ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα ψέματα της Γεωργίας άντεξαν έξι μήνες

«Έπλασε μια ιστορία, διανθίζοντάς την με χονδροειδέστατα ψεύδη»

Φινάλε στην πολύκροτη υπόθεση της Θεσσαλονίκης και στα όσα καταγγέλθηκαν από τη Γεωργία Μπίκα ότι έλαβαν χώρα στη σουίτα 401 του πεντάστερου ξενοδοχείου τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς βάζει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να απαλλάξει από κάθε κατηγορία τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη. Μέσα από τις 105 σελίδες του βουλεύματος ξετυλίγεται λεπτό προς λεπτό το κουβάρι των γεγονότων και με βάση τις μαρτυρίες τεσσάρων παρευρισκομένων στο πάρτυ, υπαλλήλων του ξενοδοχείου, αλλά και τα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης καταρρίπτεται η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας για βιασμό.

Βασικό εργαλείο στα χέρια του Συμβουλίου, που τους οδήγησε στην απαλλακτική απόφαση, έπαιξε η εισαγγελική πρόταση που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» και η οποία ουσιαστικά αποδομούσε λέξη προς λέξη τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα. Μάλιστα η εισαγγελέας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα ζητώντας όχι μόνο να μην οδηγηθεί σε δίκη ο Βασίλης Λεβέντης, αλλά και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα η πλευρά της καταγγέλλουσας.

«Από τις καταθέσεις προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι τούτη σε καμία απολύτως κατάσταση πανικού δεν τελούσε, ούτε φυσικά έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τη στιγμή της έλευσης του εργοδότη της, τουναντίον κατέβηκε από το δωμάτιό της έχοντας απόλυτα φυσιολογική κίνηση, στάση και συμπεριφορά που αφενός μεν δεν συνάδει με αυτή μιας πραγματικά κακοποιημένης σεξουαλικά γυναίκας που τελεί σε κατάσταση σοκ, και αφετέρου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την παράθεση των αναληθών ισχυρισμών της ιδίας»

Η πρόταση της κυρίας Κυριακής Κλιάμπα, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στις 13 Μαΐου και στην ουσία παραθέτει μια λεπτομερή περιγραφή των όσων συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αλλά και την επόμενη μέρα, καταλήγει ότι «ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή». Σε άλλο σημείο ότι «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνο».

Οπως υποστηρίζει, οι μώλωπες στα πόδια της Γεωργίας Μπίκα προκλήθηκαν από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε την ημέρα της καταγγελίας και όχι από τον καταγγελλόμενο βιασμό, διαψεύδει τον ισχυρισμό της 24χρονης ότι είχε έμμηνο ρύση, ενώ καταρρίπτει και τον άλλον ισχυρισμό της, ότι βρέθηκε το DNA μόνο ενός ατόμου, καθώς τα αδέλφια Λεβέντη είναι δίδυμα και άρα έχουν κοινή γενετική ταυτότητα, αναφερόμενη σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης που αποδεικνύει ότι το DNA Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη δεν είναι το ίδιο. Την ίδια ώρα, η Γεωργία Μπίκα όχι μόνο δεν αποδέχεται το βούλευμα, αλλά δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο για να βρει το δίκιο της. Ετσι περιμένει να λάβει το βούλευμα των 105 σελίδων και στη συνέχεια να καθορίσει μαζί με τον δικηγόρο της τη σειρά των κινήσεών τους.

H Γεωργία Μπίκα με τον συνήγορό της Αθανάσιο Ζιώγα

Η πρόταση και το βούλευμα

Τι έγινε λοιπόν στο πάρτυ της σουίτας 401, σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφονται στα δικαστικά ντοκουμέντα; «Οπως κατέθεσαν άπαντες οι μάρτυρες-προσκεκλημένοι στο πάρτυ, υπήρχε ένας μπουφές με μικρό αριθμό μπουκαλιών σαμπάνιας, βότκας και Redbull, υπήρχε έλλειψη πάγου και νερού, δεν υπήρχε σέρβις αλλά o καθένας σερβίρονταν μόνος του, η μουσική εξέπεμπε από ηχείο με Bluetooth, δεν υπήρχε χώρος ώστε να καθίσουν όλοι, οι παρευρισκόμενοι περιφέρονταν χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία ο ένας στον άλλον, οι “οικοδεσπότες” δεν έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για τους καλεσμένους, άνθρωποι μπαινοέβγαιναν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν και γενικά επικρατούσε αδιαφορία και υποτονικότητα. Δεν υπήρχε καμία συνοχή, ουδεμία ερωτική διάθεση και απουσίαζε παντελώς η προσέγγιση (ερωτική ή φιλική) των ανδρών προς τις παρευρισκόμενες γυναίκες, οι οποίες υπερτερούσαν στον αριθμό από αυτούς».

Στη συνέχεια, περιγράφεται τι συνέβη όταν η Γεωργία Μπίκα μαζί με τη 17χρονη φίλη της έφυγαν από τη σουίτα και λίγο αργότερα επέστρεψε μόνη της στο ξενοδοχείο, έπιασε άλλο δωμάτιο και ξεκαθαρίζεται αν επέστρεψε ή όχι στο πάρτυ της σουίτας 401. Βασικό ρόλο έπαιξαν οι καταθέσεις των δύο υπαλλήλων του «Met». «Η Μπίκα όντως ανέβηκε στον όροφο που έπρεπε, πλην όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μην εισέλθει καθόλου στο δωμάτιό της, αλλά να μεταβεί κατευθείαν στον 4ο όροφο και στη σουίτα όπου λάμβανε χώρα το πάρτυ.

O παραπάνω υπάλληλος αντιλήφθηκε, μέσω της εφαρμογής που διατηρεί το ξενοδοχείο για τη δημιουργία κλειδιών δωματίων, ότι η πελάτισσα δεν είχε εισέλθει στο δωμάτιό της, παρότι είχαν περάσει περίπου τρία λεπτά και θεωρώντας ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κλειδί-κάρτα (καθώς πολλοί πελάτες νομίζουν ότι η κάρτα λειτουργεί ανέπαφα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει ειδοποίηση για την εισαγωγή της), ενημέρωσε τον υπάλληλο να μεταβεί στον 5ο όροφο και να συνδράμει στο άνοιγμα της πόρτας. Τούτος ανέβηκε καλώντας εκ νέου τον άνω υπάλληλο υποδοχής ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό δωματίου της πελάτισσας και αντίκρισε την εγκαλούσα η οποία στεκόταν ανάμεσα στην πόρτα του δωματίου της και του ανελκυστήρα. Ευθύς αμέσως τη ρώτησε “δεν μπορέσατε να μπείτε στο δωμάτιο;” και τούτη του απάντησε “ορίστε;”, με εκείνον να επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση. Η εγκαλούσα τότε του απάντησε “όχι, στο 401 πάω”. Αυτός ξαναρώτησε “δεν κάνατε κράτηση τώρα στη ρεσεψιόν;” και αυτή του είπε “όχι, στο 401 πάω”».

Στην εισαγγελική πρόταση και στο βούλευμα υπάρχει εκτενής περιγραφή για τη γνωριμία της Γεωργίας Μπίκα με τον Βασίλη Λεβέντη. «O 27χρονος κάθισε στην άκρη του καναπέ και η 24χρονη σε σκαμπό, δίπλα του, ενώ με το πέρασμα της ώρας η σωματική τους επαφή γινόταν στενότερη. Η συζήτησή τους ήταν χαλαρή και αρχικά αναλώθηκαν σε γενικόλογα που περιλάμβαναν την επαγγελματική ενασχόληση του καθενός (μιας και μολονότι ήταν στον ίδιο χώρο και πριν, δεν είχαν γνωριστεί) όπου η εγκαλούσα, μεταξύ άλλων, του ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, διήρκεσε δε τουλάχιστον 40 λεπτά με 1 ώρα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των λοιπών παρευρισκομένων.

Η εικόνα της ήταν καλή, μολονότι φαινόταν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, ήταν ευδιάθετη, μιλούσε κανονικά, δεν παραπατούσε και δεν έμοιαζε να χρειάζεται βοήθεια ή να μη νιώθει καλά, όπως συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος τελεί σε κατάσταση μέθης, δοθέντος ότι είχε ήδη παρέλθει ικανό διάστημα από τη στιγμή που είχε πιει το τελευταίο ποτό». Φυσικά αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πώς παρουσιάζεται στα δικαστικά έγγραφα το σκηνικό του καταγγελλόμενου βιασμού. «Μετά την πάροδο 40 έως 60 λεπτών περίπου o Βασίλης Λεβέντης και η Γεωργία Μπίκα, έχοντας δημιουργήσει ένα ερωτικό κλίμα μεταξύ τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη σουίτα και να μεταβούν στο δωμάτιο 602, που είχε κλείσει για τον εαυτό του, ώστε προφανώς να συνευρεθούν. Ετσι, έχοντας συνειδητά, νηφάλια και με γνήσια βούληση λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο, κατευθύνθηκαν περί ώρα 04.45’ στον 6ο όροφο και στο δωμάτιο 602 του ξενοδοχείου “Τhe Μet”, ήτοι στο δικό του δωμάτιο».

Η καταγγελία

Αυτό που εξετάστηκε ενδελεχώς προκειμένου να παρθεί η απόφαση ήταν η εικόνα που παρουσίασε η κοπέλα την επόμενη μέρα, όταν και έφυγε από το ξενοδοχείο. «Ισχυρίστηκε ότι μόλις ξύπνησε και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ήταν σε κατάσταση πανικού και σοκ και άρχισε να κλαίει, ενώ τόσο o εργοδότης όσο και ένας φίλος του, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο, ισχυρίστηκαν ότι μόλις την αντίκρισαν είδαν μια κοπέλα απόλυτα τρομοκρατημένη, που παρουσίαζε την εικόνα μιας κακοποιημένης γυναίκας», αναφέρεται στην έκθεση.

Ομως αυτό, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, δεν προέκυψε από μαρτυρίες υπαλλήλων του ξενοδοχείου, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να έχουν οι εισαγγελείς μια καθαρή εικόνα της κατάστασης. «Οι ισχυρισμοί και οι περιγραφές όλων καταρρίπτονται από τις ένορκες καταθέσεις της υπαλλήλου υποδοχής στο ξενοδοχείο, η οποία κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας σχετικά με την εικόνα της εγκαλούσας “[...] ήταν μια απλή κοπέλα που πήγαινε προς τα έξω, δεν μου κίνησε την περιέργεια με τη στάση του σώματός της ή με κάποιον τρόπο να θεωρήσω ότι χρειάζεται βοήθεια”, αλλά και μιας άλλης υπαλλήλου, η οποία την ίδια μέρα κατέθεσε ότι “προς το μεσημέρι, δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα, είδα αυτή την κοπέλα, τη Γεωργία Μπίκα, χωρίς να ξέρω ποια είναι ή πού δόθηκε το δωμάτιο μέσα στη νύχτα, και o λόγος που την πρόσεξα είναι γιατί πίσω στο γραφείο μπαινοβγαίνουμε γραφείο - ρεσεψιόν πολλές φορές και την πρόσεξα λόγω του ντυσίματος, φορούσε μια γούνα κοντή ανοιχτόχρωμη και ήταν ξυπόλυτη με πέδιλα από κάτω, και αναρωτήθηκα τέτοιο ντύσιμο θα είναι από χθες το βράδυ. Εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο και περίμενα να τελειώσει για να τη ρωτήσω αν έρχεται ή φεύγει για να ελέγξω πιστοποιητικά κ.λπ., αλλά δεν σταμάτησε να μιλάει, συνέχισε να προχωρά και βγήκε από το ξενοδοχείο χωρίς να ξαναγυρίσει.... Δεν πρόσεξα κάτι το ιδιαίτερο, απλά μιλούσε στο τηλέφωνο κανονικά”».

Απάντηση

Την ίδια ώρα, η Γεωργία Μπίκα έχει ήδη περάσει στην αντεπίθεση και με υπόμνημα στο Συμβούλιο αντικρούει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των εισαγγελικών λειτουργών. Οι πληροφορίες λένε ότι η 24χρονη είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, να στηρίξει τη θέση της και επιμένει ότι διαθέτει στοιχεία από μαρτυρίες και υλικό από κάμερες που στοιχειοθετούν την καταγγελία της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αθανάσιο Ζιώγα, θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του Χαράλαμπου Ντόλια, εμπόρου πούρων και φίλου του Βασίλη Λεβέντη, που ήταν στο πάρτυ του «Μet» με τρεις νεαρές κοπέλες λέγοντας ότι έχει τελέσει σε βάρος της την αξιόποινη πράξη της ψευδούς κατάθεσης, καταθέτοντας μεταξύ αληθινών και ψευδή περιστατικά. Μηνύσεις έχουν γίνει και κατά των τεσσάρων παρευρισκομένων στο πάρτυ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποχώρησαν από τον χώρο του πάρτυ πριν τις 4 το πρωί και όσα αναφέρουν περί επιστροφής μου είναι ασύστολα ψεύδη. Οι καταθέσεις αυτής της ομάδας ατόμων δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό των καμερών, τις καταθέσεις Λεβέντη - Περογιαννάκη και μιας υπαλλήλου στο ξενοδοχείο». Παράλληλα μηνύει και τους δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου από τη ρεσεψιόν και τη φύλαξη, δείχνοντας αποφασισμένη να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση