Στον ημιτελικό του MasterChef που εκτυλίχθηκε στη Μυτιλήνη ο Νίκος, ο Σοφοκλής, η Χριστίνα και ο Ηλίας έκαναν την προσπάθειά τους για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό.
Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα και η απόφασή τους, ήθελε την γκρι μπριγάδα να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Η Χριστίνα και ο Ηλίας είχαν τα καλύτερα πιάτα, κι έτσι ο Νίκος και ο Σοφοκλής έφυγαν από τον διαγωνισμό.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η τελική τριάδα του φετινού MasterChef είναι ο Λευτέρης, ο Ηλίας και η Χριστίνα. Ένας από αυτούς θα κατακτήσει τον τίτλο του επόμενου Έλληνα ή της επόμενης Ελληνίδας MasterChef αλλά και το μεγάλο έπαθλο των 100.000€.
Ποια είναι η Κύπρια σεφ που κατάφερε να φτάσει στην τελική τριάδα και τι ξέρουμε γι' αυτήν:
Με καταγωγή από την Λεμεσό η 26χρονη παίχτρια, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε στο ριάλιτι μαγειρικής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ίδια, όπως έχει αποκαλύψει κατά καιρούς, έχει πάθος με τη δημιουργία και της αρέσει να «δίνει ζωή» σε πρωτοποριακές ιδέες. Και μπορεί το όνομά της να έγινε ευρύτερα γνωστό το τελευταίο διάστημα, ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο Μιχάλης Μιχαηλίδης στο Wiz Guide, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν αφού είχε πρωταγωνιστήσει σε μια δυνατή ιστορία, σε μια όμορφη δράση που είχε συγκινήσει -πριν καν μπει στην ομάδα του Volta Wine Bar.
Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Master Chef είναι στους 8 φιναλίστ (τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που εμείς βλέπουμε από τηλεοράσεως, μιας και στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο προχωρημένο, ενώ ανεπιβεβαίωτες φήμες τη θέλουν ακόμα και στον τελικό). Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η Χριστίνα Χριστοφή έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, το ήθος αλλά και την αυθεντικότητά της -χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η κυπριακή διάλεκτος που χρησιμοποιεί χωρίς κανέναν δισταγμό.
Πριν από την είσοδό της στο παιχνίδι, τη Χριστίνα την είχαμε γνωρίσει ως μέλος της ομάδας στο λεμεσιανό wine bar «Volta», το οποίο αρχικά περιόδευε σε διάφορα μέρη στην Κύπρο, ενώ τελικά στάθμευσε στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό. Μαζί με τον μάγειρα Αργύρη Αγαπίου και τους ιδιοκτήτες Φοίβη Τσικκίνη και Φίλιππο Ανδρέου, έκαναν ωραία πράγματα μέσω του Volta, δίνοντας πολύ δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο!
Η ομάδα του Volta Wine Bar
Αν πάμε όμως ακόμα λίγο πιο πίσω θα θυμηθούμε και μια ωραία ιστορία με πρωταγωνίστρια την Κύπρια σεφ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2021, όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε ορισμένα καταπράσινα χωριά στην επαρχία Λεμεσού, η Χριστίνα Χριστοφή της οποίας και οι δύο γονείς κατάγονται από τον Αρακαπά, αντέδρασε αμέσως στην καταστροφή και οργάνωσε μια όμορφη δράση. Συγκεκριμένα, μέσω του «Δε θα τα βάψουμε μαύρα… Θα τα βάψουμε πολύχρωμα!», μια ομάδα εθελοντών και καλλιτεχνών πήγαν στο χωριό με σκοπό να ετοιμάσουν πολύχρωμα έργα που θα κοσμούσαν τους τοίχους με εικόνες της φύσης, ενώ ζωγράφισαν και πήλινες γλάστρες που τοποθετήθηκαν παντού.
Μιλώντας μαζί της τότε, αμέσως μετά από την όμορφη αυτή δράση, μου είχε αναφέρει σχετικά στο πλαίσιο μιας μικρής συνέντευξης: «Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα αυτή τη μαύρη εικόνα μού γεννήθηκε η επιθυμία να δώσω χρώμα. Βέβαια, η επιθυμία αυτή δε θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά χωρίς τη συμβολή άλλων νέων του χωριού και φυσικά των εθελοντών από όλα τα μέρη της Κύπρου, που απλώς αφουγκραστήκαν τον πόνο μας και θέλησαν να συμβάλουν ώστε να τον απαλύνουν».
Ο Αρακαπάς απέκτησε ξανά χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι αυτό που είχε γράψει εξ αφορμής ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, επίσης με καταγωγή από το χωριό: «Σήμερα στον Αρακαπά έγινε κάτι πολύ όμορφο. Μια παρέα φίλοι, με την στήριξη φίλων, που κάλεσαν άλλους φίλους, όλοι μαζί έβαψαν, τραγούδησαν, έτρεξαν, έλιωσαν από τη ζέστη, συγκινήθηκαν, χάρηκαν, πίστεψαν, έδωσαν, ένωσαν, αγκάλιασαν και υποσχέθηκαν. Υποσχέθηκαν να σέβονται και να αγαπούν, να μοιράζονται και να προσέχουν».
Πηγή: Protothema.gr και Wiz Guide