Έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπης ο Μάνος Δασκαλάκης.
Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έφτασε στο κτίριο της Ευελπίδων φορώντας τα ίδια μαύρα ρούχα που φορούσε και χθες, όντας ανέκφραστος όπως και στη χθεσινή παρουσία του.
Με την κατάθεσή του ανοίγει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά το θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται -με την άσκηση ποινικής δίωξης- στην μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άφιξή του:
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, μόλις βγήκε χθες από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε με τους δυο δικηγόρους του δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε και τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών» ανέφερε ακόμη ο Μάνος Δασκαλάκης και πρόσθεσε: «Τόσα χρόνια οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια και κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα». Μάλιστα ο 30χρονος ανέφερε πως η εν διαστάσει σύζυγός του ήταν «υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» αλλά τα στοιχεία σε βάρος της είναι «αδιάσειστα».
Τι θα γίνει με το τάμπλετ
Παράλληλα, χθες με τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του ο Μάνος Δασκαλάκης ενημέρωσε, όπως είπε, την ανακρίτρια ότι πράγματι η 9χρονη κόρη του Τζωρτζίνα ετάφη με το τάμπλετ, κατόπιν επιθυμίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα, όπως ανέφερε η 33χρονη και στα άλλα δυο παιδιά τους είχε ζητήσει να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. «Ζήτησε να μπει το τάμπλετ, είναι όντως περίεργο» ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος του 30χρονου.
Μετά από αυτή την τοποθέτηση, πιθανολογείται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα ερωτηθεί για την πτυχή αυτή της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σήμερα στην ανακρίτρια. Έτσι, εφόσον χρειαστεί και κριθεί σκόπιμο στο πλαίσιο των ερευνών μπορεί πλέον ακόμη και να ζητηθεί εκταφή για την ανάσυρσή του τάμπλετ, προκειμένου να ερευνηθεί και αυτό, όπως και οι άλλοι δυο υπολογιστές και τα οχτώ τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Πάντως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται πολύ μακρινό έως απίθανο, με δεδομένο ότι η έρευνα στα κινητά της κατηγορουμένης και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τώρα ξεκινάει καθώς μόλις χθες το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του έκανε δεκτό το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του ηλεκτρονικό και τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης. Σκοπός είναι να ερευνηθούν όλες οι συνομιλίες και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να εξακριβωθεί πως ακριβώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησε την κόρη της μέσα στο θάλαμο του «Αγλαΐα Κυριακού», στις 29 Ιανουαρίου του 2022.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που ο 30χρονος «αδειάζει» την εν διαστάσει σύζυγό του και καθίσταται αντίδικός της, εκείνη συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία σε βάρος της και να επιμένει ότι ο θάνατος της κόρης της οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος» μέσα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, η 30χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην ανακρίτρια δεν άφησε καμία αιχμή για την στάση του Μάνου Δασκαλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα» που επεδίωκε «το καλύτερο για το παιδί του».
Μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, στην ανάκριση αναμένεται να κληθούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης, καθώς και ιατροδικαστές αλλά και γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.
ΠΗΓΗ: protothema.gr