Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.
Τα κυριότερα σημεία:
Για την απόφαση για δια βίου αποκλεισμό των δύο ποδοσφαιριστών της ΠΑΕΕΚ: «Είναι μια ιστορική απόφαση, είναι η πρώτη φορά που υπήρχαν τέτοια στοιχεία που δεν αφήναν άλλη επιλογή στον αθλητικό δικαστή. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για άλλη απόφαση. Αξιολόγησε τα στοιχεία που είχε, είχε και το πόρισμα μπροστά του. Είναι μία απόδειξη ότι η ΚΟΠ όταν έχει στοιχεία μπροστά της επιβάλλει ποινές. Είναι πολλές φορές που κατηγορήθηκε η Ομοσπονδία, όμως είναι η μόνη που επιβάλλει ποινές. Η ΚΟΠ μιλά με έργα και πράξεις. Για τέτοια πράγματα επιβάλαμε ποινές σε σωματεία και τώρα σε ποδοσφαιριστές. Επιτέλους κάποιοι πληρώνουν για τις πράξεις τους. Δεν πρέπει να κυνηγάμε τις εντυπώσεις αλλά την ουσία».
Αν η ποινή ισχύει και στο εξωτερικό: «Δεν είμαστε η ΦΙΦΑ ή η ΟΥΕΦΑ. Αν θέλουν να παίξουν σε άλλη χώρα μπορούν να το κάνουν οι παίκτες. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε άλλες ομοσπονδίες».
Για τα στοιχεία: «Αν τα στοιχεία αν δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα και χειροπιαστά δεν θα ήταν αυτή η ποινή. Στο πόρισμα της επιτροπής δεοντολογίας υπήρχαν καταθέσεις και από άτομα της ΠΑΕΕΚ που ενίσχυαν την απόφαση. Δεν υποστηρίζει κανένας ότι η ΠΑΕΕΚ ως ομάδα ότι είχε εμπλοκή, αλλά έτσι είναι, πηγαίνει στην ομάδα και το πρόστιμο, είναι το ίδιο και όταν ο παίκτης προβεί σε αντιαθλητική συμπεριφορά».
Για το αν υπήρχε σκοπιμότητα στην απόφαση: «Το πόρισμα της επιτροπής δεοντολογίας ήρθε κοντά μας 23 Μαΐου του 2023, το μελέτησε ο αθλητικός δικαστής και η ποινή έπρεπε να επιβληθεί τον Ιούνιο, όμως ο κ. Γεωργιάδης ήταν ενδιαφερόμενος για την προεδρία της ΚΟΠ. Ο κ. Κλεάνθης ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση πριν τις εκλογές της ΚΟΠ. Το αίτημα έγινε αποδεκτό, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δεν δημοσιοποιήθηκε από εμάς αυτό το θέμα, εμείς αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο θέμα χθες με την απόφαση».
«Η ΚΟΠ ήταν πάντα αποφασισμένη και ήταν από τις πρώτες ομοσπονδίες που επέβαλαν ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν. Δεν είναι κυπριακό φαινόμενο, το βλέπουμε και στην Ελλάδα αλλά πρέπει να το εξαλείψουμε».