ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος με τους μετανάστες στη Ρόδο (ΦΩΤΟ)

Μένουν σε χαρτόκουτα και σκηνές στο κέντρο της πόλης

Μια αποπνικτική κατάσταση επικρατεί στο κέντρο της Ρόδου, με περιοχές όπως η Πλατεία Ελευθερίας και τα Θέρμα να έχουν μετατραπεί σε άτυπους καταυλισμούς μεταναστών. Οι εικόνες αποδεικνύουν το χάος που έχει δημιουργηθεί, με ανθρώπους να διαμένουν σε χαρτόκουτα και πρόχειρες σκηνές, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με τις υποδομές της πόλης να μην επαρκούν για να διαχειριστούν την κατάσταση. Ακαθαρσίες υπάρχουν παντού, οι οσμές είναι ανυπόφορες και ο δήμος φέρεται να αδυνατεί να λάβει δραστικά μέτρα.

Παρά τις καταγγελίες πολιτών, όπως σημειώνεται, δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης ή την απομάκρυνση των καταυλισμών.

Οι φωτογραφίες από την περιοχή δείχνουν ανθρώπους να ζουν χωρίς καμία στοιχειώδη υποδομή, σε αυτοσχέδιες κατασκευές, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Η τοπική κοινωνία ανησυχεί για τη δημόσια υγεία και την εικόνα της πόλης, ενώ οι μετανάστες συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς καμία ελπίδα βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X