ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άκυρο της ΠΣΕΜ στη διαδήλωση Φειδία για κινητά

Υπουργείο Παιδείας: Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων

Την διαφωνία της εξέφρασε και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), στο κάλεσμα του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγίωτου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στη 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στην απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Έντονη αντίθεση στην προτροπή του ευρωβουλευτή εξέφρασε χθες και το Υπ. Παιδείας με επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η ΠΣΕΜ, μετα και την χθεσινή συνεδρίαση του νεοσύστατου Σώματος της Επιτροπής, αποφασίστηκε ότι τα μέλη της ΠΣΕΜ θα αναμένουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου 2024 για να συζητήσουν σειρά θεμάτων και μετά αν αποφασίσουν τυχόν μέτρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Η ΠΣΕΜ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΣΕΜ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΜΑΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΣΤΟΛΗ, ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

ΘΙΞΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.

Η ΠΣΕΜ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΟΜΙΣΤΡΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την προτροπή του ευρωβουλευτή στους μαθητές να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες.

Υπουργείο Παιδείας: Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καταδικάζει την προτροπή για διενέργεια διαδήλωσης από μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την ψήφιση των Κανονισμών για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση