ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλεισμένος στο σπίτι του ο Μιχαλολιάκος – Διακριτική παρουσία της αστυνομίας

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις του

Κλεισμένος μέσα στο σπίτι του είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, καθώς και με την κόρη τους Ουρανία Μιχαλολιάκου, την ώρα που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ακούσουν τις ποινές που θα τους επιβληθούν οι 65 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που, ομόφωνα, κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σημειώνεται πως, χθες Τετάρτη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι διακριτική η παρουσία της αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις του αρχηγού του ακροδεξιού μορφώματος ενόψει της τελικής απόφασης του δικαστηρίου.

Το 2015 όταν και αποφυλακίστηκε μέχρι και σήμερα τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, αναφέρει το ρεπορτάζ. Παράλληλα δεν μπορούσε να βγει εκτός χώρας και έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης τρεις φορές το μήνα.

  

Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγραψε στο Twitter: «Όταν οι λαθρομετανάστες θα είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, όταν θα παραδώσουν Γην και Ύδωρ στην Τουρκία, όταν εκατομμύρια Έλληνες θα είναι άνεργοι στους δρόμους, τότε θα θυμηθούν την #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ . Μας καταδίκασαν για τις Ιδέες μας» έγραψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αλαλούμ με την εισήγηση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών σχεδόν για το σύνολο των καταδικασμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης που την κατηγόρησαν ότι τους «έριξε όλους σε ένα τσουβάλι».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης που κρίθηκαν ένοχοι. «Θα ήταν αντιφατικό», όπως ανέφερε, από τη μια να προτείνει ελαφρυντικό όταν οι κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας και απόπειρες αλλά και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και από την άλλη εκείνη να πρέπει να προτείνει ελαφρυντικά. «Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για 3 πρώην βουλευτές (Κουκούτσης Δ. Χρ. Αλεξοπουλος, Στ. Μπούκουρας) οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, επικαλούμενη το άρθρο 187 του παλαιότερου ΠΚ παράγραφος 6. Αυτή την ώρα η υπεράσπιση επανέρχεται στρέφοντας τα βέλη της στην εισαγγελέα την οποία καλούν να «απορρίψει ένα προς ένα τα ελαφρυντικά» ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν. Ο ένας μετά τον άλλον οι συνήγοροι ζητούν για τους εντολείς τους την αναγνώριση του ίδιου ελαφρυντικού που επικαλέστηκε η εισαγγελέας και «υποχρεωτικά δίνει ο νόμος». Σύμφωνα με το 187 του παλαιού ΠΚ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός. Η εισαγγελέας επανήλθε ζητώντας να αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό στο σύνολο των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν συνδέονται με άλλες κακουργηματικές πράξεις τις οποίες διέπραττε η οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι ζητεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην ομάδα των βουλευτών που καταδικάστηκαν για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X