Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, με πολλούς να τάσσονται υπέρ και αρκετούς κατά, ανάμεσά τους και γνωστά στον καλλιτεχνικό χώρο άτομα. Διαβάστε στην συνέχεια μερικές από τις απόψεις τους, τις οποίες εξέφρασαν είτε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Νίκος Οικονομόπουλος: «Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου… Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης».
Μιμή Ντενίση: «Εγώ δεν είμαι υπέρ του να λες συνέχεια και να διαφημίζεις ‘και οι γκέι πρέπει να παντρεύονται και οι γκέι πρέπει να κάνουν αυτό’. Ή το θεωρείς φυσικό και είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια. Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότης, που είναι άνδρας, γυναίκα, παιδί. Αυτό είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να τον συμπληρώνουν. Αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε για τα άτομα αυτά. Από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο. Σε σχέση με τα παιδιά είμαι πολύ σκεπτική γιατί βλέπω τα προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν με το γκέι ή με το στρέιτ. Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα».
Μαρία Ιωαννίδου: «Οι γονείς είναι πρότυπα, οπότε δεν ακούμε τους γονείς μας; Πολλές φορές δεν τους ακούμε και μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να μην τους ακούσουμε. Από εκεί και έπειτα οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, άλλο η μαμά, άλλο ο μπαμπάς. Δεν μπορείς να κάνεις τον ίδιο ρόλο. Αν ένα παιδί υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι ποιος θα το θηλάσει; Εμείς έχουμε και τα εργαλεία μας. Εκείνοι τα έχουν; Να προσέξουμε λίγο» είπε η ηθοποιός και συνέχισε: «Εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη να μου πουν να υιοθετήσω ένα παιδί που είναι φτωχό, δεν έχει να φάει, από την Αφρική. Εγώ τη μαμά μου και τον μπαμπά μου είχα πρότυπα. Είναι το πρότυπο, για αυτό λέω 80% θα γίνουν και τα παιδιά ομοφυλόφιλα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχουμε αρχές, πάμε προς τα πίσω; Στον Μεσαίωνα; Άμα συμβεί και πάρουν ένα παιδί, δεν θα πάρουν κι άλλοι; Αυτό θα γίνεται; Δεν είναι φυσιολογικό!».
Άννα Φόνσου: «Για τα παιδιά έχω μία ευαισθησία. Σκέφτομαι ότι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να τα μεγαλώσουν καλά, να πάνε σε καλά σχολεία, από το να είναι σε μια φτωχή οικογένεια, όμως έχουν σκεφτεί τι πλήγμα είναι για τα παιδιά στο σχολείο εάν πουν κάτι τέτοιο; Ξέρω από την εγγονή μου, αυτά τα παιδιά είναι τρομερά παιδιά, λένε κακίες. Γιατί αυτά τα παιδιά τα έχουν μες το μυαλό τους θαλασσώσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαι εγώ κατά, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το εγκρίνω».
Τάσος Χαλκιάς: «Εκείνο το οποίο έχω πει και θέλω να το ξαναπώ είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ κανένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς την μάνα του. Την μάνα του. Την μάνα που το γέννησε. Γιατί ένα παιδί από κάπου φύτρωσε, έτσι; Εάν δεν πρόκειται για ένα παιδί παρμένο από το ορφανοτροφείο ή ένα παιδί παρμένο από ένα ίδρυμα, δεν μπορώ να διανοηθώ να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς την μάνα του. Μπορεί να καταλάβω πως ένα παιδί μπορεί να έχει έναν, δύο και πέντε πατεράδες. Άλλωστε κανένα παιδί δεν ξέρει πόσους πατεράδες έχει ή ποιος είναι ο πατέρας του, αυτά τα ξέρει μόνο η μάνα... Δεν δέχομαι όμως ότι ένα παιδί μεγαλώνει σωστά χωρίς την μάνα του. Γι’ αυτό και τα παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μάνα τους, είτε χωρισμένα παιδιά τα οποία μοιράζονται από εδώ και από εκεί, δεν είναι πάντοτε στην καλύτερη κατάσταση. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια παιδιά»
Κώστας Χαρδαβέλλας: «Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το παιδί χρειάζεται και τη μάνα και τον πατέρα. Ιδιαίτερα τη μάνα. Εγώ που δεν είχα γονείς ποτέ μου, ξέρω τι σημαίνει αυτό, υπάρχει πάντα μέσα μου ένα κενό, μια τρύπα τεράστια, γιατί δεν είχα τη μάνα μου. Άρα λοιπόν ναι, είμαι εναντίον, γιατί αυτά τα παιδιά θα μεγαλώνουν με μια τρομακτική έλλειψη του αντίστοιχου φύλου. Κάποια δεν θα έχουν τη μάνα τους και κάποια δεν θα έχουν τον πατέρα τους».
Νίνο: Τη δική του τοποθέτηση δημόσια έκανε ο Νίνο για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε το κοινωνικό δίκτυο Threads το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται πιο προσωπικές σκέψεις τους με τους ακολούθους τους και έχει σχεδόν την ίδια λογική με το Twitter. Εκεί, ο Νίνο έγραψε σε ανάρτησή του: «Από σήμερα είμαι καλοριφέρ 65 ετών, θα παντρευτώ μια μπανιέρα, και θα υιοθετήσω ένα αρσενικό κλειδί μαζί της. Τι δε γίνεται; 2024 έχουμε. Πού είναι το παράξενο;» έγραψε ο αγαπημένος καλλιτέχνης επιλέγοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να εκφράσει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους φαινόμενα.