ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Η πρωτιά, τα γυμνά και οι ίντρικες

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Θα πετύχει Grand προβάδισμα ο ΑΝΤ1; 

Η μοναδική σειρά που προβάλλει αυτή τη στιγμή ο ΑΝΤ1 Κύπρου και φαίνεται να έχει ανοδική πορεία είναι το ατμοσφαιρικό Grand Hotel. Έρωτας, (έρωτες, πολλοί έρωτες και σεξ για να είμαστε ακριβείς), ψέματα, ίντρικες, δολοφονίες, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες γαρνιρισμένα με ιστορικές αναφορές και την αίγλη της καλής κοινωνίας των Αθηνών του 1925 παρουσιάζονται με καλή σκηνοθεσία και κάποιες καλές ερμηνείες. Στο πολυτελές Grand Hotel φωλιάζει ο πόθος αρσενικών και θηλυκών πρωταγωνιστών μαζί με τον πόθο των χαμένων πατρίδων της Μικρασίας. Ο φτωχός πρόσφυγας που πάει να βρει την χαμένη αδελφή του που εργαζόταν ως καμαριέρα στο Grand Hotel γίνεται με το έτσι θέλω σερβιτόρος και γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια αλλά και στο σώμα της κόρης της ιδιοκτήτριας. Καλή... δόση γυμνού αλλά ίντρικας σε μια σειρά που θυμίζει νουαρ και παλιά αστυνομική ταινία. Το μυστήριο που κυριαρχεί με τους απανωτούς θανάτους κοριτσιών κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Δυναμική εισβολή κάνει και η πολίτικη κουζίνα αλλά και τα μικρασιατικά τραγούδια.Υπάρχει και αρκετή δόση πάλης αλλά και ντροπαλών αντιδράσεων χαμηλοβλεπούσων κοπελιών. Το καλό και το κακό αντιμάχονται σε ένα πολυτελές φόντο αλλά και στην φτώχεια των τίμιων πλην ερωτευμένων γυναικών κάθε ηλικίας. Ποιο θα νικήσει τελικά; Θα θριαμβεύσει το καλό και θα έχουμε ευτυχές τέλος; Θα πετύχει το Grand Hotel να δώσει ένα grand προβάδισμα στον ΑΝΤ1 στον πίνακα της τηλεθέασης; 

Πότε θα αρχίσει το Master Chef για να παίξει επιτέλους μπάλα και το Omega;

Το προσπαθεί αλλά η μάχη αποδεικνύεται δύσκολη, για κάποιους έως και χαμένη. Τίποτε ωστόσο δεν έχει κριθεί ακόμα αλλά κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες. 

Πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Grand Hotel;

Ο εφιάλτης του ΡΙΚ

Εφιάλτης έχει γίνει στο ΡΙΚ η πρόσφατη απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν και εφάρμοσαν και οι 3 συντεχνίες του ιδρύματος ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου έχουν δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο, σύμφωνα με αξιωματούχο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Όπως ο ίδιος φέρεται να εξομολογήθηκε, το προηγούμενο αυτό επικρέμεται ως απειλή σε νέες συζητήσεις για τις υποχρεώσεις του ΡΙΚ έναντι των εργαζομένων και η διαχείριση της κατάστασης κρίνεται πολύ δύσκολη. Η επιστροφή του Θανάση Τσώκου στη διευθυντική καρέκλα μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας, δεν προμηνύεται καθόλου εύκολη.  

Ενός κακού μύρια έπονται...

Αγωνία και άγχος στο OMEGA  

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο OMEGA για την χαμηλή εκπροσώπηση του καναλιού στη λίστα με τις πιο πετυχημένες εκπομπές σε τηλεθέαση. Όχι άδικα... Με μια ματιά στην λίστα βλέπουμε πως στο TOP 50 των πενήντα πρώτων τηλεοπτικών εκπομπών της Κύπρου υπάρχουν μόνο δύο εκπομπές και αυτές σε χαμηλές σχετικά θέσεις. Η μόνη εκπομπή που τραβάει τηλεοπτικό κουπί για το κανάλι του Αρχάγγελου είναι αυτή τη στιγμή "Ο τροχός της τύχης" ενώ έκανε και μια μικρή είσοδο το ΙQ 160 στην θέση 22 με ποσοστό 14,5%. Η συζήτηση που γίνεται στο κανάλι, όπως μαθαίνουμε από ενημερωμένη πηγή, αφορά την αγωνία για το πως θα πάνε οι τοπικές του παραγωγές. Κάποιο ηγετικό στέλεχος πάντως δεν φαίνεται να ελπίζει και πολλά αλλά εκφράζει αγωνία "να έρθει επιτέλους το Master Chef για να παίξουμε πρωτάθλημα", όπως είπε. 

Άντε βρε παιδιά, που έχετε χαθεί; 

Τι θα γίνει με το 5Χ5;

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το τηλεπαιχνίδι 5Χ5 του ΑΝΤ1 σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελλαδικό Τύπο. Όπως γράφεται οι συζητήσεις στην Αθήνα για το τηλεπαιχνίδι δίνουν και παίρνουν. Η γκρίνια, γράφουν είναι καθημερινή αφού η έναρξη της νέας σεζόν δεν έφερε και τα αναμενόμενα στα ποσοστά. Και αυτό σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που το τηλεπαιχνίδι έκανε είσοδο με το δεξί και με εντυπωσιακά νούμερα. Στην Ελλάδα μιλάμε γιατι στην Κύπρο άλλες εκπομπές πουλάνε και άλλα ξεχωρίζουν. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον ΑΝΤ1 Ελλάδος να ψάχνει επειγόντως λύσεις να συγκρατήσει την πτώση όσο είναι νωρίς.

Ο παρουσιαστής Θάνος Κιούσης που πέρσι παρέλαβε το 5Χ5 από τον Σεφερλή κατάφερε και το ανέβασε και έκανε όλους να μιλάνε για το νέο αστέρι του σταθμού, αφού έδινε και ένα δυνατό lead στο δελτίο ειδήσεων. Συζητείται έντονα πως μια πρώτη λύση είναι η του τηλεπαιχνιδιού σε άλλη ζώνη. Παράλληλα, γράφτηκε, εξετάζονται και άλλες ιδέες οι οποίες δεν αποκαλύπτονται προς το παρόν. Άγνωστο είναι εάν το θέμα απασχολεί τον ΑΝΤ1 Κύπρου στον οποίο το τηλεπαιχνίδι προβάλλεται καθημερινά και πρωί αλλά και απόγευμα. Για πριν το δελτίο δεν υπάρχει συζητήση.

Ο ίδιος ο Κιούσης τα πήρε λίγο με τις διαδόσεις και είπε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η ώρα μετάδοσης. «Έβαλα τα γέλια μόλις διάβασα αυτές τις ανακρίβειες για το παιχνίδι. Τη μπούρδα αυτή την έγραψε κάποιος δημοσιογράφος που με κάποιο τρόπο πρέπει να δικαιολογήσει τη δουλειά του. Θα ήθελα πριν γράψουν οτιδήποτε να με πάρουν τηλέφωνο και να με ρωτήσουν. Το κανάλι δεν σκέφτεται να αλλάξει ζώνη στο παιχνίδι. Ούτε καπνός υπάρχει, απλά κάποιος τον δημιούργησε», είπε.  

Γίνεται φωτιά χωρίς καπνό;...

Ένας παπάς γυμνός, δεν έγινε και κάτι...

Η εκ των πρωταγωνιστών στην πετυχημένη εκπομπή "Άγιος Έρωτας" που προβάλλει ο ΑΛΦΑ, Δανάη Παππά, τοποθετήθηκε στις σκηνές του συμπρωταγωνιστή της Δημήτρη Γκοτσόπουλου που... σκανδάλισαν. Αναφέρομαι στις γυμνές σκηνές όπου εμφανίζεται ο Γκοτσόπουλος ως ιερέας με six pack, που θα ζήλευαν οι σταρ του Χόλιγουντ, ιδρωμένος και ξαναμμένος. Σκηνές που ως αναμενόταν έγιναν viral. Τι να πει και αυτή; Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Δικαίως έχει γίνει viral ο Γκοτσόπουλος. Ωστόσο, είμαστε επαγγελματίες και διαχειριζόμαστε το θέμα της θρησκείας με σεβασμό. Υπήρξαν πολλά σχόλια πριν ξεκινήσει η σειρά, ενώ τώρα όχι».

Το συνηθίσαμε και αυτό. Πάμε παρακάτω...

Ένας παπάς και μια μαθήτρια σε μια απλή, καθημερινή, ευλογημένη στιγμή!

Τι λέει η τηλεθέαση; 

Πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση παρέμεινε και την περασμένη εβδομάδα ο ΑΛΦΑ με 14,4%. Η διαφορά του από τον δεύτερο ΑΝΤ1 (11,6%) δεν είναι τεράστια αφού περιορίστηκε στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Η δυναμική του ΑΛΦΑ στη νέα περίοδο προγραμμάτων είναι δεδομένη αφού δικές του είναι και η πλειοψηφία των προγραμμάτων στη λίστα με τις 50 εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης. Ωστόσο ο ΑΝΤ1 καλά κρατεί αν αναλογιστεί κανείς πως στην πρώτη 20άδα των εκπομπών διαθέτει μόνο δύο εκπομπές. 

Οι πρώτες πέντε αγαπημένες εκπομπές της περασμένης εβδομάδας ήταν όλες του ΑΛΦΑ με πρώτο και καλύτερο το Λούης Night Show που ξεπέρασε το 27%. Στις τέσσερις άλλες θέσεις της πεντάδας βρέθηκε ο "Άγιος Έρωτας", με τον καυτό ιερέα που έχει φέρει αναστάτωση και εξάψεις από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στο κυπριακό τηλεοπτικό πεδίο.  

Ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην 20άδα των πρώτων εκπομπών στην έκτη θέση με το Casa De Mikel που έφτασε μέχρι το 21,2%. Στην έβδομη θέση φιγουράρει το ανερχόμενο Grand Hotel που αναμφίβολα αποτελεί την μόνη πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της νέας σεζόν. 

Στην όγδοη θέση εμφανίζεται για πρώτη και μοναδική φορά στην 20άδα και το ΣΙΓΜΑ με το The voice of Greece 10 (19,8%). 

Ακολουθεί στην 9η θέση το ΡΙΚ1 με την πιο επιτυχημένη του εκπομπή της περασμένης εβδομάδας που ήταν το... UEFA nations league Kosovo Vs Cyprus 1h football το οποίο έφθασε μέχρι το δυσθεώρητο για το κρατικό ίδρυμα 17,2%!

Στη 10η θέση εφμανίζεται ξανά ο ΑΝΤ1 με την τρίτη του εκπομπή στην 20άδα, το "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" που παρά το ότι σερβίρεται κονσερβοποιημένο αποτελεί καλό ξελάσπωμα με ένα εξαιρετικό 19,2%. 

Ακολουθούν άλλες δύο επιτυχημένες σειρές του ΑΛΦΑ  με λιγότερη όμως δυναμική από τον "Άγιο Έρωτα". Πρόκειται για την "Γη της Ελιάς" (16,9%) και τον "Τιμωρό" με το ψηλό (23,8%) που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση.

Από τις υπόλοιπες εκπομπές της 20άδας ξεχωρίζει η μοναδική εμφάνιση του OMEGA με τον "Τροχό της τύχης" που άγγιξε μέχρι και το 19,3%.

Πόσο γράφουν τα κανάλια; 

Η σειρά στην οποία βρέθηκαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια την εβδομάδα 14-20 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με τις μετρήσεις Nielsen είναι:

TelREST: 36,76% (Σταθερά πρώτα είναι όλα τα άλλα που παρακολουθούν οι Κύπριοι εκτός από τα παραδοσιακά κανάλια)

ALPHA: 14,4%

ΑΝΤ1: 11,6%

OMEGA: 9,8%

ΡΙΚ1: 9,5%

SIGMA: 9,4%

Other CY: 5,4%

ΕΡΤ WORLD: 1,9%

ΡΙΚ2 : 1,3%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X