ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Βόμβα» Γαβριήλ: Σε 2 χρόνια οι νέες αφαλατώσεις

Κατήγγειλε κωλυσιεργία και ανησυχεί ότι του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα και στην ύδρευση

24news team

Έριξε «βόμβα» ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής γεωργίας, Γιαννάκης Γαβριήλ, μιλώντας για το άκρως ανησυχητικό ζήτημα της ανομβρίας στην Κύπρο και τις συνέπειες που έπονται, που θα επηρεάσουν και την ύδρευση.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν ισχύει ότι πληρώνουμε 230 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για αφαλάτωση, ο Γιαννάκης Γαβριήλ απάντησε πως η ετήσια δαπάνη ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο μας πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, όταν ζήτησαν ως επιτροπή από το αρμόδιο υπουργείο να τους διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των τεσσάρων νέων μονάδων αφαλάτωσης, όπως εξαγγέλθηκε, «μας απάντησαν, σε δύο χρόνια το πιο σύντομο».

Μια απάντηση που όπως τόνισε ο βουλευτής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και δείχνει τεράστια κωλυσιεργία για μια άσχημη κατάσταση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια.

«Θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα του χρόνου, θα πούμε το νερό νεράκι εάν δεν βρέξει, που θα επηρεάσει και την ύδρευση καθώς από ένα σημείο και μετά, οι ανάγκες μας σε νερό θα είναι μεγαλύτερες από τη δυναμικότητα των υφιστάμενων πέντε σταθμών αφαλάτωσης», ανέφερε.

Γι’ αυτό τον λόγο ζήτησαν ως κατεπείγον, να επισπευστεί η διαδικασία για τις νέες αφαλατώσεις ώστε μέχρι τον προσεχή Μάιο να λειτουργήσουν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση