ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Φεύγουν 7 πρωτοκλασάτοι βουλευτές (Αβέρωφ - Δίπλαρος - Χάρης) το 2026

Τεράστιες αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα των γαλάζιων εκτός κι αν τον Νοέμβριο αλλάξει κάτι…

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

• Σαν την (ξανθιά) καλαμιά στον κάμπο θα μείνει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2026 αφού βάσει του καταστατικού, αλλά και ένας εξ αυτών οικειοθελώς, 7 νυν βουλευτές δεν θα επαναδιεκδικήσουν έδρα, για να πάρουν στασίδι στο Ναό της Δημοκρατίας. Αν μιλούσαμε με ποδοσφαιρικούς όρους, θα αναφερόμαστε σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ του ρόστερ, αφού από τους 16 νυν βουλευτές θα αποχωρήσουν οι επτά. Προφανώς και κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει και ως ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού στον κατάλογο των αποχωρούντων βρίσκονται ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ κορυφαία στελέχη του ΔΗΣΥ, οι οποίοι δύσκολα θα αναπληρωθούν κυρίως λόγω της ταυτόχρονης και εκτεταμένης ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ τους.

• Τα περί αναντικατάστατων στην ζωή και στην πολιτική είναι ατάκα που μας βρίσκει να διαφωνούμε, γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστό πλάσμα και αφήνει το δικό του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ, ενώ σε συνδυασμό με την εμπειρία η κατάσταση στον ΔΗΣΥ γίνεται και πολυσύνθετη και εν προκειμένω επικίνδυνη. Αν προσδιοριστεί ότι θα εισέλθουν στο Κοινοβούλιο ταυτόχρονα 7 νέοι βουλευτές, που κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ νομοσχεδίου και πρότασης νόμου (εσείς το γνωρίζετε, κάνετε την άσκηση σας), τότε θα χρειαστεί η Αννίτα Δ. να κάνει ταχύρυθμα μαθήματα.

• Επιπρόσθετα κι έστω αν οι ίδιοι αυτομαστιγώνονται και ακυρώνονται από τον απολεσθέντα ιδεολογικό - πολιτικό προσανατολισμό τους και έσπρωξαν προς ΑΠΑΞΙΩΣΗ από την κοινωνία, να επισημάνουμε εν πλήρει γνώσει, ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΘΛΗΜΑ και το Κοινοβούλιο προσομοιάζει με το ΔΕΚΑΘΛΟ για άντρες και ΕΠΤΑΘΛΟ για γυναίκες στους αγώνες κλασικού αθλητισμού. Για να επιβιώσεις στο Κοινοβούλιο και την πολιτική θα πρέπει να είσαι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ και πολυεργαλείο. Καλά - καλά μην οργίζεστε, μιλάμε για το ιδανικό, αφού πλέον οι πολιτικοί στο Κυπριστάν, κατάντησαν ωσάν μικρό κατσαβίδι.

ΟΡΙΟ 3 ΘΗΤΕΙΩΝ- ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

• Λοιπόν, επανερχόμενοι στον ΔΗΣΥ να αναφέρουμε ότι βάσει του Καταστατικού του κόμματος οι βουλευτές δικαιούνται να εκλέγονται ΜΟΝΟ για 3 θητείες. Όπως δε πληροφορείται ο γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ, στο στρατηγείο της Πινδάρου και στο κονκλάβιο της Προέδρου Αννίτας, ακούγονται και ΦΩΝΕΣ - ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ και επισημάνσεις, ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική πρόνοια του Καταστατικού κατά το σχετικό συνέδριο τον ερχόμενο ΝΟΕΜΒΡΙΟ και να δοθεί παράταση στους βουλευτές που βρίσκονται προ της εξόδου. Οι υποστηρικτές της εν λόγω πρότασης επισημαίνουν ότι θα γίνει αποψίλωση της Κ. Ομάδας, ιδιαίτερα στο πεδίο που εν πολλοίς ξεδιπλώνεται η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των κομμάτων σε διάφορα θέματα, όπως είναι η Βουλή και οι σχετικές επιτροπές της. Φυσικά, αναφύονται αρκετά θέματα λόγω του καταλόγου των αποχωρούντων, εσωκομματικές τριβές λόγω στρατοπέδων και φυσικά παράπονα από όσους περιμένουν την σειρά τους και διατυπώνουν την θέση, ότι το κόμμα θα δείξει ότι δεν είναι ΣΥΓΧΡΟΝΟ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ όπως παρουσιάζεται - καυχιέται, αλλά μένει προσκολλημένο στο παλαιό και δεν δίνει ευκαιρία σε νέους να αναδειχθούν.

• Δύσκολο πάζλ και εγχείρημα με την συζήτηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οσονούπω αφού δώσαμε το εναρκτήριο λάκτισμα θα υπάρξουν δημόσιες αντιπαραθέσεις. Πάντως, από κάποιους ρίχνεται η ιδέα να ακολουθηθεί το παράδειγμα του ΑΚΕΛ βάσει του οποίου η ηγεσία για λόγους που κρίνει η ίδια, ή αν προτιμάτε κομματικού συμφέροντος, μπορεί να δώσει δικαίωμα επαναδιεκδίκησης σε κάποια εκ των στελεχών της γραμματείας του κόμματος, ήτοι της ανωτάτης ηγεσίας. Κόκκινες ιδέες σας βάζουμε…

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

• Πάμε λοιπόν στον σχετικό κατάλογο, αρχίζοντας από την Επαρχία Λευκωσίας όπου δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Αποχωρεί και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ. Ακόμη εκτός μένει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (οι πληροφορίες της ΞΥΠ επιμένουν ότι είναι στην μικρή λίστα για διορισμό στην θέση Κοινοτικού Επιτρόπου). Όπερ μεθερμηνευόμενο με την αποχώρηση των 3 ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ στελεχών εκ των υφιστάμενων βουλευτών δικαίωμα έχουν για την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, την εκλογική δύναμη του ΔΗΣΥ, οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ.

• Στην επαρχία Λεμεσού δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αφού συμπληρώνει 3 θητείες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ. Οπόταν παιχνίδι θα κάνουν οι ΝΙΚΟΣ ΣΥΚΑΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ.

• Στην Αμμόχωστο αποχωρεί οικειοθελώς ο εκπρόσωπος τύπου ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΟΥΛΛΑ έστω κι αν έχει μόνο 2 θητείες στην πλάτη. Νοιώθει ότι μπορεί να προσφέρει από άλλο πόστο στο κόμμα. Επίσης λόγω ορίου θητειών δεν έχει δικαίωμα διεκδίκησης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ. Υποψήφιοι θα είναι οι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ και ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

• Στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας συμπληρώνει το όριο ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ και αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην ΡΙΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ. Αλλαγές δεν προκύπτουν - εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ- σε Λάρνακα με την Πρόεδρο ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και τον ΠΡΟΔΟΜΟ ΑΛΑΜΠΡΙΤΗ.

• Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟ 2028 ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΥΛΛΙΚΩΝ - ΝΙΚΑΡΙΩΝ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φυσικά υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως η εκλογή νέων ανθρώπων που ανήκουν στις εσωκομματικές ομάδες και παρατάξεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πλήρη δράση με την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ να παίζει άψογα τον ρόλο του ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ, αφήνοντας τους πάντες να εκτονώνονται, αλλά αγνοώντας ότι από κάποιες προσπεράσεις ή επικίνδυνα οδηγήματα που δεν τιμωρεί - βγάζει εξώδικα πρόστιμα, θα επέλθουν συγκρούσεις και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις το ΜΟΙΡΑΙΟ. Επειδή θα σας ενημερώνουμε σε τακτή βάση και χωρίς ΦΤΙΑΣΙΔΙΑ και αποκρύψεις, να αναφέρουμε ότι η κόντρα ΦΟΥΛΛΙΚΩΝ - ΝΙΚΑΡΙΩΝ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

