Ένα φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας που βρέθηκε τυχαία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας.
Πώς βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας μετά από 13 μήνες από την ημέρα που είχε γίνει η λήψη του; Tο ερώτημα αυτό έθεσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε ιατρικά στελέχη του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.
Ανεξήγητο το πώς βρέθηκε το αίμα λένε στο Καραμανδάνειο
«Σε κάθε παιδιατρική Κλινική, επειδή μιλάμε για παιδάκια όταν παίρνουμε αίμα δεν πετάμε αυτό που απομένει στη σύριγγα, αλλά το κρατάμε για ένα διάστημα 10-15 ημερών μήπως χρειαστεί να γίνει επανέλεγχος για κάτι να το αξιοποιήσουμε, ώστε να μην χρειαστεί να ξανατρυπήσουμε τον μικρό μας ασθενή. Το ίδιο απ΄ότι γνωρίζω συμβαίνει και στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική. Το φιαλίδιο αυτό το κρατάμε σε ένα ψυγειάκι που έχουμε στον χώρο της κλινικής και τα πετάμε αφού το παιδί πάρει εξιτήριο το πολύ σε 10- 15 ημέρες», ανέφερε ιατρικό στέλεχος του νοσοκομείου.
Η ίδια πηγή ρωτήθηκε για το πώς δεν είχε πεταχτεί το φιαλίδιο. «Αυτή την απάντηση πραγματικά δεν μπορούμε να σας τη δώσουμε κι εμείς διότι είναι ανεξήγητο. Είναι πολύ πιθανό να παραπέσει κάποιο φιαλίδιο, αλλά να τύχει να είναι το επίμαχο; Είναι και για μας επαναλαμβάνω ανεξήγητο».
Ο ίδιος άνθρωπος περιγράφει πως ακριβώς βρέθηκε το αίμα: «Ο ειδικευόμενος παιδίατρος πήγε να αδειάσει το ψυγειάκι από τα παλιά δείγματα αίματος. Εκεί, λοιπόν, βρήκε παραπεταμένο το φιαλίδιο η ετικέτα του οποίου έγραφε απ΄έξω, Γεωργία Δασκαλάκη ημερομηνία 8-04-2022. Μας το έφερε αμέσως διότι ήταν και για τον ίδιο σοκαριστικό το εύρημα. Φανταστείτε τι πάθαμε όταν τα είδαμε. Δεν γίνεται να κρατήσουμε ενός χρόνου αίμα. Κοιτάξαμε στα αρχεία μας, μήπως είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το ίδιο όνομα. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το όνομα αυτό. Αφού ελέγξαμε όλα μας τα αρχεία και επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο παιδί επικοινωνήσαμε με τον κ. Ράικο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που διερευνά το θέμα και του δηλώσαμε το εύρημά μας με στόχο να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο της έρευνάς του. Μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες μπορεί όμως και όχι. Αυτό θα φανεί στην εργαστηριακή του ανάλυση. Συνεννοηθήκαμε πώς θα το στείλουμε και προχωρήσαμε στη σχετική διαδικασία. Όλα αυτά έγιναν την περασμένη εβδομάδα».
Απόλυτα ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά της Τζωρτζίνας αλλά σε πανικό με το φιαλίδιο
Και ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία, όπως φαίνεται και από το βίντεο που είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είναι απόλυτα ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά του ίδιου της του παιδιού, ζητώντας του μάλιστα να κάνει ησυχία, χάνει εντελώς την ψυχραιμία της, στο άκουσμα ότι βρέθηκε φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας.
Ζητά εξέταση DNA
Ενοχλημένη εμφανίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον εντοπισμό ενός φιαλιδίου με αίμα της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας.
Με δήλωση που έκανε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφήνει ξανά αιχμές για τους γιατρούς, λέγοντας: «Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν, κάπου, πεταμένο ένα φιαλίδιο με το αίμα. Είναι δυνατόν; Έχουν δώσει καταθέσεις, έχουν κάνει υποτίθεται έρευνες τόσο καιρό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν. Αυτό δεν είναι αμέλεια; Δεν είναι λάθος των γιατρών;», λέει φανερώνοντας πανικό για το συγκεκριμένο εύρημα.
Μάλιστα, η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».
Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε από την Πισπιρίγκου
Τα ατράνταχτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και δείχνουν ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» τα στοιχεία που «βαραίνουν» την 33χρονη κατηγορούμενη είναι:
Η έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας
Οι βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία
Ο χρόνος δράσης κεταμίνης, που είναι τα 20 λεπτά
Το γεγονός ότι στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της 9χρονης
Ότι η χορήγηση έγινε όταν η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή
Ότι δεν δίνεται σε αναισθησία τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης
Βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες από το βαλιτσάκι του νοσοκομείου
Από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης
Οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το αίμα στο φιαλίδιο, μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για την Ρούλα Πισπιρίγκου.
Τι λένε για το φιαλίδιο οι επιστήμονες
Και αυτό γιατί, το επίμαχο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας αφορά δειγματοληψία που έγινε πριν το επεισόδιο που της προκάλεσε την τετραπληγία.
«Αν όντως αποδειχτεί ότι το αίμα αφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ότι είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο που μπορεί να μας δείξει την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων για εκείνο το χρονικό διάστημα», λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Ο κ. Λέων τόνισε ότι προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμο το δείγμα θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχει τοποθετηθεί το αίμα σε κατάλληλο φιαλίδιο, να έχει συντηρηθεί σε κατάλληλες θερμοκρασίες, καθώς και να υπάρχει το barcode του.