ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Αββακούμ - Ολοκληρώθηκαν ομαλά οι καταθέσεις Ησαΐα-Τιμόθεου

Οι καταθέσεις των δυο μοναχών διήρκησαν σχεδόν δυο ώρες, έκαστος

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Οι δύο μοναχοί μετέβησαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους, Ανδριάνα Κλαΐδη.

Γύρω στις 09:30 κατέθεσε ο μοναχός Ησαΐας, και ακολούθως, κατέθεσε ο μοναχός Τιμόθεος. Οι καταθέσεις των δυο μοναχών διήρκησαν σχεδόν δυο ώρες, έκαστος.

Το απόγευμα, στις 17:00, θα καταθέσει ο Ιερομόναχος Αββακούμ.

Καθόλη τη διάρκεια των καταθέσεων η δικηγόρος τους ανέμενε εκτός αίθουσας.

Ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι δύο μοναχοί κατέθεσαν τις απόψεις τους, «και συνεχίζουμε το απόγευμα με το τελευταίο μέρος της αδελφότητας που κλήθηκε να καταθέσει».

«Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά. Ο ανακριτής και ο Γραμματέας αμφότεροι κληρικοί, οφείλω να το πω, ασκούν τα καθήκοντα τους με ευγένεια και αξιοπρέπεια, στα πλαίσια του Καταστατικού Χάρτη και ελπίζω να έχω να πω το ίδιο ακριβώς σχόλιο και μετά την απόφαση επί της ενστάσεως του δεδικασμένου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχουν ενημέρωση σχετικά με τον κατάλογο 20 μαρτύρων, τον οποίο κατέθεσαν χθες Δευτέρα, ο κ. Βαβούσκος είπε όχι, και ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα της Ανακριτικής Επιτροπής.

«Ούτε παρεμβαίνω, ούτε σχολιάζω. Αναμένουμε να καθορίσουν τις ημερομηνίες που θα εξετάσουν τους μάρτυρες. Είναι δική τους η αρμοδιότητα. Εμείς θα αναμένουμε την κίνηση των αρμοδιοτήτων τους και την έκδοση των αποφάσεων τους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαβούσκος επανέλαβε ότι οι δύο μοναχοί κατέθεσαν τις απόψεις τους, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη καταθέσει και είναι γνωστά και δεδηλωμένα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι τέθηκαν και ερωτήσεις, τις οποίες και απάντησαν για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η διαδικασία τελείται εντός του πλαισίου του Καταστατικού Χάρτη και ο ανακριτής και ο Γραμματέας είναι ευγενέστατοι, πολύ έτσι με κατανόηση και συνεργάσιμοι», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X