ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ένθερμος Δημοκρατικός Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

«Αγαπώ στον Τζο Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε έναν καινούριο υποψήφιο»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, υποστηρικτής των Δημοκρατικών και σύμμαχος του κόμματος στη συγκέντρωση δωρεών, με άρθρο του στους New York Times καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Αγαπώ στον Τζο Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε έναν καινούριο υποψήφιο», είναι ο τίτλος στο άρθρο του ηθοποιού.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ήρωας: έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Χρειαζόμαστε να το κάνει ξανά το 2024», γράφει στο τέλος, αφού έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κατά την άποψή του πρέπει να αποσυρθεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν είναι εκείνη κόντρα στον χρόνο, τονίζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Περιγράφει ότι σε εκδήλωση, πριν από τρεις εβδομάδες, ο άνθρωπος που είδε δεν ήταν ο Τζο Μπάιντεν του 2010, ούτε του 2020, αλλά εκείνος που όλοι είδαν στο debate.

«Δεν πρόκειται να νικήσουμε το Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο», υπογραμμίζει. Παράλληλα, καλεί κορυφαίους Δημοκρατικούς να ζητήσουν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, ενώ αναφέρει και πιθανούς αντικαταστάτες του για τις προεδρικές εκλογές.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ήρωας: έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Χρειαζόμαστε να το κάνει ξανά το 2024»

Όσα γράφει ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τον Τζο Μπάιντεν

«Είμαι Δημοκρατικός όλη μου τη ζωή, δεν απολογούμαι για αυτό. Είμαι υπερήφανος για αυτό που αντιπροσωπεύει το κόμμα μου. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στη δημοκρατική διαδικασία και υποστηρίζοντας τον υποψήφιο που προτιμώ, έχω υπάρξει επικεφαλής κάποιων εκ των μεγαλύτερων εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων στην ιστορία του κόμματός μου: Μπαράκ Ομπάμα το 2012, Χίλαρι Κλίντον το 2016, Τζο Μπάιντεν το 2020», γράφει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Τον προηγούμενο μήνα ήμουν συμπαρουσιαστής της μεγαλύτερης εκδήλωσης για συγκέντρωση δωρεών που έχει γίνει ποτέ για οποιονδήποτε υποψήφιο των Δημοκρατικών, για την επανεκλογή του Μπάιντεν. Τα λέω όλα αυτά μόνο για να δείξω πόσο πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία», σημειώνει.

«Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε εκείνον. Πιστεύω στον χαρακτήρα του, στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει κερδίσει πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε», επισημαίνει.

«Αλλά, η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι εκείνη κόντρα στον χρόνο. Κανένας μας δεν μπορεί. Είναι συγκλονιστικό να το λέμε, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν πριν από τρεις εβδομάδες στην εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρεών δεν ήταν ο Τζο Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είδαμε όλοι στο debate», τονίζει ο ηθοποιός.

«Ήταν κουρασμένος; Ναι. Ένα κρυολόγημα; Ίσως. Αλλά οι ηγέτες του κόμματός μας πρέπει να σταματήσουν να μας λένε ότι 51 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είδαν αυτό που είδαμε. Είμαστε όλοι τόσο τρομοκρατημένοι από την προοπτική μίας δεύτερης θητείας του Τραμπ, που επιλέξαμε να αγνοήσουμε κάθε προειδοποιητικό σημάδι. Η συνέντευξη στον Τζορτζ Στεφανόπουλος απλά ενίσχυσε αυτό που είδαμε μία εβδομάδα νωρίτερα. Ως Δημοκρατικοί, συλλογικά κρατάμε την ανάσα μας ή κλείνουμε τον ήχο όταν βλέπουμε τον πρόεδρο, που σεβόμαστε, να κατεβαίνει από το Air Force One ή να επιστρέφει στο μικρόφωνο για να απαντήσει μία αυθόρμητη ερώτηση», παραδέχεται.

«Είναι δίκαιο να τα επισημαίνουμε αυτά; Πρέπει να είναι. Αυτό αφορά την ηλικία, τίποτα περισσότερο. Αλλά επίσης τίποτα δεν μπορεί να αντιστραφεί. Δεν πρόκειται να νικήσουμε το Νοέμβριο με αυτό τον πρόεδρο. Επιπλέον, δεν θα κερδίσουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα χάσουμε τη Γερουσία. Αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη: είναι η γνώμη κάθε γερουσιαστή, βουλευτή και κυβερνήτη με τους οποίους έχω μιλήσει κατ’ ιδίαν. Όλων τους, ανεξαρτήτως του τι λένε δημοσίως», προειδοποιεί.

«Μπορούμε να χώσουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να προσευχηθούμε για ένα θαύμα το Νοέμβριο, ή μπορούμε να πούμε την αλήθεια», αναφέρει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Είναι υποκριτικό, στην καλύτερη περίπτωση, να υποστηρίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί ήδη μίλησαν με την ψήφο τους και για αυτό η υποψηφιότητα έχει διευθετηθεί και κλείσει, όταν μόλις λάβαμε νέες και ανησυχητικές πληροφορίες», επισημαίνει, απαντώντας ουσιαστικά σε ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Τζο Μπάιντεν.

«Όλοι πιστεύουμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να εγκαταλείψουν τον υποψήφιό τους, τώρα που έχει καταδικαστεί για 34 κακουργήματα. Αυτή είναι επίσης νέα και ανησυχητική πληροφορία», συμπληρώνει.

«Κορυφαίοι Δημοκρατικοί- οι Τσακ Σούμερ, Χακίμ Τζέφρις, Νάνσι Πελόζι- γερουσιαστές, βουλευτές και άλλοι υποψήφιοι που είναι αντιμέτωποι με την ήττα το Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από τον πρόεδρο εθελοντικά να αποσυρθεί», υπογραμμίζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Όλες οι τρομακτικές ιστορίες που μας λένε για το τι θα συμβεί μετά, απλά δεν είναι αλήθεια. Πιθανότατα, τα χρήματα από τα ταμεία των Μπάιντεν- Χάρις θα μπορούσαν να διατεθούν για να εκλεγούν οι υποψήφιοι. Ο νέος υποψήφιος δεν θα αποκλειστεί από τις εκλογές στο Οχάιο», σημειώνει.

«Εμείς οι Δημοκρατικοί έχουμε πολύ συναρπαστικό πάγκο. Δεν χρίζουμε ηγέτες, ούτε επηρεαζόμαστε από τη λατρεία μιας προσωπικότητας. Ψηφίζουμε πρόεδρο. Μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε μια ομάδα αρκετών ισχυρών Δημοκρατικών που θα βγουν μπροστά και θα μας πούνε γιατί είναι οι πιο ικανοί για να ηγηθούν αυτής της χώρας και να τα βάλουν με κάποιες από τις βαθιά ανησυχητικές τάσεις που βλέπουμε από την περιοδεία εκδίκησης που ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί προεκλογική εκστρατεία», επισημαίνει ο ηθοποιός.

«Ας ακούσουμε τους Γουές Μουρ, Κάμαλα Χάρις, Γκρέτσεν Γουίτμερ, Γκάβιν Νιούσομ, Άντι Μπεσίρ, Τζ. Μπ. Πρίτζκερ και άλλους. Ας συμφωνήσουμε ότι οι υποψήφιοι δεν θα επιτεθούν ο ένας στον άλλον, αλλά στον λίγο χρόνο που έχουμε θα επικεντρωθούν σε αυτό που κάνει τη χώρα να ανεβαίνει. Μετά, θα μπορούσαμε να πάμε στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα και να βγάλουμε άκρη», προτείνει.

«Θα είναι δύσκολο; Ναι, η Δημοκρατία είναι δύσκολη. Αλλά θα αναζωογονήσει το κόμμα μας και θα ξυπνήσει τους ψηφοφόρους που- πολύ πριν από το debate- είχαν ήδη απομακρυνθεί; Σίγουρα ναι», εκτιμά.

«Ο σύντομος χρόνος έως τις εκλογές θα είναι προς όφελός μας, όχι κίνδυνος. Θα μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε το μέλλον χωρίς την αρνητική καμπάνια που φέρνουν αυτές οι γελοία μεγάλης διάρκειας και ακριβές προεκλογικές περίοδοι», τονίζει.

«Αυτή μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη Δημοκρατία, όπως μόλις είδαμε με τους περίπου 200 Γάλλους υποψήφιους που αποσύρθηκαν και έβαλαν στην αναμονή τις προσωπικές φιλοδοξίες τους, για να σώσουν τη Δημοκρατία τους από την Ακροδεξιά», υπενθυμίζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ και καταλήγει:

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ήρωας: έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Χρειαζόμαστε να το κάνει ξανά το 2024».

Πηγή: dnews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X