ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος Ελισάβετ-Φίλιππου... και ο κόσμος δεν ξέρει πώς να νιώσει γι' αυτό!

«Σκεφτείτε ότι πρέπει να ζητήσετε από το Temu τα χρήματά σας πίσω» σχολίασε κάποιος

Ένα χάλκινο άγαλμα που απεικονίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', τον πρίγκιπα Φίλιππο και δύο σκυλιά corgi έχει προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία.

Το αμφιλεγόμενο γλυπτό δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη του βόρειου Μπέλφαστ Anto Brennan, που είναι γνωστός για τα σκακιστικά του σετ με εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της Βόρειας Ιρλανδίας, και αποκαλύφθηκε στους κήπους του Κάστρου Antrim το Σάββατο.

Αλλά οι ντόπιοι άσκησαν κριτική στο έργο τέχνης, με έναν, μάλιστα, να λέει ότι: «Όποιος το υπέγραψε πρέπει να κάνει τεστ στα μάτια του», καθώς δεν τους μοιάζουν καθόλου.

Κάποιοι είπαν ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος και τα αγαπημένα σκυλιά της Ελισάβετ «φαίνονται ωραία», αλλά η φιγούρα που προοριζόταν να είναι η αείμνηστη βασίλισσα δεν της μοιάζει και «κάτι δεν πάει καλά» με αυτό.

Τα επικριτικά σχόλια για το νέο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα σχόλια στην ανάρτηση που δείχνει τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έχουν απενεργοποιηθεί μετά από μια πληθώρα κοροϊδευτικών σχολίων με ένα να λέει ότι μοιάζει περισσότερο με την κυρία Doubtfire από την κωμωδία του 1993 με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Η πρόταση για την επιτροπή γλυπτικής της βασίλισσας και των δύο corgi της ήρθε τον Ιανουάριο του 2023, για να προστεθούν στο άγαλμα του πρίγκιπα Φίλιππου που ήταν ήδη εκεί.

Ο Αντιδήμαρχος του Antrim και του Newtownabbey, Paul Dunlop, παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια και είπε: «Είναι στο προσωπικό γούστο, ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει το γλυπτό είναι σημαντικό».

Αλλά όταν αποκαλύφθηκε, ο δήμαρχος Neil Kelly, το περιέγραψε ως ένα «όμορφο άγαλμα».Όταν το συμβούλιο δημοσίευσε φωτογραφίες του αγάλματος στο Facebook, οι ντόπιοι βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους.

 

Το συμβούλιο έγραψε στη λεζάντα: «Το γλυπτό αιχμαλωτίζει την Αυτού Μεγαλειότητα σε μια αξιοπρεπή στάση, που αντικατοπτρίζει τη χάρη, τη σταθερότητα και τη δια βίου αφοσίωσή της στη δημόσια υπηρεσία. Ένα από τα πρώτα του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο, το γλυπτό δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη μνήμη της Αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας που πέθανε δύο χρόνια πριν, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Βρίσκεται κατάλληλα δίπλα στο άγαλμα του αγαπημένου της συζύγου, του πρίγκιπα Φίλιππου που εκτίθεται στον κήπο Parterre στους κήπους του Κάστρου Antrim για να το απολαύσει το κοινό. Για να ολοκληρωθεί η σκηνή, το βασιλικό ζεύγος συνοδεύεται από δύο από τα περισσότερα από 30 σκυλιά που είχε η Αυτή Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της ζωής της».

«Τουλάχιστον τα σκυλιά φαίνονται καλά» έγραψε ένας στα σχόλια ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Σκεφτείτε ότι πρέπει να ζητήσετε από το Temu τα χρήματά σας πίσω».

«Μοιάζει περισσότερο με την κυρία Doubtfire παρά με την αείμνηστη βασίλισσα μας», είπε ένας άλλος.

Ένας άλλος χαρακτήρισε το έργο τέχνης ως προσβλητικό: «Και τα δύο πρέπει να αφαιρεθούν, να τα λιώσουν και να ξαναφτιαχτούν. Αυτό είναι στην πραγματικότητα προσβλητικό».

Κάποιοι συμφώνησαν, λέγοντας ότι «σίγουρα δεν είναι ο φόρος τιμής που της άξιζε», λέγοντας ότι είναι «προσβολή» για τη βασίλισσα. «Απολύτως τρομερό. Φαίνεται εντελώς γελοίο», είπε ένας άλλος.

Ένας ντόπιος σχολίασε: «Η ομοίωση του πρίγκιπα Φίλιππου είναι εντάξει, αλλά αυτό είναι ένα σοκαριστικό γλυπτό της αείμνηστης βασίλισσάς μας!».

Ωστόσο, ένας υπερασπίστηκε τον καλλιτέχνη: «Τόσο κρίμα που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν μόνο λάθος σε αυτά, αλλά να μην σκέφτεστε τον χρόνο και την προσπάθεια που έχει καταβάλει αυτός ο τύπος για να τα φτιάξει».

 

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση