Η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εμμηνόπαυση, στην επιλόχειο κατάθλιψη που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ξεπέρασε μόνη της, αλλά και στο πώς ένιωσε όταν η κόρη της έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές.
Συγκεκριμένα, η Ελένη Πετρουλάκη τόνισε πως η εμμηνόπαυση ήταν για εκείνη σοκ αφού αν ήθελε να κάνει κι'άλλα παιδιά, δε θα μπορούσε. Κατά την διάρκεια της συνέντευξής της, η γνωστή γυμνάστρια αποκάλυψε πως όταν η κόρη της, Άννα Μαρία Ίβιτς έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό, εκείνη ένιωσε σαν να τις ξεριζώνουν ένα κομμάτι από την καρδιά της.
"Σαν μαμά είμαι τη μία ήρεμη αλλά από την άλλη θα νευριάσω. Εξαρτάται τη μέρα. Δεν λένε οι κόρες μου τα προσωπικά τους στον πατέρα τους. Ό,τι είναι να πούνε, θα το πούνε με τη μαμά... Όταν έφυγα από το εξωτερικό για να γυρίσω πίσω, ένιωσα σαν να μου ξεριζώνουν την καρδιά. Έχω μία εφαρμογή και ξέρω ακριβώς που βρίσκεται η κόρη μου ανά πάσα στιγμή. Πολλές φορές αυτό δεν είναι καλό για εμένα γιατί μου δημιουργεί μία αγωνία. Ένας πάτερ μου είπε ότι πρέπει να κάνω υπομονή, να αφήσω την Παναγία και τον Χριστό να προστατεύουν τα παιδιά μου κι έτσι θα είμαι ήρεμη. Και πραγματικά είμαι ήρεμη."
«Δεν αναπολώ την περίοδο που βρισκόμουν στην τηλεόραση. Έχω δεχθεί προτάσεις για να είμαι στην τηλεόραση. Δεν θα πήγαινα survivor, στο παιχνίδι πάνε νέα άτομα για να κάνουν καριέρα», σημείωσε η ίδια, ενώ στην συνέχεια ερωτούμενη για το αυτοανοσο που πέρασε, ανέφερε: «Στην επιλόχειο κατάθλιψη πρέπει να σταθείς δυνατός. Είναι κάτι που το βιώνουν πολλές γυναίκες».
«Έχω αγωνία για το πέρασμα του χρόνου. Θέλω να μεγαλώσω όμορφα, να έχω ενέργεια. Κάνω τις θεραπείες που χρειάζονται. Δεν είμαι κατά των αισθητικών επεμβάσεων, αρκεί να υπάρχει σοβαρός λόγος. Δεν μπορώ τις υπερβολές», είπε και συνέχισε μιλώντας για την εμμηνόπαυση.
«Η εμμηνόπαυση είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες. Στην αρχή ήταν σοκ για έμενα και να ήθελα και άλλα παιδιά δεν θα μπορούσα. Οι εξωσωματικές είναι ψυχοφθόρες. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το κομμάτι αυτό παρά μονό όσοι το έχουν βιώσει», εξομολογήθηκε, ενώ προς το τέλος της συνέντευξής της αναφερόμενη στις επαγγελματικές της δραστηριότητες τόνισε: «Εδώ και 7-8 χρόνια το κομμάτι της άσκησης έχει εξελιχθεί. Έχω δημιουργήσει μια ομάδα από γιατρούς, διατροφολόγους και καθηγητές φυσικές αγωγής. Κάποιος που έρχεται σε εμάς θα του πάρουμε τις ιατρικές εξετάσεις, το ιστορικό του, θα κάνουμε εργομετρικό τεστ, για να έχουμε πλήρη εικόνα για την φυσική του κατάσταση και μετά θα βγάλουμε το πρόγραμμα. Το θέμα δεν είναι απλά να πάμε σε ένα γυμναστήριο και να κάνουμε ένα πρόγραμμα ή να ακολουθήσουμε ένα πλάνο διατροφής. Όλα αυτά πρέπει να συνάδουν και να είναι βάση των δικών μας αναγκών».