ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ράκος η Καϊλή: Πόσο πιθανή είναι η αποφυλάκισή της

Αντίστροφα μετράει τις μέρες η Εύα Καϊλή, η οποία θα βρεθεί πριν από τις 22 Ιανουαρίου και πάλι ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Αντίστροφα μετράει τις μέρες η Εύα Καϊλή, η οποία θα βρεθεί πριν από τις 22 Ιανουαρίου και πάλι ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο, αν παρέλθει ο μήνας της κράτησης ενός κατηγορουμένου (σ.σ η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρίθηκε προφυλακιστέα στις 22 Δεκεμβρίου) και δεν κινηθεί η εισαγγελική αρχή, τότε θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Συνεπώς, η 44χρονη -ανεξάρτητη πλέον- ευρωβουλευτής, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να εμφανιστεί εκ νέου στο Palais de Justice των Βρυξελλών, προκειμένου να πολεμησει μία ακόμη φορά για την αποφυλάκισή της. Οι πληροφορίες θέλουν την Εύα Καϊλή να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αδυνατώντας να πιστέψει ότι βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση.

Υπεραμύνεται της αθωότητάς της, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε, επαναλαμβάνοντας συνεχώς στους δικηγόρους της ότι δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε στο κέντρο των ευρωπαικών εξελίξεων.

Διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από αυτή του συζύγου της, ενώ ένα από τα βασικά επιχειρήματα που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο ήταν ότι σε καμία τηλεφωνική -υποκλαπείσα- συνομιλία του Παντζέρι, δεν έγινε αναφορά στο όνομά της, ούτε -όπως υποστηρίζεται- σε δωροδοκία της.

Αρκετές ημέρες πριν από το δικαστήριο, οι βελγικές αρχές θα έχουν στείλει κλήσεις τόσο στην ίδια, στις φυλακές του Χάρεν, όσο και στους συνηγόρους της, για τη νέα ακρόαση, ενώ σύμφωνα με τον νόμο, 48 ώρες πριν από την εμφάνιση στο δικαστήριο οι υπερασπιστές της θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον φάκελο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, πιθανώς με νεότερα στοιχεία.

Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα οι αρχές δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά και τους "κοριούς" που είχαν εγκαταστήσει, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, οι οποίοι έδωσαν "τροφή" στην έρευνα.

Στο συμβούλιο που θα εξετάσει την νέα αίτηση της Εύας Καϊλή, θα συμμετέχει εκ νέου ο ανακριτής της υπόθεσης, ο εισαγγελέας και ένας δικαστής. Εάν υπάρχουν περαιτέρω επιβαρυντικά στοιχεία, θεωρείται πολύ δύσκολο να αφεθεί αυτήν την ώρα ελεύθερη η ευρωβουλευτής, ακόμη και με βραχιολάκι και κατ’οίκον περιορισμό, ακόμη και αν είναι μητέρα ενός δίχρονου παιδιού.

Η βελγική δικαιοσύνη μπορεί να παρατείνει 3 φορές την κράτηση της για ένα μήνα. Και αν δεν αλλάξει κάτι- μετά από έφεση της κατηγορουμένης-μετά την 3η φορά η παράταση της κράτησης μετατρέπεται σε δίμηνη.

Σύμφωνα με νομικούς που ασκούν δικηγορία στις Βρυξέλλες πάντως, η έφεση ασκείται μόνο αν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που μπορούν να ανατρέψουν τα υπάρχοντα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορά στα πρόσωπα 3 ακόμη ευρωβουλευτών, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και κάνουν λόγο για κυνήγι μαγισσών. Στο στόχαστρο έχει μπει όλη η δραστηριότητα του Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος θεωρείται "εγκέφαλος" και από αυτόν οι αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι που ενδέχεται να μην αφορά μόνο το Κατάρ αλλά και την προσπάθεια επιρροής και άλλων χωρών.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση