Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι Μαρία Σάκκαρη και Τομ Χιλ ανακοίνωσαν από κοινού το τέλος της συνεργασίας τους μέτα από περίπου 6 χρονια κοινής πορείας.
Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα τέλη Ιούλιο του 2018 με το τουρνουά στο Σαν Χοσέ ( 30 Ιουλίου – 05 Αυγούστου 2018 ).
Η Μαρία στο εν λόγω τουρνουά ήταν στο νούμερο 49 κόσμου και κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικο του τουρνουά WTA Premier κόντρα στην Ρουμανα Mihaela Buzarnescu οπου και ηττήθηκε με 6-1,6-0. Στα ημιτελικά κατάφερε να λυγίσει την πρώην παίχτρια του προπονητή της Τομ Χιλ(Pegula) με 2 – 1 στα σετ ( 3-6, 7-5, 6-2) ενώ στα προημιτελικά το νούμερο 3 στο ταμπλό Βένους Ουίλιαμς με 2-0 στα σετ ( 6-4, 7-6(2) ) και από εκεί το μέλλον φαινόταν λαμπρό για τις δυο πλευρές,
Ο πρώτος τίτλος:
To 2019 στο τουρνουά του Ραμπάτ (Μαρόκο) κατέκτησε το πρώτο από τους δυο τίτλους στην καριέρα της. Στις 04 Μάιου 2019 επικράτησε στον τελικο της Johanna Konta με 2-1 στα σετ και βρισκόμενη με σετ πίσω 2-6,6-4,6-1).
Η πρώτη φορά σε 4ο γύρο Grand Slam:
To 2020 για την Σάκκαρη ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο αφού έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε 4ο γύρο Grand Slam τουρνουά, εκεί που έχασε από την Τσέχα Petra Kvitova με 2-1 στα σετ ενώ βρέθηκε μπροστά με 1 σετ. ( 7-6(4), 3-6, 2-6) . Στο 3ο γύρο κατάφερε να κερδίσει το νούμερο 10 στο ταμπλό την Αμερικανίδα Madison Keys με 2-0 στα σετ. Το 2020 κατάφερε να φτάσει σε 4ο γύρο and Slam και στο US OPEN.
Η χρονια ορόσημο:
To 2021 μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως χρονια ορόσημο για την Μαρία Σάκκαρη που υπό την καθοδήγηση του Τομ Χιλ οδηγήθηκε σε μεγάλα πράγματα. Δυο ημιτελικοί σε Grand Slam τουρνουά, συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη συμμετοχή στα WTA FINALS, η Ελληνίδα με την υψηλότερη κατάταξη και η πρώτη είσοδος στο TOP 10 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν τα επιτεύγματα της Ελληνίδας αντισφαιρίστριας. Μέσα σε όλα αυτά είχε και ένα χαμένο τελικο από την Kontaveit στην Οστράβα.
2022: 4 χαμένοι τελικοί και νούμερο 3 κόσμου
H Ελληνίδα στο 2022 κατάφερε να φτάσει σε 4 τελικούς αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα δεχόμενη 4 ήττες από 4 διαφορετικές αντισφαιρίστριες. Από την Kontaveit και πάλι στην Αγιά Πετρούπολη στις αρχές του έτους. Για να ακολουθήσει η ήττα από την Swiatek στο Ιndian Wells και με το τέλος του βρέθηκε στο career high της το νούμερο 3. Άλλοι 2 χαμένοι τελικοί ακολουθήσαν από την Sherif στην Πάρμα και από την Pegula στην Guadalajara για να χάσει το 2ο τελικο WTA 1000 μέσα στην χρονια μέτα από αυτή στο Indian Wells αρχές του έτους. Ενώ κατέγραψε και την δεύτερη συνεχομένη παρουσία της στο WTA FINALS.
Ο μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα της:
Σε μια κάκιστη χρονια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την Ελληνίδα αντισφαιρίστρια. Κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της στην Guadalajara κόντρα στην Αμερικανίδα Dolehide με 2-0 στα σετ. Έτσι επέστρεψε στην πόλη του Μεξικού μέτα από 1 χρόνο για να σηκώσει το τίτλο που έχασε ένα χρόνο πίσω από την Pegula. Είχε ακόμη ένα χαμένο τελικο στην χρονια από την Gauff στην Ουάσιγκτον. Έκλεισε την χρονια με την 3η της συνεχομένη συμμετοχή στο τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς.
Το κακό ξεκίνημα στην χρονια:
Η χρονια για την Ελληνίδα ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο αφού έγραψε 4 συνεχόμενες νίκες. Οι 3 από αυτές στο united cup κόντρα σε Seguel, Fernandez και Kerber για να ακολουθήσει η νίκη κόντρα στην Hibino για το πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν στις 14/01. Ωστόσο η χρονια δείχνει να έχει στραβώσει λόγω του ότι, εδώ και ένα μηνά η Ελληνίδα αντισφαιρίστρια αγνοεί την νίκη με ήττες από την Avanesyan στο Αυστραλιανό Οπεν και απο Cirstea και Νoskova σε Αμπού Ντάμπι και Ντόχα αντίστοιχα.
Νικόλας Παρίσης