
Οικονομική στήριξη ύψους €1 εκατ. για πατατοπαραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων πλήγηκαν από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες τον προηγούμενο μήνα, στήριξη πέραν των €3,8 εκατ. σε πληγέντες γεωργούς για ζημιές λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών το 2024 και ενισχύσεις με βάση το σχέδιο για τα αγρινά ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου.
Σε δηλώσεις της, η κα Υπουργός, μετά το πέρας της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους €1 εκατ. σε 550 επαγγελματίες πατατοπαραγωγούς που επηρεάστηκαν από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θυμίζω ότι αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά μέτρων, τα οποία είχα ανακοινώσει μετά από την επίσκεψη που είχα στους πατατοπαραγωγούς την προηγούμενη Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, και αυτή είναι μία έκτακτη οικονομική στήριξη που δίνουμε για τις επιπλέον δαπάνες που χρειάζεται να κάνουν για τις καλλιέργειες, οι οποίες δεν παρουσιάζουν 100% καταστροφή», ανέφερε η κα Υπουργός.
«Την ίδια στιγμή», κατέληξε η δρ Παναγιώτου, «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την καταβολή ύψους €3.815.000 προς 1.248 δικαιούχους πληγέντες γεωργούς για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες που είχαμε το 2024, καθώς και την καταβολή ενισχύσεων με βάση το σχέδιο για τα αγρινά».