ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόδραση ισοβίτη - Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν

Η έκκληση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Eντατικές έρευνες διενεργεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστού ως «κομμωτή», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές και απέδρασε σήμερα Πέμπτη, στα Χολέτρια της Πάφου κατα τη διάρκεια άδειας για να επισκεφθεί τους οικείους του. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι οι συνθήκες κάτω τις οποίες απέδρασε ο 42χρονος διερευνώνται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη άντρα ηλικίας 68 ετών, για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση. Όπως πληροφορούμαστε πρόκειται για τον πατέρα του δραπέτη. Επίσης οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε 43χρονο για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

Ξέφυγε από δεσμοφύλακες και ΜΜΑΔίτες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως, ο κατάδικος είχε λάβει άδεια με συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων για να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του σε χωριό της Επαρχίας Πάφου ενώ πρόσθεσε πως «κλήθηκε και η ΜΜΑΔ να συνδράμει στην συνοδεία του» ενώ «ορίστηκαν τρία μέλη από πλευράς Αστυνομίας για να συνδράμει στην συνοδεία του».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως σε κάποιο στάδιο, ενώ βρίσκονταν στην κατοικία του, απέδρασε. «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε αυτή την στιγμή διερευνώνται» είπε. Σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, είπε ακόμη ότι προς το παρόν δεν μπορεί να πει κάτι σχετικά με το κατά πόσο διατάχθηκε έρευνα και κατά μελών της δύναμης.

Για τον εντοπισμό του 42χρονου συνδράμει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones, είπε ο κ. Ανδρέου.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Θεοφάνους, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 26/09/2024, στην Πάφο.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση