ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Λύτρας: Μήνυσε και αυτός τη σύζυγό του

Γιατί μήνυσε την Σοφία Πολυζωγοπούλου

Συνεχίζεται το σίριαλ με την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος λίγο πριν τις 9 το πρωί έφυγε από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας όπου κρατήθηκε τη νύχτα μετά τη σύλληψή του για να μεταφέρει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, το οποίο εξέδωσαν χθες οι δικαστικές αρχές, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Εν τω μεταξύ, όμως, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, πολλώ δε μάλλον όταν στις δύο αντιτιθέμενες πλευρές βρίσκονται δικηγόροι, ο κ. Λύτρας απάντησε με δική του μήνυση εις βάρος της κας Πολυζωγοπούλου, επί συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης. Η ενέργεια αυτή εκ μέρους του καθ' ομολογία του δράστη της επίθεσης, υποχρέωσε τη Σοφία Πολυζωγοπούλου να μεταβεί στο ΑΤ Παλλήνης, προκειμένου να απολογηθεί. Η τυπική αυτή διαδικασία -εφόσον αφορά πλημμεληματική πράξη για την οποίαν δεν προβλέπεται κράτηση του μηνυθέντος- ολοκληρώθηκε σύντομα και με την παρουσία του συνηγόρου της κας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφού. Η δε εκδίκαση της παράπλευρης αυτής υπόθεσης θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου κ.λπ.

Ο Απόστολος Λύτρας πάντως, προτού εμφανιστεί στο ΑΤ Παλλήνης και για μερικές ώρες την Τετάρτη ήταν εξαφανισμένος, ενώ η σύζυγός του και θύμα της βιαιοπραγίας είχε προχωρήσει στην υποβολή καταγγελίας περί παραβίασης των περιοριστικών όρων, τους οποίους ο κ. Λύτρας όφειλε να τηρεί βάσει σχετικής διαταγής από την εισαγγελία.

Το αίτημα της κας Πολυζωγοπούλου είχε ως άμεση συνέπεια την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Απόστολου Λύτρα, ως υπόπτου φυγής. Το νέο παράπτωμα του κ. Λύτρα, πέραν του ξυλοδαρμού καθαυτού, ήταν ότι, βάσει όσων ισχυρίζεται η Σοφία Πολυζωγοπούλου, υπήρξε απρόσκλητη επίσκεψη στο σπίτι της, από την πρώην σύζυγο και δύο ακόμη άτομα, από τη συμπεριφορά των οποίων η ίδια ένιωσε απειλούμενη. Ως εκ τούτου, οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί αρχικά, αντικαταστάθηκαν με διαταγή προφυλάκισης του κ. Λύτρα.

Σε ό,τι αφορά στη δική του άποψη, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πλήρη άγνοια για την απρόσκλητη επίσκεψη στην οικία όπου διαμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναφέροντας ότι «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό [σσ: Την επίσκεψη της Τρίτης 18/6]. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν, και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με τον δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρονια. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν 2-3 παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου».

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X