ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών απαντά στις αρνητικές αντιδράσεις

«Κάποιες στιγμές της τελετής δεν κατέστη δυνατό να μεταδοθούν τηλεοπτικά»

ΚΥΠΕ

Ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και καλλιτεχνικός διευθυντής της, Τομά Ζολί, αναγνώρισε σήμερα, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι κάποιες στιγμές της τελετής δεν κατέστη δυνατό να μεταδοθούν τηλεοπτικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στο δύσκολο εγχείρημα της ζωντανής μετάδοσης ενός θεάματος που εκτείνεται σε μήκος 6 χιλιομέτρων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι τα βασικά μηνύματα μεταδόθηκαν από τις τηλεοπτικές οθόνες ανεξαρτήτως συνόρων.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά γαλλικών θρησκευτικών, αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων που καταλόγισαν στον Ζολί απόπειρα γελοιοποίησης του Μυστικού Δείπνου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής δήλωσε ότι κανένα από τα θεάματα που παρουσιάστηκαν δεν είχε ανάλογες αναφορές, σημειώνοντας πως ειδικά η σκηνή με τον Διόνυσο είχε αναφορές στους Θεούς του Ολύμπου και τον Ολυμπισμό αλλά όχι στον Χριστιανισμό.

Επίσης σε ό,τι αφορά έναν πίνακα που έδειχνε την αποκεφαλισμένη Μαρία Αντουανέτα να έχει στα χέρια της το κομμένο κεφάλι της ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν υπονοούσε αθώωση της γκιλοτίνας.

Ο Τομά Ζολί δήλωσε τέλος ότι στόχος της τελετής που προετοίμασε ήταν να συμφιλιώσει και όχι να χωρίσει, αλλά και να επιβεβαιώσει το γαλλικό δημοκρατικό πνεύμα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση