ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

106 παιδιά επιστρέφουν τη Δευτέρα σε ειδικό σχολείο - εργοτάξιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οργισμένη αντίδραση από τον σύνδεσμο γονέων του «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό

Μιχάλης Λουκά

Μερικές μέρες πριν από την επιστροφή στα θρανία και το νέο κτίριο που ανεγέρθηκε για να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό είναι ένα ατέλειωτο εργοτάξιο. Οι εικόνες που δημοσιεύουμε, που είναι χθεσινές, μιλούν δυστυχώς από μόνες τους.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα από τον χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το «Απόστολος Λουκάς», το οποίο και κατεδαφίστηκε στη λήξη της περιόδου 2023-2024. Το καινούργιο κτίριο ωστόσο, σήμερα δεν παρουσιάζεται ως σχολική μονάδα, που την προσεχή Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει. Πόσο μάλλον όταν η φοίτηση αφορά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αντικρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι του νεόκτιστου κτιρίου, αφού οδήγησαν σε χωματόδρομο για να φτάσουν μέχρι εκεί, γονείς των παιδιών του «Απόστολος Λουκάς» ένιωσαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διαμαρτυρηθούν. Η απόγνωση και η ανησυχία στο πρόσωπό τους είναι πλέον ευδιάκριτη.

Παπαδόπουλος: Ελλείψεις και θέμα ασφάλειας

Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μας είπε πως το νέο κτίριο του σχολείου, όπως είναι σήμερα, δεν διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τη Δευτέρα. Διερωτήθηκε μεταξύ άλλων πού είναι οι αναγκαίοι παιχνιδότοποι, γιατί δεν υπάρχει στέγαστρο, για ποιο λόγο κρέμονται σύρματα, γιατί μέχρι χθες δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό, αλλά και αν έχει πιστοποιηθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε να απαντηθεί από τους αρμοδίους το γιατί κατεδαφίστηκαν οι εγκαταστάσεις που στέγαζαν μέχρι πρότινος το σχολείο, άρον-άρον όπως σημείωσε, ενώ οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν μείνει τόσο πίσω.

Παράταση μερικών ημερών στον εργολάβο

Πρόσθεσε πως όπως ενημερώθηκε, προχθές, βάσει σύμβασης, ο εργολάβος έπρεπε να παραδώσει το νέο κτίριο αλλά το Υπουργείο Παιδείας δεν το παρέλαβε. Δόθηκε παράταση ως αύριο Πέμπτη, όταν αναμένεται και η απόφαση των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως σημείωσε.

Κι όμως, 106 παιδιά διαφόρων ηλικιών, μέχρι 21 ετών, με ειδικές ανάγκες, είναι προγραμματισμένο να επιστρέφουν τη Δευτέρα στο σχολείο τους. Αλλά σε αυτό το σχολείο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση