ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Γενικός Ελεγκτής πρέπει να κάνει έλεγχο σε όλα τα ζητήματα της ΚΟΕ»

Δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών

Τη διενέργεια ελέγχου στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) από τον Γενικό Ελεγκτή, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, η οποία συνήλθε την Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσει τον θεσμό της ΚΟΕ και τυχόν προβλήματα και προοπτικές για ενίσχυση του ρόλου της. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την συζήτηση περί ΚΟΕ: «Υπήρχαν δημοσιεύματα για τους ΑΜΚΕ και πληροφορίες που έφθαναν κοντά μας για κακοδιαχείριση και για αυτό συζητήθηκε το θέμα. Ο λόγος της δεύτερης συνεδρίας ήταν για να μην αφήσουμε να αιωρούνται οι κατηγορίες χωρίς την απάντηση της άλλης πλευράς. Ο Γενικός Ελεγκτής πρέπει να κάνει έλεγχο σε όλα τα ζητήματα της ΚΟΕ. Αν το ποσό που συνεισφέρει το κράτος στον οργανισμό είναι κάτω του 50% δεν μπορεί να ελέγξει ο Γενικός Ελεγκτής. Είναι μια λεπτομέρεια σημαντική. Από εκεί και πέρα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού θεωρώ πως αυτεπάγγελτα θα πρέπει να ασχοληθεί με όσο ακούστηκαν στις δυο συνεδρίες. Για μη ύπαρξη πρακτικών, για μη υπογραφή τους και άλλα. Είναι ενδείξεις ότι ίσως κάτι να μην πηγαίνει καλά. Οι άνθρωποι που υπηρετούν τον αθλητισμό πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια και με τρόπο που θα προωθούν τον αθλητισμό. Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει αποφασίσει να γίνουν 27 έρευνες τους τελευταίους μήνες. Αντιλαμβάνεστε για τι χάλι μαύρο επικρατεί στον Αθλητισμό. Αν δεν κατανοήσουν οι άνθρωποι που λειτουργούν στον αθλητισμό ότι δεν είναι ιδιοκτησία τους μια ομοσπονδία, η ΚΟΕ κλπ, δεν θα προχωρήσουμε. Εάν δεν υπήρχε κακοδιαχείριση στους ΑΜΚΕ δεν θα γινόταν καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή και το Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς η κακοδιαχείριση που φαίνεται να υπάρχει έχει πιάσει και τους ΑΜΚΕ».

Δεν πειστήκατε με αυτά που ακούσατε χθες: «Όχι δεν πείστηκα».

Για το γεγονός πως ο κ. Μυλωνάς ζήτησε την παραίτηση του συμβουλίου της ΚΟΕ: «Αυτή ήταν η προσέγγιση του κ. Μυλωνά, εγώ προσωπικά έχω πει πως ποτέ δεν θα ζητήσω την παραίτηση κάποιου. Θεωρώ πως η ευθύνη πρέπει να αναλαμβάνεται και να πράττουν όσα πρέπει να πράττουν».

Για τον Γιώργο Κούμα και την έρευνα: «Καλέσαμε τότε την Επιτροπή Δεοντολογίας να μας ενημερώσει για τις έρευνες που κάνουν. Εκεί μας ενημέρωσαν για τις 27 έρευνες. Οι 9 είχαν ολοκληρωθεί, οι άλλες 9 ήταν κοντά, και οι τελευταίες 9 στα αρχικά. Μια από αυτές ήταν και η έρευνα για την πιθανή ύπαρξη ασυμβίβαστου του προέδρου της ΚΟΠ, Γεώργιου Κούμα. Έχει φθάσει στον Γενικό Εισαγγελέα που θα αποφασίσει αν συντρέχει λόγος και αν θα υπάρξει απ’ την πλευρά της νέα έρευνα από ποινικό ανακριτή».

Για την χρονοτριβή και το γεγονός πως υπάρχουν υποθέσεις που δεν προχωρούν: «Τα ζητήματα είναι πολύπλοκα και πολύ απλά. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να ορίζει ποινικό ανακριτή αν κρίνει ότι υπάρχει λόγος και εκεί θα πρέπει να γίνει έρευνα εκ νέου που κάποιες μαρτυρίες μπορεί να αλλάξουν. Θα πρέπει η Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει τη δυνατότητα να διεξάγει έρευνες σαν ποινικός ανακριτής και από εκεί να πηγαίνει στον Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να μην γίνεται η ίδια δουλειά δυο φορές και να μειωθεί ο χρόνος στην κατάληξη μιας υπόθεσης αισθητά».

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Σκάνδαλο με προεκτάσεις

Σκάνδαλο με προεκτάσεις

Σκανδαλώδεις οι χειρισμοί της Ομοσπονδίας Τζούντο, όσον αφορά την καταδίκη ενός αξιωματούχου της, για σεξουαλική κακοποίηση ...
Χρήστος Ζαβός
 |  ΥΠΟΛΟΙΠΑ