ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η επιστολή - βόμβα που προειδοποιούσε για το πολύνεκρο δυστύχημα

Συγκλονισμός για την τραγωδία στα Τέμπη

24news team

Την ώρα που η κατάσταση στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη παραμένει χαώδης, κυκλοφορεί μια επιστολή - βόμβα που προμήνυε το πολύνεκρο δυστύχημα που βύθισε σε πένθος την Ελλάδα.

Ένα χρόνο πριν, στις  27 Απριλίου του 2022, ο Χρήστος Κατσιούλης, πρόεδρος της επιτροπής ETCS, η οποία είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, είχε υποβάλει την παραίτησή του στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ. Το πρώην στέλεχος, προειδοποιούσε με την παραίτησή του, την κατάσταση που επικρατεί στους σιδηρόδρομους της χώρας.

Στην επιστολή του ανέφερε ότι διαφωνεί με τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 και του τρόπου λειτουργίας του ETCS στα τμήματα Αχαρνές – Οινόη, Δομοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ, διότι καταργούνται συμβατικά δρομολόγια και συμβατικές ενδείξεις φωτοσημάτων. Ο κος Κατσιούλης, κατήγγειλε επίσης ότι εξαιτίας μη τήρησης των συμβάσεων και ότι «θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200 Km/h. Χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμιά ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμη και θραύσης αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων».

 Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της δημοσίευσε την επιστολή, γράφοντας: «Σαν να είχε προβλέψει την τραγωδία των Τεμπών: στις 27/04/2022, παραιτείται ο Χρήστος Κατσιούλης, πρόεδρος της Επιτροπής του ETCS επί της γραμμής της σύμβασης 1005. Καταγγέλει κακοδιαχείριση και αθέτηση της τήρησης συμφωνιών. Φωνή βοώντος.»

 

Δείτε την επιστολή:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X