ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η προσχεδιασμένη απόδραση του Θεοφάνους και το φρικτό έγκλημα που διέπραξε

Το χρονικό της απόδρασης - Σε διαθεσιμότητα τα τρία μέλη της αστυνομικής δύναμης που τον συνόδευαν

Στέλλα Μάρκου

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές αρχές από το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου, όταν ο 42χρονος ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, γνωστός ως «κομμωτής», απέδρασε από το παράθυρο της οικίας των γονιών του, στα Χολέτρια της Πάφου, στο οποίο μετέβη έπειτα από άδεια που εξασφάλισε από τις Κεντρικές Φυλακές. Οι διωκτικές αρχές εξαπέλυσαν από την πρώτη στιγμή ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του Θεοφάνους με τις έρευνες να είναι εντατικές και σε αυτές να συνδράμουν ελικόπτερο, εκπαιδευμένοι σκύλοι και drones.

Είχε σχεδιάσει την απόδραση ο Θεοφάνους

Ο ισοβίτης μεταφέρθηκε στο πατρικό του συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων και τριών μελών της ΜΜΑΔ και αφού φαίνεται να κέρδισε την εμπιστοσύνη τους ζήτησε να φύγει για λίγο από τον χώρο που βρίσκονταν παίρνοντας καταφατική απάντηση. Αυτή ήταν και η στιγμή που πιθανολογείται ότι το έσκασε.

Ο Θεοφάνους, όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, φαίνεται να είχε σχεδιάσει την απόδρασή του. Ο 42χρονος αφού εξασφάλισε άδεια εξόδου από τις Κεντρικές Φυλακές, να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη φορά κάτι που τον έκανε να γνωρίζει τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, με την βοήθεια του πατέρα του και ακόμη ενός προσώπου φαίνεται να έστησε το σχέδιο διαφυγής του.

Ως προς το πιο πάνω, προέκυψαν το βράδυ της Πέμπτης δύο συλλήψεις, του 68χρονου πατέρα του και άνδρα ηλικίας 43 ετών οι οποίοι αμφότεροι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

Εξάλλου, τα τρία μέλη της αστυνομικής δύναμης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα ακολουθηθεί πειθαρχική έρευνα ως προς τις ευθύνες τους.

Το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ο «Κομμωτής»

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία του νησιού διέπραξε, τον Δεκέμβριο του 2011 στην Πάφο, ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους, με θύματα 24χρονη εγκυμονούσα και το 3 ετών κοριτσάκι της.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της 13ης Δεκεμβρίου, εντοπίστηκε σε παραθαλάσσια περιοχή στη Γεροσκήπου, αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν αναίσθητο πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για την 24χρονη, Yulia Oboroc, από τη Μολδαβία, η οποία είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως ελλείπουσα τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας, μαζί με το παιδάκι της.

Μέλη των διωκτικών αρχών, καθώς και ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, μετέβησαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη δέχθηκε δύο πυροβολισμούς με πιστόλι στο στήθος. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, εντοπίστηκε νεκρό και το τρίχρονο κοριτσάκι μέσα στη θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από τη μητέρα του.

* Η άτυχη Yulia Oboroc και το κοριτσάκι της 

Ακόμη πιο φρικιαστικό είναι το γεγονός πως η 24χρονη διένυε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Για την δολοφονία της καταδικάστηκε σε ισόβια από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Πάφου, ο «κομμωτής», Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος συζούσε με το θύμα επί τρία χρόνια, μετά το χωρισμό της 24χρονης με τον πατέρα της κορούλας της.

Κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Θεοφάνους.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα, επιβάλλοντάς του ποινή δια βίου φυλάκισης για εκ προμελέτης φόνο της Yulia Oboroc και για την δολοφονία της τρίχρονης Βικτώριας. Δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα έτη για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ενώ έκρινε αξιόπιστη την κατάθεση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αστυνομία στο όπλο του φόνου, αφού ο Θεοφάνους του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Η έκκληση της Αστυνομίας

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Θεοφάνους.

* Ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

 

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση