ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Δέκα χρόνια Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος» - Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο ο «Γ» ερευνά, ταξιδεύει, εντοπίζει, δοκιμάζει, απολαμβάνει και βραβεύει μοναδικά αυθεντικά προϊόντα Κύπριων παραγωγών

Δελτίο Τύπου

10 Κύπριοι παραγωγοί του αγροδιατροφικού τομέα τιμήθηκαν στα 10α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου», που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024 στο παλαιό κτίριο του Δημαρχείου Λευκωσίας. Η βραδιά είχε εορταστικό χαρακτήρα, φέτος ο γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου συμπλήρωσε δέκα χρόνια δημιουργικής πορείας στην κυπριακή γαστρονομία και την ανάδειξη των προϊόντων της.

Τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος» του μηνιαίου περιοδικού της «Καθημερινής», κάθε χρόνο φέρνουν στο επίκεντρο παραγωγούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συνεχίζουν με πείσμα και όραμα τη διατροφική κληρονομιά της μεγαλονήσου. Παραγωγούς που γέννησαν ιδέες και αγωνίστηκαν να τις υλοποιήσουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας που μας φανερώνουν έναν ολόκληρο κόσμο συνδεδεμένο με την κυπριακή γη και τα μοναδικά προϊόντα της.

Κάθε χρόνο ο «Γ» ερευνά, ταξιδεύει, εντοπίζει, δοκιμάζει, απολαμβάνει και βραβεύει μοναδικά αυθεντικά προϊόντα Κύπριων παραγωγών. H επιτροπή γευσιγνωσίας του «Γ» αποτελείται από σεφ, σομελιέ κρασιού και ελαιολάδου, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και συνεργάτες του περιοδικού, και κατά τη διάρκεια της χρονιάς δοκίμασαν και αξιολόγησαν περισσότερα από 80 προϊόντα σε επτά τυφλές γευσιγνωσίες.    

Δέκα ήταν τα Βραβεία Ποιότητας για το 2024, ισάριθμα με τα εσταντανέ μιας άλλης Κύπρου που μας αποκάλυψαν. Μιας Κύπρου επίμονης, που τολμά, δημιουργεί, καινοτομεί και ξεχωρίζει, με νόστιμα ποιοτικά προϊόντα.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Έλενα Αποστόλου.

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2024 ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού η ΟΠΑΠ Κύπρου, και υποστηρικτής του βραβείου Βιώσιμης Ανάπτυξης η Epic. Στήριξε ο Δήμος Λευκωσίας.

10α Βραβεία Γαστρονόμος 2024

Ο τόπος μας. Οι άνθρωποί του.

Οι νικητές

  1. Λούντζα, Κώστας Τομάζου Αλλαντικά Ορεινής

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  1. Απαρθενάσα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

  1. Αγρόκτημα Υγέα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  

  1. Crossline Brewing  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΚΡΟΖYΘΟΠΟΙΙΑΣ

  1. Κουμανταρία, Οινοποιείο Ζαμπάρτας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  1. Πατάτες Optimus Land  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΩΡΓIΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

  1. Seven Soul Σπούρτικο 2023, Μοροκανέλλα 2023, Κτήμα Γερόλεμο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

  1. Γιαννούδι 2020, Οινοποιείο Φικάρδος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΟΙΝΟΥ

  1. Αγρόκτημα Σαλάτα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ

10. Οινοποιείο Μαλλιάς / Κτήμα ΚΕΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ    

Οι απονεμητές των βραβείων

Στο Βραβείο Παραδοσιακού Προϊόντος απονεμητής ήταν η Κατερίνα Οικονομίδου, από την Τράπεζα Κύπρου. Στο Βραβείο Παραγωγής Ελαιόλαδου ο Τάσος Κυριακίδης, sommelier ελαιολάδου και καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Yale. Στο Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης ο Michel Cheiban, από την Epic. Στο Βραβείο Μικροζυθοποιίας ο Αλέξανδρος Ντάβος, από την ΟΠΑΠ. Στο Βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας ο Άγγελος Ρέντουλας, Διευθυντής Γαστρονομικών Εκδόσεων. Στο Βραβείο Γεωργικής Καλλιέργειας ο Γιώργος Παπαναστασίου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Στο Βραβείο Λευκού Οίνου ο Μηνάς Μηνά, Επικεφαλής οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του οινοποιείου Κυπερούντας. Στο βραβείο Ερυθρού Οίνου ο Κώστας Κουμής, Υφυπουργός Τουρισμού. Στο Βραβείο Χαλλουμιού η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Τιμητικό Βραβείο έδωσε η Ειρήνη Πική, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X