ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί - Έντονες βροχές

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Άνοιξαν οι ουρανοί σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, τη στιγμή που η Μετεωρολογική Υπηρεσία διαμηνύει ότι την περιοχή μας επηρεάζει ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες. 

Σημειώνεται ότι σε ισχύ έχει τεθεί από τις 12:00 το μεσημέρι κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου:

 

 

Το δελ΄τίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αναμένονται μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Εντονη βροχόπτωση στους αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας – Λάρνακας και Λάρνακας – Λεμεσού

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά τη Κόσιη, παρατηρείται έντονη βροχόπτωση και η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Επίσης, έντονη βροχόπτωση παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού στο ύψος του Καλού Χωριού Λάρνακας – Κοφίνου.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση