ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αντιφάσεις της Πισπιρίγκου για το οξύμετρο της Τζωρτζίνας

Συνεχίζεται αύριο η δίκη στην πολύκροτη υπόθεση Πισπιρίγκου

Οι επόμενες ακροαματικές διαδικασίες έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με την παιδοκαρδιολόγο Καρατζά να καταθέτει αύριο κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Κούγια ο οποίος απουσίαζε σήμερα από τη δίκη, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη μεθαυριανή κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη ξεκινώντας από εκείνον, τον κύκλο καταθέσεων των γιατρών του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η κατηγορούμενη έχει πέσει σε δύο βασικές αντιφάσεις στην απολογία της, με πρώτη αυτήν που είπε ότι όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, δεν πήγε να ειδοποιήσει τους γιατρούς, με τους γιατρούς να σημειώνουν στη δικαιοσύνη ότι πήγε να τους βρει.

Η δεύτερη είναι ότι ενώ στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε τόνισε ότι όταν είδε την κόρη της να τινάζεται, έτρεξε στους γιατρούς, οι γιατροί λένε πως πήγε απλά να τους ενημερώσει πως έχει πρόβλημα το οξύμετρο.

«Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από την μητέρα», κατέθεσε ειδικευόμενη γιατρός

«Μου έκανε εντύπωση πώς η μητέρα μπήκε στο γραφείο των γιατρών και μας είπε μόνο για το οξύμετρο» κατάθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η ειδικευόμενη γιατρός Αγλαΐα Καρκανιά που ήταν παρούσα και την ημέρα της ανακοπής της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της επέμεινε πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ενώ της έκανε εντύπωση η αντίδραση της μητέρας την ημέρα του σοβαρού επεισοδίου, αλλά και πως το ρινικό οξυγόνο δεν βρισκόταν τοποθετημένο σωστά στο παιδί.

«Εξέτασα το παιδί πρώτη φορά την Πέμπτη πριν τη διακομιδή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέα για να κάνει μαγνητική. Το είδα ξανά την Παρασκευή, περάσαμε επίσκεψη, το είδαμε καλά και αποφασίστηκε να δοθεί εξιτήριο. Αφού αποφασίστηκε αυτό, η μητέρα έπειτα από λίγο είπε ότι έκανε εμετό. Ήρθε και η επιμελήτρια μας και η διευθύντρια της κλινικής και αποφασίστηκε να διακοπεί η σίτιση και να μπει ορός» είπε η μάρτυρας.

Φτάνοντας στην επίμαχη ημέρα, η ειδικευόμενη παιδίατρος αναφέρθηκε στην πρωινή επίσκεψη που έκανε στη Τζωρτζίνα, όπου την είδε στο δωμάτιο μαζί με το Μάνο Δασκαλάκη «σε καλή κλινική κατάσταση και ευδιάθετη», όπως είπε.

«Δεν απασχόλησε κάτι στην εφημερία. Μέχρι που το απόγευμα ήρθε η μαμά και χτύπησε την πόρτα. Ήμουν με τις Δημητρόπουλου και Στογιαννίδου. Εγώ της άνοιξα την πόρτα. Είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο και δεν δείχνει κάποια ένδειξη και πήγα με την κ. Δημητρόπουλου. Έξω από το δωμάτιο είδαμε τη νοσηλεύτρια κ. Πετσάβα και μας φώναζε «ελάτε γρήγορα το παιδί δεν ανταποκρίνεται». Ήταν άσφυγμο και άπνοο το παιδί. Ξεκινήσαμε ανάνηψη αμέσως» περιέγραψε η μάρτυρας εμφανώς φορτισμένη και συγκινημένη και συνέχισε λέγοντας «με συγχωρείτε… ήταν στρεσογόνο το συμβάν».

Η κ. Καρκανιά περιέγραψε όλες τις κινήσεις που έγιναν για να σωθεί η Τζωρτζίνα, εξηγώντας πως λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των γιατρών έφτασε και ο αναισθησιολόγος. «Μετά από μια δύσκολη και έντονη και για εμάς και ψυχικά προσπάθεια καταφέραμε να επανέλθει το παιδί» είπε.

Πρόεδρος: Όταν το συνοδεύσατε μιλήσατε κατά τη διάρκεια της διακομιδής;
Μαρτυρας: Λίγο… είναι 5 λεπτά με το ασθενοφόρο. Ήταν ένα ζωηρό παιδί δε μου έκανε κάτι εντύπωση. Τη ρώτησα σε ποιά τάξη πάει. Μου απάντησε. Ήταν μια χαρά.
Πρόεδρος: Την Κυριακή όταν μπήκατε στο θάλαμο, το παιδί σε τι θέση ήταν;
Μάρτυρας: Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και φαινόταν σαν να έχει κυλήσει, επειδή το κρεβάτι ήταν σε πιο καθιστή θέση.
Πρόεδρος: Θυμάστε που ήταν το ρινικό οξυγόνο;
Μάρτυρας: Θυμάμαι να το ψάχνω με την κυρία Δημητρόπουλου. Ήταν στο κεφάλι του παιδιού αλλά όχι τοποθετημένο στη μύτη όπως έπρεπε.

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, «η μητέρα ειδοποιούσε με το κουδούνι τους νοσηλευτές και μετά ειδοποιούμασταν εμείς γιατί τα κουδούνια χτυπούν στο γραφείο νοσηλευτών». Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία επέμεινε στις αντιδράσεις της μητέρας κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Εισαγγελέας: Η μητέρα όλες τις ημέρες της νοσηλείας ποιον ειδοποιούσε;
Μάρτυρας: Εμείς από τις νοσηλεύτριες το μαθαίναμε.
Εισαγγελέας: Σας είχε παραπονεθεί για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Τι ώρα ήρθε στο γραφείο των γιατρών την Κυριακή;
Μάρτυρας: Περίπου στις 18.15, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς.
Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε καταλάβει ότι το παιδί ήταν χωρις πνοή;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Μας έκανε εντύπωση. Είπε απλώς για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί καλά. Συνήθως όταν βλέπεις το παιδί σου έτσι, το ταρακουνάς, το σκουντάς να δεις αν ανταποκρίνεται. Δεν ξέρω τι έκανε. Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση όπως σας είπα το πως ήρθε. Ήρθε και είπε απλώς ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο.
Εισαγγελέας: Θυμάστε αν το οξυμετρο, όταν μπήκατε, ήταν συνδεδεμένο με το παιδί;
Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι, θυμάμαι ότι σφύριζε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενη σχετικά με το εάν είδε σημάδια άσκησης βίας πάνω στο παιδί, η μάρτυρας απάντησε: «Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Είδα τα σημάδια της ανακοπής. Τη μυδρίαση και τα λοιπά. Δεν παρατήρησα κάτι αξιοπρόσεκτο».

Προεδρος: Θυμάστε να σας αναφέρει η κατηγορούμενη όταν πήρατε ιστορικό στο νοσοκομείο για αφαίρεση αμυγδάλων και ροχαλητό του παιδιου;
Μάρτυρας: Θα έπρεπε να αναφερθεί είναι βασική ερώτηση αυτή. Δεν είπε κάτι τέτοιο όμως.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X