ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ύδρα: 300 στρέμματα έκαψαν τα πυροτεχνήματα από το σκάφος

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 13

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες-μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαριές, καθώς σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο υπόκεινται σε ειδική κατηγορία και κινδυνεύουν με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αλλά ακόμα και με κάθειρξη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πώς προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν από το σκάφος Persefoni I, που είχαν μισθώσει 17 αλλοδαποί, εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, και όταν δεν κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

Χθες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους και σήμερα οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Το σκάφος, δε, κατασχέθηκε.

Για τη σύλληψή τους σημαντική ήταν η μαρτυρία καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους, που σύμφωνα με πληροφορίες είπε στις Αρχές ότι είδε μια λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο που φέρονται να προήλθαν από το Persefoni I.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Κικίλιας: Η εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το σκάφος

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε σήμερα για το περιστατικό στην Ύδρα. «Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα, και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», είπε μιλώντας στο Open.

Και συνέχισε: «Κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά έκαψαν 300 στρέμματα στην Ύδρα, για τη φωτιά χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και 2 ομάδες δασοκομάντος, που έλλειψαν από άλλες φωτιές και υπηρεσίες».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X