«Αγενής» χαρακτηρίστηκε μια μέλλουσα νύφη λόγω των αυστηρών κανόνων που ζήτησε να τηρήσουν οι καλεσμένοι της, τους οποίους έστειλε με σημείωμα μαζί με το προσκλητήριο του γάμου.
Η μέλλουσα νύφη, που πιστεύεται ότι είναι από τις ΗΠΑ, μοιράστηκε τους κανόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών ήταν η απαγόρευση τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ με ηρεμία και η απαγόρευση εισόδου δικού σας ποτού στην δεξίωση.
Οι 11 κανόνες της μέλλουσας νύφης
Συγκεκριμένα, οι 11 κανόνες της ήταν οι εξής:
Μην φορέσετε λευκά
Σας παρακαλώ, μην έρθετε αργά (αφότου αρχίσει η τελετή ή στη μέση της τελετής)
Απαγορεύονται τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της τελετής
Πίνετε ήρεμα
Μην ενοχλείτε τους φωτογράφους εν ώρα εργασίας
Να μην φέρετε δικά σας ποτά
Να μην αγχώνετε κανέναν
Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τη διακόσμηση
Μη δίνετε σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια
Απαγορεύονται οι μεγάλες ανακοινώσεις ή οι προτάσεις γάμου
Μην ποστάρετε στα social media πριν από εμάς
«Είναι καλεσμένοι, όχι κρατούμενοι»
Αρχικά, η μέλλουσα νύφη δημοσίευσε τη λίστα στη σε μια ομάδα στο Facebook, ρωτώντας τους χρήστες εάν είχε ξεχάσει κάποιους άλλους κανόνες, αλλά πολλοί εξεπλάγησαν με τις απαιτήσεις της. «Σίγουρα θα υπάρχει ένας πιο ευγενικός τρόπος για να το κάνεις αυτό. Είναι αγένεια. Είναι καλεσμένοι, όχι κρατούμενοι. Είναι κοινή λογική. Εάν πρέπει να δώσεις τους καλεσμένους σου λίστα με κανόνες, τότε νομίζω ότι προσκαλείς λάθος είδος ανθρώπων» έγραψε κάποιος.
Η νύφη εξήγησε γιατί έβαλε αυτούς τους κανόνες
Η μέλλουσα νύφη απάντησε στο συγκεκριμένο σχόλιο λέγοντας: «Γιατί είναι αγενείς οι κανόνες; Η μητέρα του αρραβωνιαστικού μου χρειάζεται κανόνες γιατί είναι ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να ελέγχει τα πάντα αλλά και νάρκισσος».
Τότε, πολλοί πρότειναν πως η νύφη μάλλον έχει κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα με την πεθερά της και της πρότειναν να κάνει μια «ιδιωτική συνομιλία» μαζί της. «Εάν οι περισσότεροι από αυτούς τους κανόνες απευθύνονται στην μητέρα του αρραβωνιαστικού σας, θα της μιλούσα απευθείας εάν σας ανησυχεί τόσο. Η αντιμετώπιση των καλεσμένων με αυτούς τους κανόνες, μοιάζει υπερβολική» έγραψε κάποιος.
Ωστόσο, η νύφη επέμεινε: «Δεν είναι κάποια στην οποία μπορείς να μιλήσεις. Προσπάθησα να της μιλήσω μία φορά για το γεγονός ότι δεν ήθελα να τρυπήσω τα αυτιά της κόρης μου, γιατί ήθελα να περιμένω, και άρχισε να μας βρίζει... και έφυγε».
Εντέλει, η νύφη είπε ότι δεν την νοιάζει για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για τους κανόνες της, επειδή ήταν η δική της μέρα του γάμου, όχι κανενός άλλου, αλλά ένα άτομο είπε: «Το θέμα δεν είναι οι κανόνες, είναι ο τρόπος που τους επιβάλεις».
Πολλοί δεν συμφώνησαν με την λίστα της, με μία γυναίκα να προτείνει στη νύφη να ζητήσει από τον αρραβωνιαστικό της να μιλήσει στη μητέρα του για την συμπεριφορά της. «Ζητήστε από τον αρραβωνιαστικό σας να μιλήσει στην μάνα του και σταματήστε να αντιμετωπίζετε τους υπόλοιπους καλεσμένους σας σαν παιδιά. Βάλτε το ‘απαγορεύονται τα τηλέφωνα’ σε μία πινακίδα στην είσοδο. Μην δίνετε στον κόσμο κανόνες, σαν να είναι στο σχολείο» έγραψε κάποιος.
Υπήρχαν και κάποιοι που συμφώνησαν μαζί της
Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που υπερασπίστηκαν την νύφη λέγοντας ότι οι κανόνες είναι «απαραίτητοι» και «δίκαιοι». «Συμφωνώ με όλα αυτά και στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι είναι αγενής. Τα έγραψε απλά, χωρίς περιστροφές και γλυκόλογα, αλλά αυτό δεν σε κάνει αγενή, είναι απλώς ουδέτεροι οι κανόνες» σχολίασε κάποιος.
Μια άλλη πρόσθεσε: «Ειλικρινά, δεν βλέπω τίποτα λάθος σε όλα αυτά εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να το άλλαζα σε ‘γαμήλια εθιμοτυπία’» ενώ κάποια άλλη ανέφερε: «Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να τα ακούσουν αυτά. Ξέρει τουλάχιστον έναν (η νύφη) και όλοι μας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη».
Πηγή: iefimerida.gr