ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παπασταύρου για γήπεδο: «Ο κόσμος να πιστέψει ότι θα γίνει - Θα μας ανεβάσει επίπεδο»

Ζωντανή ενημέρωση από τη συνέντευξη του Προέδρου της Ομόνοιας

Οι φίλοι της Ομόνοιας άκουσαν τον Πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Παπασταύρου σε συνέντευξη του να αποκαλύπτει διάφορες πληροφορίες σχετικά με το ιδιόκτητο γήπεδο.

Αποκάλυψε το πλάνο μίλησε για τα συναισθήματά του, τη διαδικασία και τα επόμενα βήματα. Αναφέρθηκε επίσης στα τα πλεονεκτήματα της περιοχής που επελέγη,την έκτασή της και αναφέρθηκε γενικότερα στο πρότζεκτ.

Κάτι που έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των Πρασίνων, αφού άπαντες περίμεναν λεπτομέρειες για την υλοποίση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου.

Τα κυριότερα σημεία:

Τα συναισθήματά του: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ομόνοια ο κόσμος ζητούσε ιδιόκτητο γήπεδο. Ήταν πάντα στο μυαλό μας να κτίσουμε γήπεδο για την Ομόνοια. Είμαστε όλοι στην Ομόνοια πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτό το πρότζεκτ και ελπίζω σύντομα να το τελειώσουμε και να έχουμε το δικό μας γήπεδο».

Γιατί η Ομόνοια θέλει δικό της γήπεδο: «Εκτός από την αγάπη και αυτό που θέλει ο κόσμος, υπάρχουν και αρκετές, εκτός από οικονομικά οφέλη, το πιο μεγάλο που δίνει σε μια ομάδα το γήπεδο είναι μεγαλύτερη δυναμική. Ομάδες όταν έχουν τα δικά τους γήπεδα ανεβαίνουν επίπεδο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς για την Ομόνοια».

Ενώ ακουγόταν στο παρελθόν για γήπεδο, γιατί ο κόσμος να περιμένει τώρα πώς όντως θα γίνει; «Ο λόγος που ξέρω ότι θα γίνει είναι επειδή αναγνωρίζω, ξέρω τις ικανότητές μου και τι μπορώ να κάνω και θέλω να το κάνω. Ο κόσμος να πιστέψει ότι θα γίνει».

Για την διαδικασία της αγοράς των τεμαχίων γης: «Πολλοί από μας έτυχε να αγοράσουμε 1-2-3 περιουσίες, οικόπεδα, ξέρουμε πόση υπομονή χρειάζεται. Όταν μιλάμε για 22 τεμάχια από 15 πωλητές -είναι κι αυτοί που δεν καταφέραμε να πείσουμε- καταλαβαίνετε πόση δουλειά έγινε. Δύο χρόνια δουλεύτηκε αυτό το πράγμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να διαφημίζουμε οτιδήποτε, μας πήρε μέχρι τον Αύγουστο να κλείσουμε τα 22 τεμάχια. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες, κάθε τεμάχιο είχε τις ιδιαιτερότητές του».

Για την περιοχή: «Κοιτάξαμε σε αρκετές περιοχές που πληρούσαν κάποια κριτήρια. Καταλήξαμε σε αυτά τα τεμάχια στην περιοχή Τσερίου που νιώθουμε ότι είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για τους φίλους της Ομόνοιας γιατί θα είναι εύκολο να έρθουν και από τη Λευκωσία και από άλλες πόλεις. Είναι ένα χιλιόμετρο από τον αυτοκινητόδρομο. Ο νέος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος έχει μία έξοδο ή είσοδο μπορείτε να πείτε που τελειώνει ακριβώς στα τεμάχια. Έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

Για την έκταση της περιοχής: «Αγοράσαμε κάπου 150.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι τα 22 τεμάχια που είπαμε. Άλλα 50.000 είναι κρατική γη, συνεχίζουμε τις διεργασίες για να τελειώσει κι αυτό και να πάρουμε κι αυτά τα 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μπορούμε να κάνουμε τα έργα που θέλουμε και χωρίς αυτά αλλά έτσι θα γίνει πιο σωστά και οργανωμένα, θα βοηθά πιο πολύ τον κόσμο της Ομόνοιας».

Για τη χωρητικότητα: «Όταν πήραμε αυτή την απόφαση αναλύσαμε από τη μέρα που ήρθα εγώ πόσα εισιτήρια πωλούνται σε κάθε παιχνίδι και τα διαρκείας. Καταλήξαμε σε αυτό το νούμερο, κοντά στις 16 χιλιάδες. Θέλουμε τον κόσμο να έρχεται και να μας δώσει τη δυναμική».

Πότε θα μπουν οι μπουλντόζες: «Ξεκινήσαμε συναντήσεις από τον Δεκέμβριο του ’23 με ανθρώπους από την κυβέρνηση και συνεχίζονται γιατί πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά θέματα. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η μακέτα και μετά θα γίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τις αιτήσεις, μετά οι πολεοδομικές άδειες και οι προσφορές και στο τέλος το κτίσιμο. Εγώ δεν είμαι ειδικός και θα τα τρέξουν αυτοί που πρέπει. Η μακέτα δουλεύουμε πάνω του και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε σύντομα, πριν το τέλος του χρόνου».

Η αγορά της γης ήταν το δυσκολότερο κομμάτι; «Όχι. Κάθε πωλητής είχε τις ιδιαιτερότητες του και όταν έχεις να κάνεις με τόσους πωλητές και τεμάχια, ήταν δύσκολο αλλά νομίζω ήταν απλώς μια αρχή, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά ακόμη για να μπούμε στο ιδιόκτητο γήπεδο μας. Σίγουρα θα έχουμε κι εμείς τα προβλήματά μας, θα κάνουμε τα λάθη μας αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση».

Για το ότι θα ενημερώνεται ο κόσμος ανά πάσα στιγμή για την εξέλιξη: «Το σύστημα δημόσιας διαχείρισης είναι επειδή πρώτα θέλουμε να ξέρει ο κόσμος τι κάνουμε, πού βρίσκεται το έργο, ποια είναι τα επόμενα βήματα, τι ενέργειες γίνονται. Θέλουμε όταν μπαίνουμε σε αυτές τις διαδικασίες αν φταίμε εμείς, αν καθυστερήσαμε, ποιος καθυστερεί, θα το βλέπει ο κόσμος αυτό. Να προσπαθήσουμε έτσι όλοι μαζί για να τελειώσουμε αυτό το πρότζεκτ όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Πότε θα παίξει η Ομόνοια το πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο: «Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν 2028/29 στο νέο γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος που θέσαμε. Φυσικά αν τα καταφέρουμε και πιο νωρίς θα είναι καλοδεχούμενο αλλά θέλουμε τον Αύγουστο του 2028 να είναι το πρώτο παιχνίδι».

Για την ονομασία του γηπέδου: «Δεν πήραμε την απόφαση αυτή ακόμα. Αλλά για το πρότζεκτ μάλλον θα πάμε στον κόσμο να μας δώσει ιδέες. Για το γήπεδο θα ζητήσουμε από εταιρείες αν θέλουν να πάρουν τα naming rights».

Για το σωματείο: «Το σωματείο είναι αυτό που δικαιούται νομικά να πάρει την κρατική γη και τις κρατικές χορηγίες. Έτσι θα δουλέψουμε με το σωματείο και με τον Μάριο Αργυρίδη για να μας βοηθήσουν σε αυτά τα κομμάτια».

Για το προπονητικό κέντρο: «Ναι εκεί θα είνα και το προπονητικό κέντρο. Για να είναι εκεί η πρώτη ομάδα και για να αφήοσυμε το «Ηλίας Πούλλος» στις ακαδημίες, θα γίνει το νέο σπίτι των ακαδημιών».

Για το συνολικό κόστος της επένδυσης: «Ακόμη είναι νωρίς να υπολογίσουμε ακριβώς το κόστος γιατί δεν βγήκαν αρχιτεκτονικά σχέδια αλλά υπολογίζουμε γύρω τα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ».

- Προβολή βίντεο για το νέο γήπεδο, με διάφορες λεπτομέρειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Τα έσοδα των ομάδων μας

Τα έσοδα των ομάδων μας

Θα χτυπήσουν την πρόκριση στους «16» για να προσθέσουν άλλες 800 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία τους
Σάββας Λαζανιάς
 |  ΑΠΟΕΛ