• Ήδη οι Φουλλικοί οργανώνονται και σπρώχνουν προς ΣΚΛΗΡΗ έως ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ αντιπολίτευσης ενώ οι ΝΙΚΑΡΙΟΙ θέλουν ισορροπία και όχι εξάρσεις κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, όπως η χθεσινή όπου ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ και ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ συνέπλευσαν και κατάφεραν να πετύχουν μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ), την ένταξη του Κυπριακού στον κατάλογο προτεραιοτήτων των ομοστάβλων τους που θα τεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα η κάμερα συνέλαβε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να λέει και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Χριστοδουλίδη. Προς τι; Μάλλον την κέρασε κουτί με λουκούμια Γεροσκήπου. Αυτός ο βρυχηθμός από πού προέρχεται ρε παιδιά; Από το λιοντάρι της Αργάκας που βεβαίως δεν θέλει πάρε - δώσε Αννίτας - ΝικΧρι. Εξάλλου είπαμε ότι ο ΦΟΥΛΛΗΣ μας θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος το 2028 και όσα γατάκια το αντιγράψετε να πάτε για κέρασμα στο επιτελείο του, φτιάχνει υπέροχος καφέδες ο Πετράν…Τα χάπια μου ρε τα παφίτικα.

• ΥΓ: Α, πα, πα. Μα τι είναι αυτές οι αγκαλίτσες του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας ΤΖΙΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ. Και όπως μετέδωσε ο ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ (ρε εσύ έγινες υπήκοος Βελγίου;) ΜΟΝΟ στα μηνύματα Χριστοδουλίδη απαντούσε και συναντήθηκε. Ου οι ευαισθητούληδες δημοκράτες δεν είδαν διαπλοκή και του ΕΛΑΜ που ανήκει στην ευρωπαϊκή ομάδα της Μελόνι; Πως κι έτσι ξέφυγε από τους άρχοντες της δημοκρατίας Πολίτη - Χαραυγή;

• ΥΓ: Λευκή απεργία έκαναν χθες οι βουλευτές αφού ελέω απουσιών και αρκετών ταξιδιών ανέβαλαν συνεδρίες ενώ δεν έγινε ούτε συνεδρία της Ολομέλειας. Και πάλι στην τελευταία συνεδρία προ της παρούσας Κοινοβουλευτικής συνόδου στις 11 Ιουλίου θα υπάρχουν 100 θέματα στην ατζέντα και θα γίνει το απαραίτητο ΤΣΙΡΚΟ.

• ΥΓ: ΚΟΥΙΖ1: Τι έψαχνε στην Κύπρο ο εφοπλιστής πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; Αυτός πέραν των πλοίων ασχολείται και με τα μίντια. Λέτε;

• ΥΓ: ΚΟΥΙΖ2 : Ισχύει το δάσκαλε που δίδασκες... αφού σύμφωνα με κορυφαίο πράκτορα της ΞΥΠ ανώτερη λειτουργός του ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ φοροθέτης που επί ΝΙΚΑΡΟΥ πήρε υψηλότατη θέση στην δημόσια υπηρεσία, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και κάθισε στο εδώλιο, για φορολογικές παραβάσεις , ήτοι δεν συμπλήρωσε την δήλωση εισοδήματος της για αρκετά έτη. Α, πα, πα κυρία μου. Οι βασανισμένοι πολίτες τι να πουν αν εσείς δεν είστε τύπος και υπογραμμός ; Κι όμως αυτά τα γατάκια της δημοσιογραφίας δεν τα προβάλλουν…

• ΥΓ: Τελικά η ρήση της λαϊκής θυμοσοφίας βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του ΝΑΡΣΑΛΑ που απειλεί την Κύπρο, η οποία είναι η χώρα που βοηθά τους Παλαιστίνιους. Πως το λέτε εσείς κύριε στα ΧΕΣΜΠΟΛΑΧίτικα; «Λείψε που το ψυσικό να μην σ’ εύρει το κρίμα;»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X