
Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.
Τα κυριότερα σημεία:
Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ ξεκινά απ’ την 5η θέση και ποιος είναι ο στόχος: «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος θέλουμε να πάμε σε μία θέση που προσφέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι ένας δύσκολος στόχος με ψηλά εμπόδια, όμως επειδή είμαστε ομάδα που ξέρει από πλέι οφ και έχουμε παίκτες με εμπειρία που ξέρουν τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους παίκτες να το καταλάβουν. Είμαστε στην τελική φάση του πρωταθλήματος και όλα παίζουν το ρόλο τους. Μπαίνουμε με αισιοδοξία στα πλέι οφ γιατί πιστεύουμε ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα. Αδικήσαμε τον εαυτό μας φέτος και αυτό μας στοίχησε γιατί δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τους δύο τίτλους, όμως έχουμε ικανότητες που μπορούν να χτυπήσουν κάθε αντίπαλο, αρκεί να δείξουμε τον εαυτό που δείξαμε στο τελευταίο ματς»
Για τη διαφορά που υπάρχει: «Είμαστε στο -9 και στο -11 και υπάρχουν άλλες δέκα αγωνιστικές. Όταν τρέχεις να καλύψεις διαφορές και παίζεις με τους συγκεκριμένους αντιπάλους είτε θα μειωθούν αισθητά αν τους κερδίσεις, είτε θα αυξηθούν αισθητά αν χάσεις. Τη δεδομένη στιγμή εμείς είμαστε σε μειονεκτική θέση γιατί το μόνο πράγμα που βλέπουμε εμείς είναι να μειώσουμε τη διαφορά και όχι να τη διατηρήσουμε».
Για τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια: «Κάθε νίκη σου δίνει αυτοπεποίθηση, το θέμα του γοήτρου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο είναι κάτι που φέρνει ευφορία, όμως τίποτα περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι. Στην πλευρά της αντίληψης της δικής μας αυτή είναι. Από την άλλη για να εκταμιεύσουμε αυτή την επιτυχία πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες».
Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Ως γνωστό έχουμε τους Καρανάτσο, Δώνη και Αμπάγκνια που θα είναι εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έχουμε τον Αλέχο εκτός που θα επιστρέψει μετά τις εθνικές. Ο Πέτροβιτς είναι έτοιμος να αγωνιστεί, όμως το θέμα είναι να νιώσει και πνευματικά έτοιμος γιατί είναι με την μάσκα που προπονείται. Από εκεί και πέρα έχουν προκύψει κάποια μικροπροβλήματα. Αναφέρομαι στον Σούσιτς που είχε ένα στραμπούλιγμα με την Ομόνοια, στον Τεχέρα που είχε θέμα στο γόνατο, στον Μαϊόλι που είχε μυϊκή ενόχληση, ο Χριστοδούλου έπαθε και μία ίωση, αλλά και ο Κιντιγιά είναι σε πρόγραμμα επανόδου, όμως θα τον δούμε σήμερα αν θα είναι στην αποστολή και όλοι αυτοί θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή αν θα προλάβουν».
Για το τι άλλαξε ο κ. Σάμιος: «Ο κ. Σάμιος είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχει στερεά βάση με τις γνώσεις που έχει. Από εκεί και πέρα είχε επαφή με τον κ. Χιμένεθ και γνώριζε την ομάδα γιατί οι ακαδημίες σχετίζονται με την πρώτη ομάδα. Παρακολουθούσε σχεδόν καθημερινά τις προπονήσεις και είναι αντικειμενική άποψη. Είναι αρκετό καιρό στο ΑΠΟΕΛ και γνωρίζει την ομάδα. Είπε και στις δηλώσεις του για το σύστημα που επέλεξε το οποίο ήταν αυτό που έπαιζε περισσότερο η ομάδα. Ο κ. Σάμιος είναι ένας παιδαγωγός ποδοσφαίρου γιατί ασχολείται με όλες τις ηλικίες. Θα επαναλάβω και μία δήλωση του Μαξ Μάγιερ που είπε «Ο κ. Σάμιος μας θύμισε γιατί μας άρεσε να παίζουμε ποδόσφαιρο», και αυτό εκφράζει και τη δουλειά που κάνει».
Αν η απόφαση είναι να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν ο κ. Σάμιος: «Ναι μέχρι το τέλος της σεζόν».
Για τη φυγή τριών προπονητών: «Σύμφωνα με τη δική μου άποψη περισσότερο και οι τρεις προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο δεν επεκτάθηκε η παρουσία τους περισσότερο στην ομάδα είναι λόγω αποτελεσμάτων. Όμως αν υπάρχει ένας λόγος είναι γιατί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες του ρόστερ και προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ρόστερ της ομάδας. Το θέμα είναι να αντιληφθείς πως θα πάρει αποτελέσματα και να διαχειριστείς σωστά το ρόστερ που έχεις. Οι δυνατότητες του ΑΠΟΕΛ δεν είναι αυτές που φάνηκαν μέχρι τώρα. Τώρα μπορεί να μου πει κάποιος κέρδισες την Ομόνοια και λες έτσι και θα συμφωνήσω μαζί του γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς από το 5 να πας στο δέκα, μπορείς από το 5 να πας στο 5.5 στο 6 και το ζητούμενο αυτό είναι».
Για το διοικητικό κομμάτι και τι γίνεται γενικότερα: «Να ξεκινήσουμε απ’ την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει γιατί θέλαμε να κάνουμε την ενημέρωση στον κόσμο για τη συνάντηση που είχε γίνει με κάποιων ανθρώπων με μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στο πρώτο κομμάτι η ανακοίνωση λέει πως όταν υπάρχει κάτι θα πάει σε γενική συνέλευση. Η ανακοίνωση στο δεύτερο μέρος απαντά στο γεγονός αν θέλει να μείνει η διοίκηση Πετρίδη, που λέει ότι είναι εδώ για να λύσει τα προβλήματα. Ναι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο κάνει τις ενέργειες του και τις επαφές του και τις έντονες διεργασίες του. Το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται σημαντικά ποσά κάθε μήνα και γίνονται οι επαφές για να βρίσκονται αυτά τα λεφτά. Την ίδια ώρα είναι και οι οφειλές προς το κράτος που πρέπει να βρεθούν κάποια λεφτά. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ψάχνει να βρει τον τρόπο που θα βοηθηθεί η ομάδα οικονομικά και θα δίνει περισσότερη άνεση στο ΑΠΟΕΛ και συνεχίζει να το πράττει εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να βρει αυτό το πράγμα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο συζητήσεις, τίποτα περισσότερο»
Για το θέμα του επενδυτή: «Το επικίνδυνο τη δεδομένη στιγμή στην Κύπρο είναι πως υπάρχουν τα μοντέλα της Πάφου και του Άρη και όλοι νομίζουν ότι ο επενδυτής είναι μόνο αυτό το μοντέλο, όχι δεν είναι μόνο αυτό. Εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή διάφορες περιπτώσεις, όμως στο θεωρητικό κομμάτι και μέχρι εκεί».
Για τις οφειλές: «Υπάρχουν κάποια χρονικά όρια που πρέπει να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες οφειλές. Έχουν ήδη πληρωθεί λεφτά για κοινωνικές ασφαλίσεις, πληρώθηκαν και άλλα λεφτά και υπάρχει ένα χρονικό πλαίσιο μέχρι τις 31 Μαρτίου για συγκεκριμένο ποσό. Όλα αυτά είναι ένας πόλεμος διεργασιών όπου πρέπει να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα ποσά έξτρα από τα καθημερινά έξοδα που υπάρχουν. Αυτό που μεταφέρεται από πλευράς διοίκησης είναι πως η προσπάθεια που γίνεται είναι σε τέτοιο βαθμό που θεωρεί ότι θα διεκπεραιωθούν όπως πρέπει και την ώρα που πρέπει».
Για την κριτική του κόσμου στη διοίκηση: «Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θέλει να βλέπει μία ομάδα με υγεία και να τα πάει καλά στο γήπεδο. Ο ΑΠΟΕΛίστας θέλει να βλέπει μία ομάδα που θα προσπαθεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να δίνει τον καλύτερο της εαυτό μέχρι το τέλος. Το μόνο κομμάτι που δεν πρόκειται να γίνει είναι να συμβιβαστεί ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ με οτιδήποτε άλλο εκτός από το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ θα είναι πρωταγωνιστής».