ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρόταση για τριμερή - Στη θετική ανταπόκριση Τατάρ ελπίζει η Κυβέρνηση

«Ευελπιστούμε να υπάρξει θετική ανταπόκριση αυτή τη φορά από τον κ. Τατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Την ελπίδα όπως υπάρξει θετική ανταπόκριση από πλευρά του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13 Αυγούστου μετά από την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας πως είναι χάριν στις εντατικές προσπάθειες της δικής μας πλευράς που υπάρχει αυτή η κινητικότητα στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στην Άρμου μετά το μνημόσυνο για τους ήρωες της κοινότητας ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως «όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κοινοποίησε χθες το βράδυ στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, έχουμε γίνει αποδέκτες της πρόσκλησης από τον ΓΓ των ΗΕ, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 13 Αυγούστου, να πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του κ. Τατάρ στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ ».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η απάντηση τους προφανώς και ήταν θετική γιατί, όπως είπε, «είναι ακριβώς χάριν στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλει η δική μας πλευρά από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της που έχει υπάρξει αυτή η κινητικότητα στο Κυπριακό».

Ευελπιστούμε, είπε, «να υπάρχει θετική ανταπόκριση αυτή την φορά από τον κ. Τατάρ για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση στις 13 Αυγούστου που θα μπορέσει να επιτρέψει την περαιτέρω πρόοδο και κινητικότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πάντοτε εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση