ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προσοχή: Σας κλέβουν το αυτοκίνητο με ένα παιδικό παιχνίδι!

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν, πλέον, οι κλέφτες αυτοκινήτων, κάνουν ακόμα και ένα παιδικό gadget να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και ένα δημοφιλές παιδικό gadget, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο στα λάθος χέρια. Ναι, αυτό είναι το κόλπο (ή ένα από αυτά) των ημερών.

Τεχνικά, η συσκευή ονομάζεται εξομοιωτής και έχει τοποθετηθεί σε ένα κέλυφος -από κάποιον στην Ευρώπη- για να μοιάζει με την κλασική συσκευή χειρός Game Boy της Nintendo και φυσικά να μην κινεί τις υποψίες.

Αυτή η συσκευή υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, λειτουργεί με το άγγιγμα της λαβής της πόρτας και ενεργοποιώντας ένα πρωτόκολλο αναγνώρισης, μεταξύ του αυτοκινήτου και του κλειδιού του ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια ενεργοποιείται ένα πρόγραμμα στον εξομοιωτή που επικοινωνεί με το λογισμικό του οχήματος. Η συσκευή «ξεγελά» το αυτοκίνητο, ώστε να πιστεύει ότι είναι ένα νόμιμο κλειδί χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα υπολογίσει τελικά τον σωστό κωδικό, συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν διαρκέσει λίγο περισσότερο, ο κλέφτης μπορεί να τοποθετήσει τη συσκευή στην τσέπη του και να περιμένει να δονηθεί, για να δείξει ότι βρήκε τον κωδικό και τον αποθήκευσε για χρήση.

Αυτή η συσκευή στη συνέχεια ξεκλειδώνει το όχημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλειδί για να απομακρυνθεί. Και όταν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος, ο κλέφτης μπορεί να αφαιρέσει τις μονάδες συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου, για να καταστήσει άχρηστο το GPS και την παρακολούθηση εντός εφαρμογής.

Πηγή: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Ερωτικό τρίγωνο στην F1;

Και οι τελευταίες φήμες θέλουν την 22χρονη φοιτήτρια νομικής να είναι στο επίκεντρο του πιο πρόσφατου ερωτικού τριγώνου ...
 |  VIRAL
Οι δημιουργοί κερδίζουν τετραψήφια ποσά ανά βίντεο

Hashtag: #cleantok

Οι cleanfluencers του TikTok και βγάζουν εκατομμύρια!
 |  VIRAL