Το σεξ κάνει καλό και το ξέρουμε. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και μας δίνει ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Πόσες φορές όμως την εβδομάδα είναι αρκετές;
Ο ειδικός σε θέματα σχέσεων Τζέικ Μάντοκ λέει ότι το ιδανικό είναι να κάνουμε σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
«Υπάρχουν ένα σωρό επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία. Έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι είναι πολύ καλό για τις γυναίκες να έχουν οργασμό τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι καλό για την ψυχική, τη σωματική τους υγεία και καλό για το σώμα τους», δήλωσε.
Παρόμοια όμως είναι τα οφέλη και για άνδρες, καθώς το σεξ τους κάνει καλό σε όλα τα επίπεδα. «Το να κάνετε σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει επίσης στο δέσιμο των δύο συντρόφων», σημείωσε.
Επίσης, ανέφερε ότι με την πάροδο του χρόνου, επειδή τα ζευγάρια νιώθουν άνετα μεταξύ τους, αρχίζουν να αποκτούν «τεμπέλικες» συνήθειες κάνοντας σεξ όλο και λιγότερο.
«Οι άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις φαίνεται να τεμπελιάζουν και να λένε «μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά», «μια φορά το μήνα είναι μια χαρά», απλά γίνονται όλο και πιο τεμπέληδες και τα ζευγάρια απομακρύνονται. Έτσι, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πραγματικά κρατάει τους ανθρώπους σε καλό δρόμο», εξήγησε.
«Μην κάνετε fexting»
Επίσης, ο Μάντοκ αναφέρθηκε στο «fexting» και τόνισε ότι καταστρέφει τις σχέσεις και την ερωτική ζωή.
Πρόκειται για τους τσακωμούς που γίνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι σύντροφοι πρέπει να κάνουν συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, αντί να εκτοξεύουν προσβολές, επιθετικές ατάκες και απαιτήσεις μέσω μηνυμάτων.
«Τα οργισμένα μηνύματα σπάνια φιλτράρονται. Αυτό το καθιστά πιο επικίνδυνο από το να έχεις δεσμό», είπε για το «fexting» στο «Femail».
«Το γραπτό μήνυμα είναι παρορμητικό και δημιουργεί ψεύτικη μαγκιά. Είναι πιο πιθανό να ξεστομίσουμε κάτι που δεν θα ήμασταν αρκετά γενναίοι, ή ηλίθιοι, για να το πούμε πρόσωπο με πρόσωπο», συμπλήρωσε.
Παραδέχεται ότι το γράψιμο μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για διαφωνίες, καθώς δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να σκεφτούν τι θέλουν να πουν – αλλά αυτό δεν λειτουργεί για τα γραπτά μηνύματα.
«Η επικοινωνία βασίζεται σε πολλές ενδείξεις – έκφραση του προσώπου, γλώσσα του σώματος και τόνο της φωνής καθώς και στις λέξεις που χρησιμοποιούνται. Το fexting σας στερεί την πρόσβαση στα τρία από αυτά. Το νόημα και τα συναισθήματα στα κείμενα μπορούν να παρερμηνευτούν σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε.
«Όταν οι άνθρωποι διαφωνούν μέσω κειμένου μπορούν να καθυστερήσουν τις απαντήσεις τους – αφήνοντας τον θυμό του συντρόφου τους να φουντώσει», εξήγησε ακόμη.
Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι μπορούν να αλληλοεξοντώνονται από μια σειρά από οργισμένα μηνύματα που θα ενοχλήσουν και θα εξοργίσουν το άλλο τους μισό.
Είπε ότι πάρα πολλοί τρίτοι μπορούν να εμπλακούν σε διαφωνίες που γίνονται μέσω μηνυμάτων, γεγονός που απλώς κάνει τα πράγματα χειρότερα.
«Το fexting σας επιτρέπει να τσακώνεστε σε στιγμές που δεν θα έπρεπε – όταν εργάζεστε και είστε μόνο μισοσυγκεντρωμένοι σε αυτά που σας λέει ο άλλος, όταν είστε έξω με φίλους και αισθάνεστε απερίσκεπτοι, όταν είστε με κάποιον που μπορεί να παρέμβει και να φουντώσει τη διαφωνία».
Σε μια διαφωνία πρόσωπο με πρόσωπο είστε αναγκασμένοι να ακούσετε τι λέει ο άλλος πράγμα που σημαίνει ότι προσλαμβάνετε την άποψή του.
Ο Μάντοκ πιστεύει ότι μια «καλή διαφωνία» καταλήγει σε μια αγκαλιά, ή και κάτι παραπάνω. «Η σωματική επαφή αναβιώνει την οικειότητα μεταξύ σας, για να μην αναφέρουμε τη σεξουαλική επιθυμία που σας ενώνει και διαλύει τα άσχημα συναισθήματα», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: in.gr