Στέλιος Ξιουρής
Όλη η ζωή των σύγχρονων ανθρώπων ουσιαστικά γίνεται βορά στα χέρια από οποιουσδήποτε επιθυμούν πίσω από την ανωνυμία ενός ψεύτικου λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να διασύρουν προσωπικότητες.
Πόσο μάλλον πολιτικούς που έχουν και επιπρόσθετους λόγους να διασύρουν και τις περισσότερες φορές να τους απειλήσουν.
Επ’ ευκαιρία δε της συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής για τον λογαριασμό παρωδία στον οποίον περιέχονταν αναφορές σε βάρος οικείων της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ αποκαλύφθηκαν πολλοί παθόντες , αφού παράπονα κατατέθηκαν από 50 πολιτικούς.
Συγκεκριμένα αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές για πλαστούς λογαριασμούς κατά:
- Αποκάλυψε ότι ανάλογες καταγγελίες για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, αλλά και Υπουργοί και βουλευτές, χωρίς να υπάρξει όλη αυτή η αντίδραση.
- Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα αποκάλυψε περίπτωση απειλών κατά της ζωής των παιδιών της, ότι θα φάνε σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα η φωτογραφία η οποία συνόδευε το απειλητικό μήνυμα, ήταν από πραγματικό πιστόλι. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε ο δράστης.
- Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανέφερε ότι σε λογαριασμό, ο οποίος βρισκόταν στην Νιγηρία, παρουσιάζονταν φωτογραφίες γυμνών γυναικών, με το κεφάλι της ίδιας. Μάλιστα πωλούσαν τις φωτογραφίες έχοντας και χρηματικό όφελος.
- Πλαστούς λογαριασμούς έτυχε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.
- Βουλευτές- βουλεύτριες όλων των κομμάτων κατήγγειλαν κατά καιρούς αισχρότητες σε βάρος τους.
- Η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, ανέφερε ότι και σε τοίχο της Λεμεσού γράφτηκε «Γιολίτη, ζούμε νεκρή να σε δούμε.» Ωστόσο η Αστυνομία δεν εντόπισε το άτομο το οποίο έγραψε το σύνθημα.
Χαμός στην συνεδρία
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με πολλές αποκαλύψεις, διεξάχθηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα τον «πάροτι», τον ψεύτικο λογαριασμό στο τουίτερ της Υπουργού Δικαιοσύνης Εμιλυς Γιολίτη και την αντίδραση της Αστυνομίας. Να σημειώσουμε ότι εκδόθηκε διάταγμα έρευνας σε σπίτι γυναίκας και το οποίο ακολούθως ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Στην συνεδρία παρέστη και η Νίκη Ζάρου στο σπίτι της οποίας έγινε η έρευνα, η οποία ανέφερε ότι δεν θέλει την συγνώμη και την απολογία κανενός και χαρακτήρισε ανίκανη την Υπουργό Δικαιοσύνης. Τόνισε ότι δεν ήταν ο χειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ακόμη και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, κατήγγειλε στημένο παιγνίδι στην Επιτροπή, για λαϊκισμό και για καυγάδες, για συνεχείς ερωτήσεις από βουλευτές, χωρίς να την αφήνουν να απαντήσει.
Δηλώνοντας πικραμένη, μίλησε για λαϊκό δικαστήριο και ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία η οποία έγινε από την ίδια στην Αστυνομία, στόχευε στην προστασία της μητέρας και του πατέρα της και όχι του εαυτού της. Η σάτιρα είναι πάντα καλοδεχούμενη, είπε, αλλά δεν πρέπει να επεκτείνεται στα παιδιά και τους γονείς πολιτικών προσώπων.
Κατήγγειλε πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονταν πίσω από την υπόθεση..
Η κ. Γιολίτη δήλωσε ότι δεν αισθάνεται να απολογηθεί σε κανένα, ενώ τόνισε ότι η παραίτηση της είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία υπέδειξε υπέρμετρο ζήλο, ενώ σε ανάλογες καταγγελίες, δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι η Αστυνομία χειρίζεται όλες τις καταγγελίες με ανάλογο τρόπο. Αποκάλυψε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια διερευνήθηκαν ανάλογες καταγγελίες από 200 άτομα, από οποία, τα 50, ήταν πολιτικά πρόσωπα. Ίσως θα ήταν καλύτερα και μακάρι να πηγαίναμε στον Γενικό Εισαγγελέα για τον χειρισμό της υπόθεσης. Θα είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον.
Ο Αχιλλέας Δημητριάδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου, δήλωσε ότι το «τελεία και παύλα» του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ευσταθεί και πρέπει να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες. Κανένας μέχρι σήμερα, είπε, δεν ζήτησε συγνώμη από το θύμα.