Πέτρος Παπαγιώργης
Όταν όλες οι άλλες ομάδες έτρεχαν με χίλια για να ενισχυθούν και να βελτιώσουν το υλικό τους, η έγνοια της Ομόνοιας ήταν να λύσει τη συνεργασία της με τον προπονητή Σωφρόνη Αυγουστή, (8 Ιανουαρίου κάθισε στον πάγκο για τελευταία φορά στο ματς με τον Άρη ο Κύπριος τεχνικός), και να φέρει το Νορβηγό Τσέτιλ Ρέιχνταλ.
Ο Νορβηγός ήλθε και μέσα σε τρεις εβδομάδες το -6 από την κορυφή έγινε -12 με τον προπονητή να δείχνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου σε όλους τους τομείς. Ενδεκάδες ασυνάρτητες, παρεμβάσεις στο παιχνίδι που δεν βοηθούν την ομάδα, κανένα scouting του αντιπάλου (όσον αφορά τον ίδιο) και δηλώσεις που δείχνουν ότι… δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης προσαρμογή ( δεν αναφέρομαι στις δηλώσεις σε Νορβηγικό ΜΜΕ περί διαμονής στη Λάρνακα, αλλά στα της αγωνιστικής πτυχής ).
Ωτα μη ακουόντων
Το κύριο μέλημα ήταν να αποχωρήσει ο Σωφρόνης Αυγουστή (που δεν ήταν η κύρια αιτία της ανεπιθύμητης κατάστασης που επικρατούσε), ενώ η ομάδα βροντοφώναζε για ενίσχυση (είτε με, είτε χωρίς το Africa και Asia cup ) αλλά δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων. Η κύρια αιτία της ανεπιθύμητης κατάστασης ήταν και είναι η αγωνιστική πενία του υλικού. Πενία - τροχοπέδη για υψηλούς στόχους. Όχι πενία γενικώς. Γιατί αν ήταν τέτοια, με όλους αυτούς τους ερασιτεχνισμούς που έγιναν η Ομόνοια θα ήταν σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ.
Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Ο Γέσπερ Γιάνσον, (η ρήση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση, γιατί θυμάστε το κοιλοπόνημα της διοίκησης μέχρι να τον βρει), και οι συνεργάτες του ήταν σίγουροι - ή παρίσταναν ότι είναι σίγουροι - ότι η ομάδα έχει τα φόντα για τον τίτλο.
Η μετεγγραφική περίοδος τέλειωσε με την Ομόνοια να πραγματοποιεί τέσσερις μετεγγραφές με τρόπο που προκαλεί κλαυσίγελο. Ο χαρακτηρισμός δεν έχει να κάνει με την αξία των παικτών που ήλθαν. Πήρε τον τερματοφύλακα Μιχάλη Παπαστυλιανού λόγω ανάγκης, τους Μάριους Στεπίνσκι και Ντούσαν Μπάκιτς στις 25 του μήνα λόγω της πίεσης του κόσμου με το Μπάκιτς να έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς δυο σχεδόν μήνες.
Προσέξτε. Πήρε δυο σέντερ φορ σε μια μέρα τη στιγμή που εδώ και πολλούς μήνες δεν κατάφερνε να εντοπίσει κανένα! Ηλθε την τελευταία μέρα των μετεγγραφών ο Αμίν Χαμάς που δεν έπαιξε σε επίσημο ματς εδώ και ένα περίπου χρόνο (το τελευταίο του ματς ήταν στις 18.3.23, δεύτερη αγωνιστική πλέι οφ, Απόλλωνας-Ομόνοια 3-1 !)
Όλα αυτά είναι ένα παράδειγμα του πως δουλεύει τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια στο σχεδιασμό. Άρα δεν αφορά μόνο τον μη μακροημερεύσαντα Σουηδό αυτό το ….μοντέλο δουλειάς. Αυτό όμως το μοντέλο μοιραία και αντικειμενικά αντανακλάται στο γήπεδο.
Σε μια ομάδα που είναι σε κακή κατάσταση σε όλα της τα επίπεδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, οι μέτριοι παίκτες της γίνονται χειρότεροι και οι ποιοτικοί παίκτες της καταπονούνται περισσότερο χωρίς να αποδίδουν στο επίπεδο τους.
Βλέπετε ότι δεν υπάρχουν απορίες στην εικόνα της Ομόνοιας