Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/01) ο Χρήστος Λούλης.
Ο ηθοποιός μίλησε για πολλά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στη νέα σειρά του MEGA, Famagusta. Η σειρά όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα θίγει το θέμα των αγνοούμενων μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και βασίζεται σε αληθινές ιστορίες.
Όπως αρχικά ανέφερε ο Χρήστος Λούλης: «Νιώθω πολύ όμορφα, τυχερός και ευλογημένος γιατί παίρνω μέρος σε μια σειρά, που οι συνθήκες και το κλίμα συγκρίνεται μόνο με τις συνθήκες και το κλίμα του Maestro. Το κέντρο της προσοχής θα είμαστε εμείς και τα λόγια που θα λέμε. Αυτό που διαφοροποιεί η σειρά είναι ότι οι δημιουργοί της κυρίως ο Κούλλης Νικολάου και ο Αντρέας Γεωργίου, είναι ότι το έχουμε πάρει πατριωτικά. Κάνουμε τη δουλειά μας με έξτρα ψυχή, και επειδή οι περισσότεροι είναι Κύπριοι έχουν δώσει κάτι παραπάνω στη σειρά. Οι ιστορίες του Famagusta είναι αληθινές και οι άνθρωποι έχουν δώσει την άδειά τους για να βγουν. Εγώ υποδύομαι έναν δημοσιογράφο που παίρνει συνέντευξη από τους ανθρώπους αυτούς – που δεν είναι οι πραγματικοί, αλλά τους υποδύονται ηθοποιοί – οι ιστορίες είναι αληθινές. Ό,τι μπορείς να φανταστείς συμβαίνει στον πόλεμο. Τώρα που μιλάμε συμβαίνει. Πριν από 50 χρόνια έγινε στους Έλληνες αυτό».
Διαβάστε επίσης:
Γρηγόρης Βαλτινός: Το δίλημμα που είχε σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο
Στη συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους από την Κύπρο που μου έχουν αφηγηθεί πράγματα. Είναι όλα συγκλονιστικά. Είναι συγκλονιστικό που κάποιος έχει ζήσει αυτά τα πράγματα και συνεχίζει να ζει. Χρειάζονται κάτι τέτοιες δουλειές για να μας θυμίζει την ιστορία. Είναι ένα νησί λίγο μεγαλύτερο από την Κρήτη που χωρίστηκε σε 60-40%. Στην Κύπρο το νιώθεις το ανοιχτό τραύμα. Απαγορεύεται να πας να δεις το σπίτι σου στην Αμμόχωστο.
Τέλος, μιλώντας για τη σειρά, ο Χρήστος Λούλης είπε: «Η Κοραλία Καράντη είναι η γυναίκα που έχασε το μωρό, στις σκηνές που βλέπουμε στο τρέιλερ. Έχει κάνει οικογένεια και μέσα εκεί βλέπουμε τις ιστορίες των παιδιών. Η σειρά κάνει οπτικοποίηση των αφηγήσεων. Πιάνει την ιστορία από το 1950 ουσιαστικά. Πολλές φορές βλέπουμε τις σκηνές στο μόνιτορ να δούμε πώς το γυρίσαμε. Πολλές φορές τα βλέπω και ανατριχιάζω».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Χρήστου Λούλη:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.