
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.
Ουσιαστικά κλήθηκε να σχολιάσει την άνιση μεταχείριση που λαμβάνει η Εθνική ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο και την απάντηση που έλαβε από την επίτροπο διοικήσεως και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αναλυτικά:
Τις τους ειπώθηκε απ’ το γραφείο της επιτρόπου: «Μας είπαν ότι κάνουν τη δουλεία τους. Μετά την καταγγελία που κάναμε ενημερωθήκαμε ότι το γραφείο προχώρησέ στις διαδικασίες για διερεύνηση της όλης υπόθεσης και ανάθεσε σε λειτουργό για να προχωρήσει τη διερεύνηση για τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας από μέρους του ΚΟΑ και της ΚΟΠ».
Ποια είναι ουσιαστικά τα παράπονα από πλευράς ΠΑΣΠ: «Είναι η ίση αντιμετώπιση όσον αφορά στους αθλητές στα ομαδικά αθλήματα. Κάναμε καταγγελίες εδώ και καιρό στην επίτροπο ισότητας και μας είπε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε διερεύνηση των καταγγελιών και ότι αρμόδια είναι η επίτροπος διοικήσεως και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και διερωτόμαστε όσον αφορά την επίτροπο ισότητας γιατί έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να μας στείλει την επιστολή; Θέλω να πιστεύω ότι η έρευνα θα τελειώσει πριν τα τρία χρόνια».
Περεταίρω σχολιασμός: «Ήδη την πάθαμε με την Εθνική γυναικών. Χάσαμε δυο παιχνίδια με την Ανδόρα και χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία σε εθνικό επίπεδο για να κυνηγήσουμε την πρόκριση στα τελικά του Euro.
Για παράδειγμα η Ανδόρα ήρθε στην Κύπρο έφυγε από εδώ η ώρα 11 και πήγαν απευθείας. Εμείς για τον οποιοδήποτε λόγο δεν βρήκαμε απευθείας πτήση. Μετά έχουμε το θέμα με το ρουχισμό. Πάλι δεν βρήκαμε ρούχα για προπόνηση. Ενημερωθήκαμε επίσης όταν τα συμπληρώματα διατροφής ήταν ληγμένες και πετάχτηκαν. Πολύ απλά για τις γυναίκες ότι βρούμε τους παίρνουμε».
«Τίποτα δεν βελτιώθηκε. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το ότι γιατί κάναμε τις νίκες με Γεωργία και Μάλτα και κάποια φοβούνταν μπας και περάσουμε ενώ το πριμ για τα δυο παιχνίδια ήταν προφορικά 500 ευρώ, βρίσκοντας τη δικαιολογία ότι η Ανδόρα ήταν ένα βαθμό πιο κάτω από εμάς, το πριμ μειώθηκε στα 150 ευρώ. Κάποιοι θεωρούσαν στην ομοσπονδία ότι είναι εύκολο εγχείρημα.
«Φάγαμε τα μούτρα μας. Δεν κτίζονται έτσι οι ομάδες. Κουράστηκα πλέον να είμαι ο κακός κι αν δεν κάνει τη δουλειά της η επίτροπος θα κάνουμε πίσω. Πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιρίστριες ότι ο εξευτελισμός έχει τα όρια του».
«Εμείς είχαμε ετοιμάσει τις προτάσεις των ποδοσφαιρίστριων από πέρσι το Μάιο, είκοσι σελίδες. Με τέσσερις επιλογές. Στάλθηκαν πέρσι τον Ιούνιο και δεν απαντήθηκαν ποτέ. Κάναμε συνάντηση με την ομοσπονδία. Δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν για να βρουν μια λύση. Τους είπαμε γράψετε μας γραπτώς να ξέρουμε τι έχουμε. Η πολιτική της ομοσπονδίας είναι να μην κάνει τίποτα γραπτώς. Οι σοβαρές ομοσπονδίες τα έχουν γραπτώς όλα αυτά».
«Το πριμ που υπήρχε με Μάλτα και Γεωργία, που κέρδισαν οι κοπέλες, ήταν 500 ευρώ, με την Ανδόρα όμως δια μαγείας μειώθηκε στο ένα τέταρτο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα. Δεν θα το κάνουν ποτέ γραπτώς γιατί ξέρουν πως παραβιάζουν τη νομοθεσία.
«Το εξωφρενικό είναι απ΄ τον ΚΟΑ γιατί ΄όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα είναι όλα της διάλυσης. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, υπάρχει ανομία και δεν λειτουργεί ο ΚΟΑ όπως πρέπει. Προκαλώ τον ΚΟΑ να βγει δημόσιά να πει εδώ και ενάμισι χρόνο με τις επιστολές μας τι έκανε για την οποιαδήποτε ομοσπονδία. Μόνο η ομοσπονδία καλαθόσφαιρας το εφάρμοσε για ίσες παροχές για άντρες και γυναίκες γιατί ήταν μικρό το κόστος».
«Η Εθνική γυναικών θα επιχορηγηθεί επιπλέον με μισό εκατομμύριο, αλλά κάποιοι θέλουν αυτά τα λεφτά να τα μεταφέρουν αλλού. Δεν είναι θέμα να επενδύσουμε. Δεν θέλουμε να επενδύσουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Να το κλείσουμε και κανεί».