Πιστολέρο
ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑΡΚΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Η διέλευση από ναρκοπέδιο είναι σχεδόν αδύνατο εγχείρημα ή αν προτιμάτε εμπερικλείει κινδύνους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να περάσει κάποιος από κινούμενο. Φαντάζει ουτοπικό να θεωρεί ότι δεν θα τραυματιστεί, όταν μάλιστα το στρώσιμο του ναρκοπεδίου αναλαμβάνουν ειδικοί επί του θέματος, που ασχολούνται καθημερινά με το αντικείμενο και έχουν πλήρη γνώση των τεχνικών στρώσης και κυρίως επιθυμούν να προκαλέσουν προβλήματα στους χρήστες του. Ωστόσο πάντα υπάρχουν οι ναρκαλιευτές τους οποίους και θα πρέπει να εμπιστεύονται για να τους περάσουν από τους διαδρόμους και να μην τραυματιστούν.
Αν σαν νάρκες χαρακτηρίσουμε τις ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ χρόνων που ταλανίζουν το κράτος και την κοινωνία, τότε και οι Υπουργοί θα πρέπει να προσέξουν μπας και πατήσουν κάποιες εξ αυτών. Κυρίως δε γιατί οι ειδικοί για το στρώσιμο είναι άνθρωποι – τεχνοκράτες των Υπουργείων που για μια σειρά από λόγους, δεν θέλουν να πετύχει ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Όλοι οι Υπουργοί έχουν να διαβούν από κινούμενα ναρκοπέδια αλλά στην παρούσα φάση τρεις εξ αυτών έχουν να αντιμετωπίσουν τα πολυπλοκότερα εξ αυτών.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ
Αρχίζοντας από την Υπουργό Παιδείας ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, που είναι σπλάχνο του εν λόγω Υπουργείου, αφού θήτευσε σε διάφορα πόστα , από απλή δασκάλα έως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει τον πολύπλοκο σκόπελο των τετραμήνων. Όπως πληροφορείται η ΞΥΠ τις τελευταίες μέρες επικρατεί ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ και έντονος προβληματισμός στο ΥΠΠΑΝ, αφού η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εξετάσεων είναι και δύσκολη υπόθεση, αλλά εμπεριέχει και αντισυνταγματικά στοιχεία. Δεν μπορούν να καταργηθούν εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ιδιαίτερα όταν διανύθηκαν τα πρώτα μίλια της διαδρομής. Οπόταν, οι όποιες λύσεις δοθούν θα είναι προσωρινές, μέχρις ότου γίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του συστήματος των εξετάσεων, με εισαγωγή νέων καινοτόμων εργαλείων, που θα προϋποθέτουν την αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτικών.
ΜΕΣΩ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ...
Ωστόσο η Υπουργός Παιδείας έχει σαν μπούσουλα στην ζωή την εμβληματική ρήση «συν Αθηνά και χείρα κίνει», έτσι δεν περιμένει τα πάντα από την τύχη, τις συγκυρίες ή την Θεϊκή παρέμβαση. Έκανε προς τούτο κύκλο επαφών με τα κόμματα και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, επεξηγώντας την προσωρινότητα της λύσης που δίνεται μέχρις ότου θεσπιστεί το νέο σύστημα εξετάσεων, που άπαντες
ευελπιστούν ότι θα είναι αποδοτικό. Πάντως, ο εξακοντισμός και η δαιμονοποίηση των εξετάσεων τετραμήνων γίνεται και από κάποιους εκ του πονηρού και για λόγους προσωπικών συμφερόντων, αφού μέσω τους διαφάνηκε το επίπεδο των σχολείων, των καθηγητών και φυσικά των μαθητών. Κάτι που ενόχλησε αρκετούς αφού πλέον και στην βάση ιδίων εξετάσεων διαχωρίστηκαν ξεκάθαρα τα αρνιά από τα ερίφια. Έτσι και οι φωνές έχουν τον σκοπό τους… Να μην διαταραχθεί η ησυχία ορισμένων που απλώς αμείβονταν από το δημόσιο και κατατάσσονται στους προνομιούχους , αλλά η έγνοια τους ήταν τα απογευματινά φροντιστήρια …
Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΩΝ ΤΑΕΠ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Η δε Υπουργός Υγείας ΠΟΠΗ ΚΑΝΑΡΗ υπέστη σοκ από την πρώτη επαφή της με την κατάσταση στα νοσοκομεία , αφού της επιφύλαξαν ΕΚΠΛΗΞούλες οι γνωστοί-άγνωστοι, που ταλαιπωρούν το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Συμπεριφέρθηκαν όπως σε νεοσύλλεκτο στρατιώτη και της έδωσαν τα πρώτα χαστούκια (κάτι όπως το περιβόητο όπλισε για όσους υπηρέτησαν την θητεία τους). Με την ανάληψη των καθηκόντων της διέγνωσε την γνωστή περιπέτεια των ασθενών με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εκείνος που θα λύσει τα προβλήματα θα πρέπει να βραβευθεί με ΝΟΜΠΕΛ. Η κατάσταση και στα νοσοκομεία είναι επικίνδυνη, λόγω του ότι αρκετοί που υπηρετούν σ’ αυτά έχουν σαν μοναδική έγνοια την διολίσθηση της ποιότητας τους, έτσι ώστε να παρουσιαστεί σαν ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ η ιδιωτικοποίηση τους. Οπόταν η κυρία Πόπη – Καλλιόπη μας θα πρέπει να επιστρατεύσει αρκετή ενέργεια για να διέλθει από το κινούμενο ναρκοπέδιο και μάλιστα όταν την οδηγούν άνθρωποι που έχουν στο μυαλό τους τα συμφέροντα άλλων…
Η απαξίωση των νοσοκομείων είναι η μοναδική έγνοια αρκετών που κατοικοεδρεύουν στα νοσηλευτήρια, αφού έτσι θα κερδίσουν το στοίχημα (δεν ξέρουμε πόσα πόνταραν) που έβαλαν προ καιρού και ιδιαίτερα επί εποχής ΓΕΣΥ για να δοθούν στα ξένα γεράκια που ενδύθηκαν τον μανδύα του Ιπποκράτη. Κρίμα όμως γιατί οι ευσυνείδητοι λειτουργοί του Ιπποκράτη απλώς παρακολουθούν από το περιθώριο.
Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΗΝΙΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Όσον αφορά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας (επί εποχής ΦΙΛΩΤΑ – ΚΕΤΤΕΝΗ- ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ) και Υπουργό Εμπορίου – Ενέργειας ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ζωή του ή αν προτιμάτε το ΣΤΟΙΧΗΜΑ που έβαλε με τον εαυτό του και με τον Διοικητή της ΞΥΠ που σε κάθε τους συνάντηση υπενθυμίζει την δέσμευση του. Η οποία είναι να ΦΘΗΝΙΣΕΙ το ρεύμα και να μην παθαίνουν ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς. Η τελευταία του ατάκα στο περιθώριο της υπενθύμισης από τον Διοικητή της ΞΥΠ (γνωρίζουμε ότι είμαστε σπαστικοί και επίμονοι όταν μας υποσχεθούν κάτι…) ο κ. Παπαναστασίου μας απάντησε ότι θέλει δυόμιση χρόνια και θα κερδίσει το στοίχημα .
Για να δούμε. Ακούμε ότι προσκαλεί τις εταιρείες να εισάγουν φυσικό αέριο που θα διοχετευτεί στην ΑΗΚ για να παράγει φθηνότερο ρεύμα, αλλά περιμένουμε να δούμε αν η εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής, βοήθησε τον ΠΑΠΑ να κάνει ζογκλερικά και να αποφύγει το ναρκοπέδιο της ενέργειας. Ε, εκεί και αν είναι επικίνδυνη κατάσταση, αφού εδώ και 15 χρόνια ακούμε για φυσικό αέριο και το μόνο που οσμιζόμαστε είναι την απέλπιδα προσπάθεια μέρος του σώματος να ερμηνεύσει άριες ή άσματα του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ. Ε, να ρε. Διαφορετική είναι η παραγωγή από μια καλλίπυγο γκόμενα και αλλιώτικα από κτίστη που κατανάλωσε φασόλια και βομβαρδίζει τους συναδέλφους του…
ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕ
Άσε που ο ΠΑΠΑ έχει ν’ αντιμετωπίσει και την στρεβλή κατάσταση με τις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας. Που μια πρώτη γεύση πήραμε το Σάββατο, όπου γινόταν διακοπή παροχής ηλεκτρισμού στους καταναλωτές γιατί όπως μας είπαν οι εγκέφαλοι του διαχειριστή συστήματος ενέργειας υπήρξε αστοχία στην πρόβλεψη παραγωγής των ΑΠΕ. Ου, κουβέντες του καφενέ. Σε μια χώρα με 345 μέρες ηλιοφάνεια υπάρχουν και στιγμές που δεν μπορεί να καλυφθεί η ανάγκη για παραγωγή ρεύματος λόγω συννεφιάς. ΕΛΕΟΣ. Δηλαδή ακόμη δεν βρήκαν τον τρόπο να μην «πετάνε» ρεύμα και κυρίως να ρίξουν τους λογαριασμούς των ταλαιπωρημένων πολιτών.
Στο αναχρονιστικό- καθυστερημένο- πελατειακό κράτος που είναι έμφορτο παθογενειών οι προτεραιότητες για επιτυχία είναι απλές. Αλλά χωρίς ρεύμα και νοσοκομεία και με κατάλληλη παιδεία δύσκολα μπορεί να επιβιώσει...
Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το μεγαλύτερο πλυντήριο της Ευρώπης, οι περίφημες Ελβετικές τράπεζες που τις επικαλούμασταν και εκστασιαζόμαστε σώζονται με δισεκατομμύρια από την χώρα τους. Ε, σ’ αυτούς δεν έχουν τα κότσια να τις κλείσουν. Δεν είναι το πειραματόζωο που ονομάζεται …Κυπριστάν.
ΥΓ: Οι Γάλλοι επαναστάτησαν γιατί θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 62- 64. Στο Κυπριστάν παρακαλάμε να μην αποκόπτεται ποσό, αν θέλει κάποιος να συνταξιοδοτηθεί στα 63 του. Ε, μα αυτοί είναι Γάλλοι με κουλτούρα στις Επαναστάσεις. Εμείς έχουμε να αντιπαραβάλουμε την κουλτούρα του γλειψίματος, του φόβου, της οσφυοκαμψίας.