Η Άρσεναλ έβγαλε την υποχρέωση και προκρίθηκε δια περιπάτου στα προημιτελικά του Champions League , έστω και με το 2-2 στη ρεβάνς απέναντι στην Αϊντχόφεν στο Emirates. Πλέον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ατλέτικο ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Μίκελ Αρτέτα έχοντας την άνεση του 7-1 από το πρώτο παιχνίδι πήγε σε πολύ βαθύ ροτέισον, διατηρώντας από τους βασικούς στην ενδεκάδα μόνο τους Ράγια, Γκαμπριέλ, Ράις και Μερίνο.
Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με τον Ζιντσένκο να σκοράρει με όμορφο σουτ εκτός περιοχής το παρθενικό του γκολ στην 40η του εμφάνιση στο Champions League. Μάλιστα, ο Ουκρανός δεν το πανηγύρισε από σεβασμό στο πέρασμά του από την PSV στο ξεκίνημα της καριέρας του.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 18’ με εξαιρετική αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με υπέροχο τελείωμα του Πέρισιτς.
Το πρώτο μέρος, ωστόσο, βρήκε τους Λονδρέζους και πάλι στην πρωτοπορία, με τον Στέρλινγκ να σεντράρει στην καρδιά της περιοχής και τον Ράις με κεφαλιά να γράφει το 2-1.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με την PSV να επωφελείται από τις πολλές αλλαγές των γηπεδούχων και με υπέροχο πλασέ του Ντριουές πάνω από τον Ράγια να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 70'.
Ο Στέρλινγκ στο 91' έχασε την τελευταία ευκαιρία της Άρσεναλ να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στην Αϊντχόφεν, με το 2-2 να παραμένει ως το τέλος.
Πηγή: sport-fm.gr