περιγράφω, ουσιαστικά, ως τοξικό μισογυνισμό σε υπερβολικές δόσεις».

Δράσεις κατά του εξτρεμισμού

Η Κούπερ, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, τόνισε ότι η δράση κατά του εξτρεμισμού έχει εξασθενίσει τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών να διενεργήσει «μια γρήγορη αναλυτική έρευνα» για τον εξτρεμισμό, προκειμένου να χαρτογραφήσει και να παρακολουθήσει τις εξτρεμιστικές τάσεις, να κατανοήσει τις αποδείξεις για το τι λειτουργεί στην αποτροπή και απόκλιση από εξτρεμιστικές απόψεις, και να εντοπίσει τυχόν κενά στις υπάρχουσες πολιτικές που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Η ανασκόπηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και θα αποτελέσει μέρος μιας νέας στρατηγικής κατά του εξτρεμισμού που αναμένεται να παρουσιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εξτρεμισμού που κατατάσσει το Υπουργείο Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένων των «incel» (αυτόχθονες ερημίτες), μια διαδικτυακή υποκουλτούρα στην οποία προωθείται μια μισογυνιστική οπτική από άνδρες που κατηγορούν τις γυναίκες για την έλλειψη σεξουαλικών ευκαιριών τους.

 

Πηγή: protothema

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X