ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξετάζονται τα αίτια έκρηξης σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ

Τι λένε οι αρχές της χώρας

ΚΥΠΕ

Τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος ιρακινής δύναμης ασφαλείας που περιλαμβάνει υποστηριζόμενες από το Ιράν οργανώσεις, εξετάζει τεχνική επιτροπή, σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό.

Ο διοικητής της δύναμης δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση, ενώ ο στρατός είπε πως ερευνά το συμβάν και πως εκείνη την ώρα πολεμικά αεροπλάνα δεν βρίσκονταν στον εναέριο χώρο.

«Η έκθεση της διοίκησης αντιαεροπορικής άμυνας επιβεβαίωσε, μέσω τεχνικών προσπαθειών και εντοπισμού ραντάρ, πως δεν υπήρχε κάποιο drone ή μαχητικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Μπαμπίλ πριν και κατά τη διάρκεια της έκρηξης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός.

Δύο πηγές ασφαλείας είχαν δηλώσει νωρίτερα πως αεροπορικό πλήγμα προκάλεσε την έκρηξη, από την οποία σκοτώθηκε ένα μέλος των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ) του Ιράκ και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν στη στρατιωτική βάση Κάλσο περίπου 50 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

Σε μια ανακοίνωση οι ΔΛΚ ανέφεραν πως ο διοικητής τους Αμπντούλ Αζίζ αλ-Μοχαμεντάουι επισκέφθηκε την τοποθεσία και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών.

Το συμβάν στην επαρχία Μπαμπίλ του Ιράν σημειώθηκε καθώς η ένταση είναι ακόμη μεγαλύτερη απ΄ό,τι συνήθως σε όλη τη Μέση Ανατολή, έπειτα από αυτό που σύμφωνα με πηγές ήταν ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πόλη Ισφαχάν χθες, Παρασκευή. Η Τεχεράνη υποβάθμισε το γεγονός και είπε πως δεν σχεδιάζει να ανταποδώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση