ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί κλαίνε κάποιοι μετά τον οργασμό;

Τι εξηγεί η επιστήμη και τι έδειξαν έρευνες

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το φαινόμενο, όπου μετά από έναν έντονο οpγασμό κάποιοι κλαίνε. Ο επιστημονικός όρος είναι crygasm και συναντάται συχνότερα από ότι νομίζουμε. Το crygasm συμβαίνει ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας.

Η έρευνα του 2020 ήταν ξεκάθαρη. Το 93% των ανθρώπων μετά το σeξ έχουν συναισθήματα. 34 % των γυναικών έχει νιώσει θλίψη, 22% των ανδρών νιώθεις μειωμένη ενέργεια, ενώ ένας στους δύο βιώνει εναλλαγή συναισθημάτων μετά από έναν οpγασμό.

Σε πολλές περιπτώσεις το κλάμα συνδέεται με βαθύτερα προβλήματα, όπως άγχος, φόβος ή κάποια ανάμνηση από παλαιότερα που προκάλεσε κάποιο ψυχολογικό βάρος. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν εξηγούνται με τη βοήθεια ψυχολόγου.

Κατά τη διάρκεια του οpγασμού ο εγκέφαλος εκκρίνει ορμόνες για τη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τα γεννητικά όργανα, ωκυτοκίνη που ενισχύει το αίσθημα της ευχαρίστησης, και προλακτίνη που προσφέρει το αίσθημα της οικειότητας.

Σε περιπτώσεις που κάποιος βιώνει οpγασμό μετά από πάρα πολύ καιρό ή μετά από μεγάλη αποχή από συνευρέσεις τότε ο οργανισμός με τις ορμόνες που εκκρίνει προσπαθεί να αυτορυθμιστεί μετά το σοκ που περνάει και έτσι το κλάμα μπορεί να εξηγηθεί σαν εκτόνωση.

Όμως υπάρχει και το σύνδρομο μεταοpγασμικής δυσφορίας, που οφείλεται σε παλαιότερα τραύματα, και προκαλεί λύπη, θλίψη, δυσφορία, εκνευρισμό. Παρατηρείται περισσότερο στις γυναίκες. Μάλιστα 46% δήλωσαν ότι το έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά στην ερωtική τους ζωή.

Πηγή: e-radio.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση