ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Εξέλιξη στην υπόθεση Schumacher - Ποιοι και γιατί μπαίνουν στη φυλακή

Στο στόχαστρο εκβιαστών εισήλθε για ακόμη μία φορά η οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1

Χειροπέδες σε σπείρα που, όπως φαίνεται εκβίαζε την οικογένεια του Michael Schumacher, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα, πέρασαν οι γερμανικές αρχές στις 19 Ιουνίου του 2024.

Οι φερόμενοι εκβιαστές φαίνεται ότι ζητούσαν από την οικογένεια του Michael ένα ποσό που ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, απειλώντας ότι θα δημοσιεύσουν στο dark web ευαίσθητες πληροφορίες. Για να αποδείξουν ότι πράγματι είχαν στην κατοχή τους τα δεδομένα αυτά, έστειλαν κάποια από αυτά τα αρχεία στην οικογένεια ως απόδειξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Bild, την Τετάρτη 19 Ιουλίου συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 50χρονος και ο 30χρονος γιος του, αλλά όπως αναφέρεται σε νεότερο δημοσίευμα, ως ύποπτη για τον εκβιασμό της οικογένειας του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, συνελήφθη και μια γυναίκα, η οποία είναι σύζυγος του 30χρονου.

Η γυναίκα φαίνεται ότι έπεσε στις «δαγκάνες» των αστυνομικών αρχών το βράδυ της 19ης Ιουλίου, όπως και οι δύο άνδρες, αλλά η σύλληψή της έγινε γνωστή αργότερα -πιθανότατα επειδή ζει στην Ελβετία και συνελήφθη εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η γυναίκα, μητέρα ενός τριών μηνών μωρού, αφέθηκε ελεύθερη.

Μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών η αστυνομία έκανε εκτεταμένες έρευνες στα διαμερίσματά τους, όπως και σε άλλα κτήρια, όπου βρήκε αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.

Ο Wolf-Tilman Baumert, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, είχε αναφέρει πρόσφατα στην εφημερίδα Bild τα εξής: «Ερευνούμε μια υπόθεση εκβιασμού εις βάρος ενός διασήμου και έχουμε εκτελέσει εντάλματα σύλληψης σε αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Παρόλο που η εισαγγελία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του «διάσημου», η Bild ανέφερε ότι αυτός είναι Michael Schumacher, κάτι που επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου από την ίδια την εισαγγελία.

Οι κατηγορούμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών αν δικαστούν και καταδικαστούν, αλλά οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του Schumacher μπαίνει στο στόχαστρο εκβιαστών, μιας και αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί το 2017.

Τότε, η σύζυγος του Schumacher, Corinna, είχε λάβει ένα email στο οποίο ένας άνδρας απειλούσε τα δύο παιδιά τους, τον Mick και την Gina, ζητώντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι αρχές, ωστόσο, κατάφεραν να τον συλλάβουν άμεσα.

Πηγή: carandmotor 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X