
Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ήταν... διπλά ιστορικό, έστω και αν η Μπαρτσελόνα κατάκτησε τον τίτλο (3-2) απέναντι στη Ρεάλ. Ο Γάλλος επιθετικός όχι μόνο σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά παράλληλα έφτασε τα 34 τέρματα στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα της «βασίλισσας».
Έτσι ο 26χρονος άσος κατέρριψε την επίδοση που είχαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που είχαν πετύχει από 33 γκολ στην πρώτη τους σεζόν στην Μαδρίτη, το 2009/10 και το 2006/07 αντίστοιχα.
Πάντως ο Εμπαπέ χρειάζεται άλλα τρία γκολ για να ισοφαρίσει ή τέσσερα για να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ, που ανήκει στον Ιβάν Ζαμοράνο. Ο Xιλιανός την περίοδο 1992/93 είχε σημειώσει 37 γκολ ξεκινώντας εντυπωσιακά την καριέρα του στη Ρεάλ.
Πηγή: sport-fm.gr