ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όμηρος Χαμάς: Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα

Όμηρος της Χαμάς συγκλόνισε τον ΟΗΕ περιγράφοντας τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα: Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα

24news team

Τις στιγμές που έζησε τις 55 μαρτυρικές ημέρες που ήταν όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, περιέγραψε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Αμίτ Σουσάνα. Η 40χρονη δικηγόρος είπε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε ενώ «κάθε στιγμή» φοβόταν για τη ζωή της.

Η Αμίτ στις 7 Οκτωβρίου 2023, ημέρα της εισβολής, ήταν άρρωστη στο σπίτι της, στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Άκουσε τους πυροβολισμούς και έστειλε μήνυμα σε μέλη της οικογένειάς της γράφοντάς τους ότι θα προσπαθήσει να κρυφτεί σε ασφαλές σημείο.

Ωστόσο η Σουζάνα έπεσε στα χέρια των μελών της Χαμάς και οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την αντίστασή της, με την ίδια να κλωτσάει και να αρνείται πεισματικά να τους ακολουθήσει. Στο βίντεο ντοκουμέντο της απαγωγής απεικονίζεται η μάχη της Σουζάνα και πως ένας από τους τρομοκράτες την κουβάλησε στην πλάτη του για να την ακινητοποιήσει.

Η Αμίτ απελευθερώθηκε μετά από 55 ημέρες μαζί με άλλους ομήρους.

Η 40χρονη δικηγόρος απηύθυνε ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη μεταχείρισή της στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ και αναγκασμένη να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα», είπε.

«Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Χαμάς που με φρουρούσε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με από κοντά, με το όπλο του να με σημαδεύει. Η βαριά του αναπνοή και το βλέμμα του ήταν τρομακτικά... Δεν είχα τη δύναμη να τον σταματήσω», περιέγραψε.

«Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να υπακούσω τον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικιαστικό τρόπο», συνέχισε η Σουζάνα.

«Λίγες μέρες αργότερα, μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς. Εκεί με βασάνισαν... Με κρέμασαν ανάποδα, με ξυλοκόπησαν και με ταπείνωσαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου», θυμάται.

«Σας ικετεύω, μην κάνετε τα στραβά μάτια»

Η Σουζάνα Αμίτ ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δώσουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες σε Γάζα και Λίβανο, καθώς επίσης και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Για τους ομήρους είπε πως «κάθε μέρα που περνάει τους προκαλεί περαιτέρω ψυχολογικά τραύματα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ενεργήστε πριν είναι πολύ αργά».

«Σας ικετεύω, μην κάνετε τα στραβά μάτια στα όσα φρικιαστικά βιώνουν αθώοι πολίτες. Είναι δική σας ευθύνη να προστατεύσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπολεμήσετε την τρομοκρατία και να οδηγήσετε τους δράστες στη δικαιοσύνη. Απελευθερώστε τους ομήρους και βεβαιωθείτε ότι κανείς άλλος δεν θα έχει τέτοια μοίρα», είπε.

Πηγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση