ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι παρακρατικές οντότητες και η «Κυπριακή Δημοκρατία Ltd»

Τι είναι το κίνημα «κυρίαρχοι πολίτες» που εκδικούνται με «χάρτινη τρομοκρατία» και αμφισβητούν την Κυπριακή Δημοκρατία

Στέλλα Μάρκου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο προσκήνιο βρίσκεται η πρωτοφανής υπόθεση που αφορά ουσιαστικά παρακρατική οργάνωση με παράνομη δράση που δρα στην Κύπρο περιφρονώντας την Δημοκρατία. Για την υπόθεση τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση άνδρας ηλικίας 62 ετών και γυναίκα 43 ετών ενώ καταζητείται ο 45χρονος Κώστας Πατσαλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείονται και νέα εντάλματα σύλληψης.

Οι ύποπτοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κατοχής πλάκας ή οργάνου για κατασκευή πλαστών σφραγίδων που παρουσιάζονται ότι ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, πλαστογραφίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Προκύπτουν δε μαρτυρίες για την παράνομη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα για καταρτισμό πλαστών εγγράφων και δημιουργία κλίματος φόβου σε πολίτες.

«Κυπριακή Δημοκρατία Ltd»

Βίντεο που είναι αναρτημένα στις σελίδες της παράνομης οργάνωσης δείχνουν τους εμπλεκόμενους να υποτιμούν και να χλευάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, την Αστυνομία, το Κράτος και τους θεσμούς του. Αποκαλώντας την «Κυπριακή Δημοκρατία LTD…» και κατ΄ επέκταση τους θεσμούς αυτής εταιρείες διευκρινίζουν στους ακόλουθούς τους πως, «δεν μπορούν ως εταιρείες να μας επιβάλουν οτιδήποτε…».
Αυτοαποκαλούνται ζωντανές οντότητες και προτάσσουν συμφωνίες που υποστηρίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει αλλά και έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να έπειθαν πολίτες να τους ακολουθήσουν.
Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι τα κατηγορητήρια που επιδίδονται στους πολίτες έχουν χρώμα μπλε γιατί το Κράτος και η Αστυνομία θέλουν να παρουσιαστούν στους πολίτες μέσω του «περί ναυαγίου νόμου» ως διασώστες.

Τι είναι το κίνημα «κυρίαρχοι πολίτες»

Οι «κυρίαρχοι πολίτες» πιστεύουν ότι δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και θεωρούν ότι εξαιρούνται από τη νομοθεσία. Χρησιμοποιούν μια ποικιλία από θεωρίες συνωμοσίας και ψεύδη για να δικαιολογήσουν τις πεποιθήσεις και τις δραστηριότητές τους, μερικές από τις οποίες είναι παράνομες ή βίαιες. Η απόρριψη νομικών εγγράφων όπως Αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, άδειες οδήγησης, εγγραφή οχημάτων και άλλες μορφές κρατικής ταυτοποίησης οδηγούν σε συχνές αλληλεπιδράσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Οι «κυρίαρχοι» είναι θυμωμένοι με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η εκδίκησή τους συνήθως παίρνει τη μορφή «χάρτινης τρομοκρατίας». Οι «κυρίαρχοι» υποβάλλουν αντίποινα, ψεύτικα εμπράγματα που μπορεί να μην ανακαλυφθούν από τους στόχους τους μέχρι να επιχειρήσουν να πουλήσουν ή να υποθηκεύσουν την περιουσία τους ή να λάβουν δάνειο. Υποσκάπτουν τις δικαστικές διαδικασίες με  γλώσσα που αναπτύχθηκε από το κίνημά τους, προσπαθώντας να βρουν τον σωστό συνδυασμό λέξεων, σημείων στίξης, χαρτιού, χρώματος μελανιού και χρονισμού για να ξεφύγουν από την τήρηση του νόμου.

Οντότητες που υπάγονται στην 4η αμερικανική σημαία - Στρατιωτικοί κανόνες

Τα άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση δηλώνουν πως δεν είναι φυσικά πρόσωπα αλλά οντότητες που υπάγονται στην 4η αμερικανική σημαία. Μάλιστα, σύμφωνα και με όσα αναφέρθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, που φαίνεται να είναι όλοι Ελληνοκύπριοι, δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ φοράνε ρούχα με εμβλήματα αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η οργάνωση φαίνεται να έχει στρατιωτικούς κώδικες και δικούς της κανόνες αλλά και ιεραρχία και συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Οι ανακριτές της υπόθεσης ψάχνοντας το θέμα βρήκαν έγγραφα στα οποία καταγράφονταν αποφάσεις στρατιωτικών δικαστηρίων.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η «στρατολόγηση»

Η εγκληματική αυτή οργάνωση φαίνεται να αποτελείται από πρόσωπα που είχαν μη εξυπηρετούμενες δανειακές συμβάσεις, τις οποίες εξαγόρασαν εταιρείες διαχείρισης προβληματικών δανείων. Ουσιαστικά φαίνεται η στρατολόγηση των μελών της ομάδας να στηριζόταν επάνω στα δάνεια που οι πολίτες δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν. Άλλωστε, η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από εκποίηση κατοικίας στη Λευκωσία. 

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση